Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Arājs: "Trenējoties vasarai, vairāk domāju par bobsleju nekā vieglatlētiku"

Arājs: "Trenējoties vasarai, vairāk domāju par bobsleju nekā vieglatlētiku"
Ronalds Arājs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latviešu ātrākais sprinteris Ronalds Arājs sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja par tuvākās nākotnes plāniem, tai skaitā pievienošanos bobsleja izlases treniņiem.

26 gadus vecais sprinteris piektdien izcīnīja uzvaru Latvijas čempionātā, 100 metru distanci veicot 10,44 sekundēs un tikai par 0,06 sekundēm atpaliekot no Eiropas čempionāta normatīva. Tas gan nenozīmē, ka Arājs nedosies uz kontinenta meistarsacīkstēm, kas no 12. līdz 17. augustam risināsies Cīrihē. "Tuvākajās dienās apspriedīšos ar treneri Edvīnu Krūmu par to, vai došos uz Eiropas čempionātu. Arī tad, ja man nav izpildīts normatīvs, ar wild card varētu aizbraukt un noskriet. Taču neatkarīgi no tā ar bobsleja izlases vecāko treneri Sandi Prūsi viss jau ir sarunāts un iepriekšējie nosacījumi paliek spēkā," saka Arājs.

Pērn sprinteris pēc cirkšņa savainojuma izārstēšanas piedalījās bobsleja treniņus, taču līdz ledus trasei nemaz netika, jo iedzīvojās potītes traumā. "Vai nu tagad vai pēc Eiropas čempionāta pievienošos bobsleja izlases treniņiem. Tāpēc arī tagad esmu tāds apaļīgs. Neesmu nometis svaru, tāpēc ir grūtāk skriet. Trenējoties vasarai vairāk domāju par bobsleju nekā vieglatlētiku, tādēļ svaru īpaši necentos nodzīt," atklāj sprinteris.

Par savām izredzēm bobslejā Arājs izsakās gana piesardzīgi, uzsverot, ka viņa mērķis nav jau pirmajā sezonā ielēkt pirmajā ekipāžā. "Džeki ir ļoti spēcīgi, taču draudzīgi un pretimnākoši. Pirmajā gadā vispār būtu labi pabraukt pa Eiropas kausa mačiem un sajust garšu, bet pēc tam varētu nospraust augstākus mērķus."

"Gan jau viņi mani arī pavilks uz zoba, jo no vasaras karstā laika ielēkt ziemā un skriet pa ledu vai asfaltu mīnusos būs kā būs. Tomēr gan jau viss būs labi, neesmu ar pliku roku ņemams. Neesmu nekāds čīkstulis, varbūt vienīgi šad un tad. Bet gan jau pieradīšu," pārliecību pauž Arājs.

Jāpiebilst, ka bobslejistiem kārtējā divu nedēļu ilgā treniņnometne sāksies jau pirmdien. Tas nozīmē, ja Arājs piedalīsies Eiropas čempionātā, tad bobsleja treniņiem viņš varēs pievienoties tikai uz nākamo divu nedēļu treniņnometni, kas risināsies septembra sākumā.


, 2014-08-03 13:37, pirms 10 gadiem
Būtu UTEP vairāk pievērsies futbolam, iespējams, ka tagad būtu ar NFL līgumu.

Tieši sprintā, ja runā par augstiem sasniegumiem, es ļoti atvainojos, protams, bet ar "melnajiem brāļiem" nav izredžu sacensties. T.i., ir jābūt super frīkam, lai vispār ar viņiem varētu konkurēt.

Tieši tāpēc Arāja lēmums ir ļoti saprotams - vai būt bobu elitē (iespējams, kādreiz) vai būt "vienam no" starp "labākajiem no palikušajiem"...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-08-03 22:46, pirms 10 gadiem
Es nesaprotu ar kuru kermena dalu Arajs doma?
Vins doma ka aizejot bobsleja bus mazak traumu?!
Bobslejs ir vel traumatiskaks sporta veids par sprintu!
Bobsleja papildus kermena svaram jastumj vel bobs un ja atceramies ka Arajam plisa ahileja, tad tagad uz ahileju bus netikai dubulta slodze, bet bus lielaka iespeja vel kautko saplest, jo bus jastumj pa ledu miinusos!
Roni padoma vai tas Tev ir vajadzigs...
Labak sakarto kartigu uzturu sev un dienas rezimu, lai organisms ir apgadats ar nepieciesamajam uzturvielam. Un piestrada pie iesildisanas pirms sacensibam un treniniem. Skatoties ka tu rij burgerus un galju, un seedi lidz 0:00 draugos katru dienu nav jabrinas, ka Tevi vaja traumas. Ja ir traumas tas nozime, ka kautko dari nepareizi. vai nu iesildies nepareizi, vai uzturs nav pilnvertigs, vai ari nepietiekami atputies, es pat nebrinitos ja visi sie faktori kopa butu par iemeslu tavam neveiksmem...
, 2014-08-03 22:52, pirms 10 gadiem
Ar melnajiem var sacensties, bet tikai tad ja Tev aiz muguras ir zinatnieku komanda, vairaki arsti un fizioterapeti un bonusa vel Jogs kurs pasniedz jogu/ meditaciju, lai sportistam iemacitu kontrolet savu pratu un kermeni. Daudzi te chikst un pikst par kautkadam bailem un stresu, bet tas ir tikai tapec ka cilveks nevalda ne par savu nestabilo pratu ne kermeni. Paskatities uz jebkuru augstas klases jogu, vini visi ir tik Mierigi, un tur kur ir miers tur nav stresa un tur ir 100% parlieciba par sevi!
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.