Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Pēc tiesnešu lēmumu apstrīdēšanas Novickim tiks piešķirta bronzas medaļa

Pēc tiesnešu lēmumu apstrīdēšanas Novickim tiks piešķirta bronzas medaļa
Vojcehs Novickis. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Polijas vesera metējam Vojceham Novickim pēc tiesnešu lēmuma apstrīdēšanas tiks piešķirta pasaules čempionāta vieglatlētikā bronzas medaļa.

Jau ziņots, ka trešdien vesera mešanā 80 metru robežu pārsniedza vien polis Pavels Fajdeks, rīku raidot 80,50 metru tālumā. Otro vietu ieņēma francūzis Kentēns Bigo, aizmetot veseri 78,19 metrus un aiz sevis atstājot ungāru Benci Halāsu, kurš no otrās vietas atpalika tikai par centimetru. Tikmēr Novicks ar 77,69 metru tālu raidījumu bija ceturtais.

Tiesa, Polijas delegācija pēc sacensībām uzrakstīja protestu, apgalvojot, ka Halāss pēc pirmā mēģinājuma, kurā sasniedza savu labāko rezultātu, izkāpis no metiena apļa.

Pasaules čempionāta komisija pēc videoatkārtojuma noskatīšanās konstatēja pārkāpumu un arī Novickim piešķīra bronzas medaļu. Halāss gan savu godalgu nezaudēs, jo komisija uzskata, ka ungārs pārējos piecus metienus izpildījis ar taktiku, kas balstīta, ņemot vērā pirmā metiena rezultātu. Tādējādi vesera mešanā būs divi bronzas medaļnieki.

Pasaules čempionāts noslēgsies svētdien, kad desmit dienu laikā sportisti būs sadalījuši 49 medaļu komplektus. Latviju šajās meistarsacīkstēs pārstāv 12 sportisti.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2019-10-03 14:57, pirms 5 gadiem
Zālamana lēmums. Vilks paēdis, un kaza dzīva.
, 2019-10-03 15:31, pirms 5 gadiem
Re cik forshi...ar rezultātu x arī var tikt pie bleķa
, 2019-10-03 18:26, pirms 5 gadiem
Murgs pats polis nevar neko uzmest, iet ņerkstēt par citiem.
Es uzskatu nekādu medaļu nevajadzēja dot, ja pats 5 mēģinājumos nevar uzmest tālāk par 78.19 pats vien vainīgs.
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.