Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Žolnerovičs par neveiksmi Rīgā revanšējas ar uzvaru Rēzeknes pusmaratonā

Žolnerovičs par neveiksmi Rīgā revanšējas ar uzvaru Rēzeknes pusmaratonā
Valērijs Žolnerovičs pēc uzvaras Rēzeknes pusmaratonā. Foto: Bigbank Skrien Latvija

Latvijas rekordists Valērijs Žolnerovičs, kurš nesen slimības dēļ nespēja finišēt "Tet" Rīgas maratonā, aizvadītajā nedēļas nogalē vismaz daļēji revanšējās par šo neveiksmi ar uzvaru Rēzeknes pusmaratonā.

Skrējienu seriāla "Bigbank Skrien Latvija" ietvaros notikušajās sacensībās Rēzeknē Žolnerovičs 21,0975 kilometru distanci veica stundā, desmit minūtēs un 20 sekundēs. Viņš par 48 sekundēm apsteidza Sarheju Mihaļinu, kamēr trešais finišu sasniedza kuldīdznieks Kristaps Bērziņš.

Tikmēr dāmām uzvaru guva Kitija Valtere (1.24:06), aiz kuras finišu sasniedza Jeļena Ābele un Baiba Šņoriņa.

Tā kā šoreiz nepiedalījās pirmajos divos posmos augstas vietas guvušais Višķers, kamēr Žolnerovičs neskrēja sezonas pirmajā posmā Liepājā, par skrējienu seriāla kopvērtējuma līderi kļuvis Bērziņš, kamēr dāmām ļoti pārliecinošā vadībā ir Valtere.

Desmit kilometru distancē Rēzeknē labākie bija Anatolijs Macuks (34:42) un Evita Grencberga (41:27), bet piecos kilometros - Jānis Razgalis (16:46) un Latvijas čempione maratonā Karīna Helmane-Soročenkova (19:51).

Nākamais skrējienu seriāla posms notiks 16. jūnijā, sportistiem samērojot spēkus Ventspils maratonā.


Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.