Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Notiks 50. skrējiens "Daugavpils - Mežciems"

Notiks 50. skrējiens "Daugavpils - Mežciems"
50. skrējiens "Daugavpils - Mežciems"

26. septembrī Daugavpils Vienības laukumā tiks dots starts 50. skrējienam "Daugavpils-Mežciems", kas šogad dalībniekus priecēs ar jaunām distancēm un interesantu trasi, kas sevī iekļaus arī pilsētas slavenāko vēstures pieminekli Daugavpils Cietoksni.

50. skrējiens šogad būs īpaši saistošs ar to, ka tajā būs gan mūsdienīgas, gan vēsturiskas iezīmes. Pirmo reizi skrējiena distancē ir iekļauts Daugavpils Cietoksnis, kur visi skrējēji varēs izbaudīt cietokšņa dažādību, kā arī vēstures paliekas. Starts skrējienam tiks dots Vienības laukumā, bet skrējēji trasē dosies ar vēsturiskajiem skrējiena numuriem!

Pirmo reizi sacensību programmā būs iekļauts bērnu skrējiens (1km), kurā piedalīsies arī daudzi „Daugavpils-Mežciems” skrējiena veterāni, kuri pasniegs balvas labākajiem skrējējiem. Skrējiena starts paredzēts plkst. 12:30.

Tautas skrējienā dalībnieki izskries pa dambi gar Daugavu, ieskries Daugavpils Cietoksnī, kā arī dosies uz finišu pa jauno promenādi gar Daugavas ielas dambi, kopumā veicot nedaudz vairāk par pieciem kilometriem. Jāpiemin, ka visi finišu sasniegušie dalībnieki saņems arī piemiņas balvas. Dalība šajā un bērnu skrējienā būs bezmaksas.

Ar īpašu interesi tiek gaidīti pieaugušo un elites skrējiena dalībnieki, kuriem būs jāveic 10 un 18 kilometru distances, veicot vairāku apļu distanci Daugavpils Cietoksnī un tā apkārtnē. Starts 5, 10 un 18 kilometru distancēs paredzēts plkst. 13:00. Pēc visu dalībnieku finiša Vienības laukumā paredzēts arī izpletņlēcēju šovs!

Īpaši jubilejas skrējienam tiks izgatavotas krāšņas medaļas un balvas, par kurām varēs sacensties 18 dažādās grupās. Kā jauninājums jāmin arī tas, ka šogad būs iespēja piedalīties komandu sacensībās. Katrā komandā būs jābūt četriem dalībniekiem, no kuriem vismaz vienai jābūt sievietei.

Reģistrēties sacensībām varēs līdz 25. septembrim, iesūtot elektronisko pieteikumu uz e-pasta adresi: mezciems2015@inbox.lv. Plašāka informācija pa tālruni: 27047360.

Visa informācija par skrējienu, distancēm, reģistrāciju, apbalvošanu ir pieejama šeit:
Daugavpils-Mežciems - Daugavpils Sporta Pārvalde

Jau šobrīd skrējienam ir pieteicies prāvs dalībnieku pulks, tādēļ nenokavējiet arī savu iespēju!


Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.