Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Kociņai šogad patraucēja savainojums, Bukša jau pirms PČ beidza sezonu

Kociņai šogad patraucēja savainojums, Bukša jau pirms PČ beidza sezonu
Anete Kociņa. Foto: Reuters/Scanpix

Kataras galvaspilsētā Dohā turpinās pasaules čempionāts vieglatlētikā. Latvijas dāmas tur jau noslēgušas savus startus. "Instagram" profilā mūsu šķēpmetēja Anete Kociņa atklāj, ka šajā sezonā divus mēnešus nevarēja trenēties, līdz ar to to nebija savā labākajā formā. Latvijas sprintere Sindija Bukša šogad jau bija guvusi karjeras lielāko sasniegumu, bet pirms pasaules čempionāta beidza sezonu un divas nedēļas netrenējās. Pasaules čempionātā savu labāko sniegumu neparādīja arī mūsu sprintere Gunta Vaičule, jo organisms pretojās neierasti garajai sezonai, lasāms sportistes "instagramā".

Anete Kociņa: "Šī man bija ļoti sarežģīta sezona. Traumas dēļ sezonas vidū divus mēnešus nevarēju skriet, lēkt un mest. Visu sezonu cerēju mest vēl vienās sacensībās. Gandrīz jau izlēmu šogad ņemt pārtraukumu. Bet esmu cīnītāja, un tā es piecēlos un darīju lietas. Saņēmu iespēju piedalīties manā otrajā pasaules čempionātā. Tas šoreiz man nebija labs, tomēr ļoti lepojos, ka vienu reizi 2019. gadā vilku Latvijas formastērpu! Liels paldies maniem atbalstītājiem, jums visiem! Apsolu, ka drīz dzirdēsiet par mani."

Īpašo ielūgumu uz pasaules čempionātu pēdējā brīdī saņēma arī Sindija Bukša. "Līdz pēdējam brīdim skrēju, lai izpildītu normatīvu, bet diemžēl man tas neizdevās. Ar treneri vienojāmies, ka sezona ir jābeidz. Beidzu sezonu un divas nedēļas jau netrenējos. Bet tad paziņoja, ka man ir ielūgums uz pasaules čempionātu, tas man bija liels pārsteigums. Tādējādi nevarēju sagatavoties šim čempionātam. Atbraucu, kā "balta lapa". Skrēju tikai uz to, kas manī bija palicis no sezonas beigām. Šosezon jau esmu izdarījusi visu, ko es varēju. U23 Eiropas čempiones tituls ir augstākais sasniegums manā karjerā. Pasaules čempionātā no manis vairs nevajadzēja neko gaidīt," atklāj sprintere sarunā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību.

Gunta Vaičule: "Sezonu vienmēr gribas pabeigt uz pozitīvas nots. Tomēr šī sezona bijusi tik gara un izaicinoša, ka organisms pretojas ambīcijām un iegribām. Lai vai kā, esmu ieguvusi daudz. Daudz pieredzes, mācību un galvenais - izsalkuma. Tas noderēs olimpiskajai sezonai! Paldies, ka esat ar mani!"

Izmantotie resursi:
Latvijas Vieglatlētikas savienība
instagram.com/guntavaicule
instagram.com/anetekocina


, 2019-10-03 19:42, pirms 5 gadiem
Nākošgad lasīsim jaunus attaisnojumus.
, 2019-10-03 19:56, pirms 5 gadiem
Nebēdājieties daudz un lai veicas olimpiskajā sezonā!
, 2019-10-03 20:00, pirms 5 gadiem
un kur mūsu līderes koments?
, 2019-10-03 20:52, pirms 5 gadiem
kas šovakar ar Pederu par sievieti komentē?
visu laiku uz Kreipi un Valdovski trāpīju, tie atsita vēlmi skatīties....
šodien iespējams pat noskatīšos līdz beigām un uz futeni nepārslēgšu. igaunis varbūt bleķi paceļ desmitcīņā...
, 2019-10-03 20:56, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: kas šovakar ar Pederu par sievieti komentē?
visu laiku uz Kreipi un Valdovski trāpīju, tie atsita vēlmi skatīties....
šodien iespējams pat noskatīšos līdz beigām un uz futeni nepārslēgšu. igaunis varbūt bleķi paceļ desmitcīņā...
Zunda
, 2019-10-03 23:32, pirms 5 gadiem
Latvijai vēl viss nav zaudēts
Tūlit Kauls uzvarēs desmitcīņā
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.