Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Sirmais, Štrobinders un co startēs Eiropas U23 čempionātā, zināms arī PČ U18 dalībnieku sastāvs

Sirmais, Štrobinders un co startēs Eiropas U23 čempionātā, zināms arī PČ U18 dalībnieku sastāvs
Zigismunds Sirmais un Rolands Štrobinders
Foto: Romualds Vambuts

Ir noskaidrots Latvijas vieglatlētikas vienības sastāvs dalībai Somijā notiekošajā Eiropas U23 čempionātā un pasaules U18 čempionātā, kas notiks Ukrainā.

Eiropas U23 čempionāts šogad notiks Somijā, Tamperes pilsētā, no 11. līdz 14.jūlijam. Latviju šajā sporta forumā pārstāvēs 15 vieglatlēti.

Latvijas pārstāvji ir vieni no šķēpmešanas sacensību favorītiem. Vīru konkurencē startēs trīs latvieši – sezonas laikā pāri 80 metriem metušie Zigismunds Sirmais un Rolands Štrobinders, kā arī Intars Išejevs. Dāmām starp favorītēm būs Līna Mūze ar gandrīz 60 metru tālu metienu, bet viņai kompāniju sastādīs Gundega Grīva.

Latvieši startēs arī citās disciplīnās. 400 metros uz starta izies Jānis Baltušs (SB – 47,43), bet 800 metru distanci veiks Pauls Ārents (1:48.74) un Renārs Stepiņš (1:48.80). Baltušs 400 metru tīrajai distancei pievienos arī barjerskrējienu (51,54). Augstlēkšanā startēs Jānis Vanags (2,16), kārtslēkšanā – Pauls Pujāts (5,21), tāllēkšanā Dairis Rinčš (7,67), vesera mešanā Edgars Gailis (64,15), 20 kilometru soļošanā Edgars Gjačs (1:31.20). Dāmu konkurencē startēs trīssoļlēcēja Santa Matule (13,02) un diska metēja Inga Miķelsone (47,00).

Pasaules U18 čempionāts notiks no 10. līdz 14.jūlijam Ukrainas pilsētā Doņeckā. Latviju šajās sacensībās pārstāvēs septiņi jaunie atlēti. Anete Kociņa startēs šķēpmešanā – ar šogad Latvijas jaunatnes olimpiādē uzrādīto Latvijas rekordu 55,73 m Kociņa uzrādīja otro labāko sezonas rezultātu pasaulē. Kārtslēkšanā startēs Krista Obižajeva, kura pasaules rangā noslēdz labāko desmitnieku (4,00 m).

Uz Doņecku dosies arī vesera metēja Sofija Trifonova, sprintere Anna Paula Auziņa, Andrija Priedīte, sprinteris Kristers Kalniņš un soļotājs Artūrs Makars. Kopš 1999.gada Latvija pasaules U18 čempionātos ir izcīnījusi trīs medaļas – divus sudrabus un vienu bronzu. Pagājušajā pasaules U18 čempionātā Latviju pārstāvēja 15 vieglatlēti.

Izmantotie avoti:
Latvijas Vieglatlētikas Savienība
Home


, 2013-07-05 00:24, pirms 11 gadiem
Vislabākos panākumus Ukrainā novēlu mūsu jaunajiem šķēpmetējiem - VEIKSMI!
Un, protams arī pārējiem mūsu vieglatlētikas izlases komandas sportistiem!
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.