Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Apdraudēta sprinta karaļa Bolta dalība olimpiskajās spēlēs

Apdraudēta sprinta karaļa Bolta dalība olimpiskajās spēlēs
Juseins Bolts
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules rekordists sprinta distancēs Juseins Bolts savainojuma dēļ izstājās no Jamaikas čempionāta, kas reizē ir arī kvalifikācija Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

"Sajutis diskomfortu paceles cīpslā pēc sacensību pirmās kārtas un pēc tam atkal pusfinālā [kurā Bolts uzvarēja ar laiku 10,04 sekundes - A.S.], šodien mani izmeklēja valsts čempionāta vadošais ārsts. Un man tika diagnosticēts pirmās pakāpes plīsums," savā profilā sociālo tīklu vietnēs Facebook un Twitter vēsta Juseins Bolts.

Atšķirībā no ASV, kur ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm sprinteriem tiek strikti dalītas atkarībā no rezultātiem valsts čempionātā, Jamaikā ir iespējami izņēmumi savainojumu gadījumā. "Esmu iesniedzis lūgumu medicīnisku apstākļu dēļ tikt atbrīvotam no 100 metru fināla un atlikušajām sacensībām valsts čempionātā," Bolts turpināja savā paziņojumā. "Nekavējoties uzsākšu ārstēšanos un ceru atgriezties ierindā Londonas "Grand Prix" 22. jūlijā, lai nopelnītu ceļazīmi uz Rio olimpiskajām spēlēm."

Juseins Bolts, kuram augustā apritēs 30 gadi, gan Pekinas, gan Londonas olimpiskajās spēlēs kļuva par čempionu 100 metru un 200 metru distancēs, kā arī 4x100 metru stafetē. Tāpat viņa rēķinā ir četri pasaules čempiona tituli 200 metros un 4x100 metru stafetē, kā arī trīs pasaules čempiona tituli 100 metru distancē. Boltam joprojām pieder pasaules rekords 100 metru (9,58 sekundes) un 200 metru (19,19 sekundes) distancēs.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/usainbolt/...


, 2016-07-02 12:04, pirms 8 gadiem
Lai veselojas,lai velreiz pierada,tas kurs ir atrakais pasaule!
, 2016-07-02 12:09, pirms 8 gadiem
Bez Bolta sprints zaudētu minimums 50% no skatāmības. Lai izdodas paspēt atveseļoties!
Slēpts komentārs: pūce
, 2016-07-02 12:22, pirms 8 gadiem
pūce rakstīja: tieši ar Boltu sprints tikai zaudē skatāmību jo kāda jēga no visa ja uzvarētējs zināms?
nu mēs visi cerams,ka kāds gāzīs no troņa Boltu kaut vai Lemetrs
, 2016-07-02 12:24, pirms 8 gadiem
Bolts ir pie dzīvajiem?! Uzstādīja rekordu ar pusspēku, visi gaidīja vēl lielākus brīnumus, bet tā arī ne s*da no tā nesanāca. Kas ellē ar viņu notika? Traumas, zvaigžņu slimība? Pēdējos gados totāla lejupslīde bijusi.
, 2016-07-02 12:26, pirms 8 gadiem
Aiziet Getlin!!!
, 2016-07-02 12:33, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Bolts ir pie dzīvajiem?! Uzstādīja rekordu ar pusspēku, visi gaidīja vēl lielākus brīnumus, bet tā arī ne s*da no tā nesanāca. Kas ellē ar viņu notika? Traumas, zvaigžņu slimība? Pēdējos gados totāla lejupslīde bijusi.
vsp ātrums ir fiziskā īpašība, kas pirmā pazūd ar vecumu, un otrkārt, ko tu tur dir*, pēc visa, ko viņš ir sasniedzis, vai tad viņš nav superzvaigzne? Bolts vispār varējau jau pirms pāris gadiem iet atpūsties no visiem panākumiem.

