Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionam telpās Lisenko antidopinga pārkāpumu dēļ liedz dalību Eiropas čempionātā

Agris Suveizda

Pasaules čempionam telpās Lisenko antidopinga pārkāpumu dēļ liedz dalību Eiropas čempionātā
Daņils Lisenko
Foto: AFP/Scanpix

Jau pirmdien Vācijas galvaspilsētā Berlīnē sāksies Eiropas čempionāts vieglatlētikā, taču tas acīmredzot ies secen vienam no vīriešu augstlēkšanas galvenajiem favorītiem Daņilam Lisenko.

Kamēr Krievijas Vieglatlētikas federācija dopinga skandālu dēļ joprojām ir diskvalificēta, meistarīgajam augstlēcējam Daņilam Lisenko bija piešķirts neitrālā sportista statuss, kādā viņš tika pie sudraba un zelta medaļām pasaules čempionātos stadionā un iekštelpās. Taču nu šis statuss ir atcelts, jo Lisenko nav aizpildījis nepieciešamo informāciju par savu atrašanās vietu un tādējādi nav bijis pieejams dopinga kontrolieriem. Lisenko piespriesta pagaidu diskvalifikācija.

"Esmu ārkārtīgi sarūgtināts," Krievijas Vieglatlētikas federācijas mājaslapā citēts 21 gadu vecais Lisenko. "Ko lai saka? Pats esmu vainīgs. Jā, pret ADAMS sistēmas aizpildīšanu izturējos, tā teikt, virspusēji. Tā ir manis paša nolaidība. Jā, vienmēr gan sacensību, gan ārpus sacensību periodā nodevu visas proves, nekad ne no viena nemuku, neslēpos. Protams, ar to mana karjera nebeidzas, turpināšu trenēties un gaidīt taisnīgu lēmumu."

Pirms gada Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā Lisenko pārvarēja 2,32 metru augstumu un kļuva par pasaules vicečempionu, par trim centimetriem zaudējot Kataras sportistam Mutazam Esam Baršimam. Savukārt šā gada martā Birmingemā Lisenko pārvarēja 2,36 metrus un šoreiz Baršimu apsteidza par trim centimetriem, kļūstot par pasaules čempionu telpās. Lisenko personīgais rekords ir 2,40 metri, ko pirms divām nedēļām viņš sasniedza Monako.

Izmantotie resursi:
https://www.iaaf.org/news/press-rel...
ИААФ: временное отстранение Лысенко —...

  -1 [+] [-]

, 2018-08-03 15:13, pirms 6 gadiem
Tas bija tikai laika jautājums. Čalis 20 gados bija apsteidzis grafikā visus - Barshim, Ukhov, Bondarenko, pat Sheberg, Holm un Sotomayor!

  +1 [+] [-]

, 2018-08-03 16:22, pirms 6 gadiem
Visaizdomīgākā disciplīna ir lodes grūšana. Īpaši sievietēm kur vdr dopingistes ir tādu rekordu uzstādījušas kādu pat tagad nevar ne tuvumā sasniegt