Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Prokopčuks: "Pērn Ņujorkas maratonā 85% distances bija jāskrien pret vēju"

Prokopčuks: "Pērn Ņujorkas maratonā 85% distances bija jāskrien pret vēju"
Aleksandrs Prokopčuks
Foto: Gints Ivuškāns/F64

Latvijas garo distanču skrējējas Jeļenas Prokopčukas dzīvesbiedrs un treneris Aleksandrs Prokopčuks sarunā ar Sportcentrs.com pastāstīja par novembra sākumā gaidāmo Ņujorkas maratonu.

Jeļena Ņujorkas maratonam gatavojas ierastajā un iemīļotajā treniņu vietā Šveicē, kur paredzēts uzkavēties līdz pat 10. oktobrim, bet uz ASV lielāko pilsētu sportiste izlidos 28. oktobrī, lai nedēļas laikā paspētu aklimatizēties 2. novembrī gaidāmajām sacensībām.

Pirms gada Aleksandrs izteicās, ka būs apmierināts, ja Jeļenai izdosies veikt distanci ātrāk nekā divās stundās un 27 minūtēs, tomēr prognozēt rezultātus šajās sacensībās neesot pateicīgs darbs. „Pagājušajā gadā 85% distances bija jāskrien pret vēju, bet tādos apstākļos cerēt uz augstvērtīgu rezultātu ir naivi, tādēļ notika taktiskā cīņa. Kā būs šogad? Grūti spriest. Katrā ziņā taktika noteikti nebūs skriet uz savu laiku, jo jāskatās, kā spēkus trasē sadala konkurentes,” skaidro treneris.

„Nevarētu teikt, ka pretvējš kādai no sportistēm nāk par labu, jo ikviena ir ieinteresēta uzrādīt pēc iespējas labāku rezultātu. Galu galā par to tiek maksātas prēmijas. Bet neviena nevēlas skriet pa priekšu un ņemt vēju uz sevi, tādēļ sanāk tāda čāpošana.”

Runājot par sīvākajām konkurentēm, Prokopčuks izceļ kenijieti Mariju Keitani, kura atgriezusies sportā pēc bērna laišanas pasaulē un Ņūkāslas pusmaratonā sasniegusi fantastisku rezultātu, labojot slavenās Polas Redklifas rekordu. „Tāpat starp favorītēm jāmin pagājušā gada Ņujorkas maratona uzvarētāja, cita kenijiete Priska Jeptū un viņas tautiete Edna Kiplagata, kā arī Eiropas un pasaules vicečempione itāliete Valērija Straneo un divas amerikānietes.”

„Trase būs tāda pati kā iepriekšējos gados. Grūti tas nav, tā drīzāk ir priekšrocība, jo zini katru pagriezienu,” piebilst treneris.

Prokopčuka Ņujorkas maratonā pērn un 2007. gadā izcīnīja trešo vietu, bet 2005. un 2006. gadā viņa kļuva par uzvarētāju.

     [+] [-]

, 2014-10-02 17:15, pirms 10 gadiem
Lai veicas! Pieredze ir, protams nav jaunība, bet tas uz maratoniem tā mazāk attiecas. Vispār apbrīnoju Jeļenu - šausmīga pacietība trenēties ilgus gadus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-02 18:48, pirms 10 gadiem
dale rakstīja: Vai ta vienu gadu nevareeja arii Eiropas chempja maratonaa nostarteet?
un ja starts neizdosies, tad tu samaksāsi dalības maksu pāris tūkst.apmērā?