Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pola Redklifa vēlas noskriet vēl vienu maratonu

Rolands Eliņš

Pola Redklifa vēlas noskriet vēl vienu maratonu
Pola Redklifa
Foto: PA Wire/Scanpix

Britu gargabalniece Pola Redklifa, kura 2005. gadā uzstādīja pasaules rekordu maratonā, paziņojusi, ka plāno piedalīties vēl vienā maratona skrējienā.

Sportiste, kurai decembrī apritēja 40 gadi, nav piedalījusies oficiālās sacensībās kopš 2011. gada septembra, kad finišēja trešā Berlīnes maratonā. Pēdas problēmu dēļ viņa bija spiesta izlaist arī 2012. gada olimpiskās spēles.

„Skriet šogad Londonā būtu pārāk drīz, taču es droši vien piespiedīšu savu kāju izturēt vēl vienu maratonu,” atzinu Pola Redklifa. „Ja man būtu jāizvēlas, kurš tas būtu, tad sentiments liktu nosaukt Londonu.”

Redklifa Londonā 2005. gadā uzstādīja pasaules rekordu maratonā sievietēm, veicot distanci 2 stundās 15 minūtēs un 25 sekundēs, kas joprojām ir nepārspēts sniegums vieglatlētikas vēsturē.

„Neesmu nereālistiska. Nedomāju, ka varu atgriezties un atkal skriet divās stundās un 15 minūtēs, taču, ja spētu atgriezties un noskriet maratonu divarpus stundās, tad es to darītu,” sacīja Redklifa. „Ar prieku noskrietu maratonu vai kaut vai pusmaratonu, lai pabeigtu skrējējas karjeru tā, kā to vēlos. Ļoti maz cilvēku izvēlas to darīt, bet man šāda iespēja patīk.”

Redklifa savas karjeras laikā trīsreiz triumfējusi prestižajos Londonas un Ņujorkas maratonos, kā arī 2002. gada Čikāgas maratonā. Sportiste piedalījās četrās olimpiskajās spēlēs, taču līdz medaļai neaizsniedzās ne reizi.

Izmantotie resursi:
BBC Sport - Paula Radcliffe wants one final...

     [+] [-]

, 2014-02-03 19:52, pirms 10 gadiem
Pola, lai Tev izdodas piepildīt savus sapņus!

     [+] [-]

, 2014-02-04 01:15, pirms 10 gadiem
Skatīties Redklifas mokpilno skrējienu bija tikpat neestētiski kā Šarapovas stenēšanu. 2:15 sievietēm maratonā ir vairāk kā aizdomīgi, un tagad par to nākas maksāt...