Es domāju, ka šijā olimpiāde (pat ja viņš tiks) jaunie sprinteri viņam sagādās daudz problēmu, kas aarī ir tikai dabiski
, 2016-07-02 12:35, pirms 8 gadiem
vf rakstīja: Bez Bolta sprints zaudētu minimums 50% no skatāmības. Lai izdodas paspēt atveseļoties!
Tur tak būs vesels bars daudzkārt, par dopinga lietošanu, pieķerti ASV sportisti, domāju atkal ko jaunu būs sarījušies, tā kā rezultāti neizpaliks
, 2016-07-02 12:39, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Bolts ir pie dzīvajiem?! Uzstādīja rekordu ar pusspēku, visi gaidīja vēl lielākus brīnumus, bet tā arī ne s*da no tā nesanāca. Kas ellē ar viņu notika? Traumas, zvaigžņu slimība? Pēdējos gados totāla lejupslīde bijusi.
protams, noturēt desmit gadus fenomenālu līmeni ir pavisam vienkārši ja to nevar izdarīt, tad ir vai nu trauma, vai zvaigžņu slimība :
, 2016-07-02 12:52, pirms 8 gadiem
pūce rakstīja: tieši ar Boltu sprints tikai zaudē skatāmību jo kāda jēga no visa ja uzvarētējs zināms?
100m sprints nav krikets vai teniss, tas ir ciparu sporta veids, kur līdzjutēji izšķirošo nozīmi pievērš cipariem finišā nevis cīņai distancē. Protams, ka līdzjutēji daudz labprātāk redz vienu un to pašu uzvarētāju, kurš uzvar ar 9,70, nevis lielo intrigu, kur beigu beigās ir rūgtuma sajūta redzot, ka uzvar kāds random sprinteris ar laiku 9,90, ļoti labi apzinoties, ka ir kāds, kurš var noskriet krietni ātrāk.
, 2016-07-02 13:18, pirms 8 gadiem
Zīmīgi ka šis viss traumas,sliktie rezultāti(nosacīti)utml sākās tieši pēc tam kad Asafu un Geju pieķēra dopinga lietošānā.
ZĪmīgi tāpēc ka,redz nav viņš tīrs,to ka viņš tie sargāts tas ir 100%,jo viņš ir reklāma un seja visam 100m sprintam,tāpēc nebrīnaties ka šādi paziņojumi sekos daudz un bieži.
Tikai ir tāda lieta ka,patiesība AGRĀK VAI VĒLĀK NĀKS GAISMĀ, UN TAD BŪS TIK PAT PRETĪGI KĀ PRET LENSU ĀRMSTRONGU RITEŅBRAUCĒJU. Uztaisīja viņš to visu,skat tas taču ir normāli,bet pat neaptvēra cik daudziem viņš bija paraugs,a tagad apkaunojums. Tas pats gaida USEINU!!
Slēpts komentārs: Mixes
, 2016-07-02 15:08, pirms 8 gadiem
.............. rakstīja: nu mēs visi cerams,ka kāds gāzīs no troņa Boltu kaut vai Lemetrs
tu apjēdz, ko runā? Lemetrs var tikai dvielus pienest
, 2016-07-02 15:34, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Es tak runāju par viņa progresu ka tādu uzreiz pēc rekorda. Visi tomēr gaidīja jaunus rekordus, bet viņš sāka skriet tikai lēnāk, lai gan redzējām, ka pat rekorda laikā bija rezerve. Kas notika?! Pēdējā laikā vsp viņš ne tuvu vairs nav tik ātrs, tāpēc viņa (ne)piedalīšanās pat īsti vairs neuztrauc, jo tāpat nekas grandiozs vairs nav sagaidāms.
Da kādas muļķības var rakstīt, Pekinā jā bija rezerve, pēc gada Berlīnē viņš arī noskrēja uz visiem 100%, Londonā tāpat 9,63 fenomenāls rezultāts, neviens cits nekad nav varējis ko tādu noskriet, viņš jau nav Isinbajeva kura varēja likt pa 1 centimetram klāt un krāt tos rekordus katru gadu.Tāpat viņš ir un paliks izcilākais sprinteris vēsturē.
, 2016-07-02 19:45, pirms 8 gadiem
tas taču ir dopings
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.