Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Latvijas Neredzīgo sporta savienība

No Lietuvas neredzīgo sporta federācijas atklātā čempionāta Latvijas vieglatlēti atgriežas ar medaļām

Arī šogad ikgadējā Lietuvas neredzīgo sporta federācijas atklātajā čempionātā Latvijas vieglatlēti guva panākumus.
Latviju pārstāvēja Konstantīns Mešalkins un Edgars Kļaviņš.
Konstantīns startēja 60m, 200m distancēs un tāllēkšanā.
Edgars startēja 60m, 200m un 400m distancēs.

Edgars Kļaviņš: 60m priekšskrējienā uzstādot jaunu personīgo rekordu (7,42), uzrādīja absolūti labāko laiku. Finālā E. Kļaviņam izdevās rekordu labot par 0,02 sekundēm, finišu sasniedzot pēc 7,40 sekundēm, kas deva 1. vietu.
200m Edgars finišu sasniedza pēc 24,86 sekundēm. Arī šai distancē neviens cits atlēts nespēja izdarīt to ātrāk par Edgaru, kas ļāva atkal viņam kāpt uz augstākā goda pjedestāla.
Arī 400m Edgars netika pārspēts, līdz arto izcīnīja vēl vienu zelta medaļu. Kļaviņa rezultāts: 55,34.

Edgara Kļaviņa komentārs pēc starta: „Par 60m man nav diži ko teikt, vienīgi to, ka šogad man ir apskaužama statistika, katrs skrējiens, ko skrienu ir arvien ātrāks un ātrāks, un esmu pārliecināts, ka būs vēl ātrāk. 200m arī noskrēju normāli, it kā Latvijas čempionātā Kuldīgā bija labāks laiks, bet nedomāju, ka tas ir objektīvs rādītājs, jo manēžas atšķiras. Ja runā par 400m, tad gan es neesmu apmierināts, īpaši par to, kā es skrēju- pirmo apli vienkārši „vilkos”, otrajā tikai sāku skriet kā nākas. Tas nav normāli, ja pēc 400m staigā smaidīdams, kamēr citi mokas. Šo medaļu pēc attieksmes noteikti neesmu pelnījis! Es pats nesapratu, kāpēc tā skrēju, varbūt man bija bail, ka slikti paliks, varbūt tāpēc, ka neviens konkurents blakām nebija, nezinu. Šī noteikti man ir viela pārdomām! Bet kopumā par sezonu esmu ļoti priecīgs un pateicīgs, ka es tik strauji progresēju. Īpašs paldies: LNSS, LPK, Best4team, X-Power, sporta uztura speciālistam Jānim Leitim un protams arī trenerim.”

Konstantīns Mešalkins: 60m distancē jau priekšskrējienā uzstādīja jaunu personīgo rekordu 7, 92 uzrādot trešo labāko laiku. Finālā rekordu laboja vēlreiz finišējot pēc 7,85 sekundēm, kas arī šoreiz bija trešais labākais rezultāts.
200m Konstantīns uzrādīja trešo ātrāko laiku 26,13. Otrās vietas ieguvējam zaudējot vien 2 simtdaļas.
Tāllēksānā viņa tālākais lēciens bija 5, 49m, ko izdevās pārspēt tikai diviem atlētiem, līdz arto Konstantīns izcīnīja vēl vienu bronzu.

Konstantīna Mešalkina komentārs pēc starta: „Esmu ļoti priecīgs par 60m, jau priekšskrējienā uzlaboju savu personīgo rekordu un finālā to izdarīju vēlreiz. Baigais prieks, ka progresēju. 200m skrēju, varētu teikt, tikai treniņa pēc, es neesmu gatavojies šai distancei. Par tāllēkšanu esmu apmierināts, it kā vajadzētu man tālāk lekt, un fiziski noteikti to spēju, bet es „baidos” no atspēriena dēlīša. Man jāsakārto sava galva, tad viss būs kārtībā. Es gribu izpildīt uz Eiropas čempionātu vieglatlētikā paralimpiešiem normatīvu, domāju, ka noteikti to varu.”


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.