Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Eiropas gada vieglatlēte - krieviete Savinova

Andrejs Siliņš

Eiropas gada vieglatlēte - krieviete Savinova
Eiropas gada vieglatlēte - Marja Savinova
Foto: AFP/Scanpix

Par 2011. gada Eiropas labāko vieglatlēti balsojumā atzīta Krievijas 800 metru skrējēja Marija Savinova, kura kļuva par pasaules čempioni Dienvidkorejas pilsētā Tegu notikušajās pasaules meistarsacīkstēs.

26 gadus vecā Savinova izcīnīja uzvaras deviņās no desmit sacensībām aizvadītajā sezonā, tai skaitā pasaules čempionātā. Pie tam tituls iegūts ne vien ar pašas personisko rekordu (1:55.87), bet arī ātrāko laiku starp eiropietēm pēdējos deviņos gados. Tāpat Savinovai uzvaras Dimanta līgas finālā Cīrihē un Eiropas komandu čempionātā Stokholmā, palīdzot Krievijai izcīnīt uzvaru.

Savinovai balva tiks pasniegta 15. oktobrī Spānijas pilsētā Aronā, kur īpašā pasākumā sveiks arī labāko vīriešu gada atlētu (tiks paziņots trešdien) un jaunos atlētus - Deividu Strolu un Džodiju Viljamsu. Balsošanā tika iekļauti tie sportisti, kur parādījuši labāko sniegumu pasaules čempionātā, Eiropas telpu čempionātā un citās starptautiskajās sacensībās.

Tas, ka uzvara tiks kādai no Krievijas sportistēm, bija gandrīz skaidrs - arī otrā līdz ceturtā vieta balsojumā bija no šīs valsts, kuru kopumā pirmajā vienpadsmitniekā pārstāv septiņas sportistes.

Savinova ir ceturtā Krievijas sportiste, kurai tikusi šāda atzinība.

Eiropas gada vieglatlēte 2011

VSportisteValsts
1.Mariya SavinovaRUS
2.Maria AbakumovaRUS
3.Anna ChicherovaRUS
4.Tatyana ChernovaRUS
5.Betty HeidlerGER
6.Yuliya ZaripovaRUS