Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Ozols

Ešere-Smita izcīna vēsturisku uzvaru Lielbritānijai, Fajdekam 4. zelts PČ vesera mešanā

Ešere-Smita izcīna vēsturisku uzvaru Lielbritānijai, Fajdekam 4. zelts PČ vesera mešanā
Dina Ešere-Smita. Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules čempionātā vieglatlētikā, kas norisinās Kataras galvaspilsētā Dohā, ceturto uzvaru pēc kārtas vesera mešanā izcīnīja polis Pavels Fajdeks. Savukārt otro medaļu Dohā ar jaunu Liebritānijas rekordu 200 metros ieguva Dina Ešere-Smita.

200 metru finālā sievietēm triumfēja Lielbritānijas sprintere Dina Ešere-Smita, kura kā vienīgā skrēja ātrāk par 22 sekundēm, sasniedzot jaunu valsts rekordu - 21,88s. Lielbritānijai tā ir pirmā uzvara 100 vai 200 metru sprintā sievietēm kādā no lielajiem čempionātiem - olimpiskās spēles vai pasaules čempionāts. Ešere-Smita pirms dažām dienām izcīnīja sudraba godalgu 100 metros, kur piekāpās titulētajai Jamaikas sprinterei Šellijai Annai Freizerei-Praisai.

Otro vietu ar jaunu personisko rekordu (22,22s) izcīnīja amerikāniete Britānija Brauna, kurai bija pārliecinoši lēnākais reakcijas laiks starp fināla dalībniecēm - 0,228 sekundes. Savukārt kā trešā ar 22,51s finišēja Šveices sprintere Mudžinga Kambundži.

Vesera mešanā vīriem ceturto reizi pēc kārtas par pasaules čempionu kļuva polis Pavels Fajdeks, kurš olimpiskajās spēlēs augstāk par 17. vietu nav ticis. Fajdeks veseri aizmeta 80,50 metrus tālu un par vairāk nekā diviem metriem apsteidza otrajā vietā esošo francūzi Kantēnu Bigo (78,19m) un trešajā - ungāru Benci Halāsu (78,18m).

110 metru barjerskrējienā uzvaru izcīnīja 21 gadu vecais pasaules čempionāta debitants Grānts Holovejs. Amerikānis distanci veica 13,10 sekundes un sīvā cīņā par piecām sekundes simtdaļām apsteidza zem neitrālā karoga startējošo Sergeju Šubenkovu un par astoņām - francūzi Paskālu Martino-Lagārdu. Līdz priekšpēdējai barjerai kā viens no skrējiena līderiem bija 2017. gada pasaules čempions Omārs Maklauds. Jamaikas sportists aizķēra priekšpēdējo barjeru un pēc pēdējās barjeras pārvarēšanas krita un patraucēja piektajā vietā finišējušajam Orlando Ortegam no Spānijas.

Šodien pirmo no divām sacensību dienām aizvadīja septiņcīnieces un desmitcīņnieki, kas ir neraksturīgi iepriekšējiem čempionātiem. Sievietēm pēc pirmās dienas vadībā ar 4138 punktiem ir Lielbritānijas sportiste Katarina Džonsone-Tompsone. Viņai ar 4042 punktiem seko pašreizējā olimpiskā, pasaules un Eiropas čempione Nafisata Tiama no Beļģijas un ar 3855 punktiem Kendela Viljamsa no ASV.

Vīriem vadībā atrodas divi Kanādas desmitcīņnieki Demiens Vorners (4513 punkti) un Pīrss Lepāžs (4486). Par trim punktiem no Lepāža atpaliek pasaules rekorda īpašnieks Kevins Maiers no Francijas.


Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
4

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.