Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Tiks veidots IAAF pasaules rangs, ar kura palīdzību varēs kvalificēties olimpiādei

Andrejs Siliņš

Tiks veidots IAAF pasaules rangs, ar kura palīdzību varēs kvalificēties olimpiādei
Laura Ikauniece-Admidiņa
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

LETA. Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) no nākamā gada ieviesīs savu pasaules rangu visās disciplīnās, no kura sportisti varēs kvalificēties arī 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm un 2019. gada pasaules čempionātam, piektdien paziņoja organizācijas prezidents Sebastjans Ko.

Līdz šim olimpiskajām spēlēm un pasaules čempionātiem sportisti varēja kvalificēties izpildot normatīvus, taču turpmāk šāda iespēja būs arī vadoties pēc vietas pasaules rangā.

IAAF sola līdz nākamā gada sākuma izstrādāt kritērijus, pēc kuriem varēs iegūt ceļazīmes uz planētas nozīmīgākajām vieglatlētikas sacensībām.

Rangs tiks veidots pēc punktu sistēmas, kurus sportisti iegūs gan par sasniegto rezultātu, gan par izcīnīto vietu, vadoties pēc sacensību nozīmīguma.

Pasaules rangs tiks veidots sadarbojoties ar Ungārijas kompāniju "Elite Ltd", kurai pieder viens no apjomīgākajiem vieglatlētikas rezultātu interneta resursiem all-athletics.com.

IAAF prezidents uzsver, ka pasaules ranga izveidošana ļaus sportistiem, līdzjutējiem un masu medijiem skaidri izprast sacensību hierarhiju, sākot no nacionālā līmeņa, beidzot ar reģionālajām un globālajām sacensībām.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2017-11-03 18:19, pirms 6 gadiem
koks ar diviem galiem...Ja sportists piemēram Liepājas kausā aizlec 8.10m vai šķēpu aizmet 85m..tad viņa rezultāts dod mazāk punktus nekā Briljanta līgā aizlecot piemēram 7.99 vai šķēpu aizmetot 84m??

     [+] [-]

, 2017-11-27 13:17, pirms 6 gadiem
RealT rakstīja: koks ar diviem galiem...Ja sportists piemēram Liepājas kausā aizlec 8.10m vai šķēpu aizmet 85m..tad viņa rezultāts dod mazāk punktus nekā Briljanta līgā aizlecot piemēram 7.99 vai šķēpu aizmetot 84m??
Nu un vai tad tas nav pareizi?