Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

"Ventspils šķēpos" nebijuši spēcīgs sastāvs

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Ventspils šķēpos" nebijuši spēcīgs sastāvs
Līna Mūze
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Sestdien jau 37. reizi risināsies sacensības Ventspils šķēpi, kas šogad sola sevišķi lielu intrigu vīru un dāmu cīņās, jo sektoros izies sešu valstu labākie šķēpmetēji. No pulksten 13.15 mačus translēs Sportacentrs.com TV.

Tradīcija organizēt šķēpmetēju sacensības Ventspilī tika aizsākta 1980. gadā pēc Daiņa Kūlas uzvaras Maskavas olimpiādē. Bijuši mēģinājumi tajās iekļaut arī citas vieglatlētikas disciplīnas, bijuši gadi, kad šķēpu metusi ļoti solīda kompānija, un arī tādi, kad dalībnieku sastāvs bijis krietni šķidrāks. Pēdējos gados sacensības gan atkal uzņem apgriezienus, bet šogad risināsies pavisam jaunā kvalitātē.

Lai gan dažu sportistu starts vēl nav pilnīgi drošs veselības problēmu dēļ – tajā skaitā arī par pasaules sezonas līderi, turcieti Edu Tugsazu -, tāpat skaidrs, ka šie būs iespaidīgākie šķēpi visā šo sacensību vēsturē. Piemēram, kungu mačos no Latvijas līderiem vīru grupā nebūs tikai Zigismunda Sirmā, kurš turpina atlabt pēc operācijas un plāno sākt startēt tikai jūlijā. Starp citu viņš un Līna Mūze, kura sacensībās startēs un ir arī to rekordiste (60m), šobrīd Ventspilī aizvada treniņnometni. No viesiem jāizceļ zviedru šī brīža līderis Kims Ambs (personiskais rekords 84,61m), poļu līderis Marcins Krukovskis (85,29m), kā arī jaunais turks Emins Ondžels, kurš šogad jau paguvis sasniegt jaunu personisko rekordu un pietuvoties 80 metriem – 79,34 metri.

Organizatori ziņo, ka dāmām nav skaidrības par Anetes Kociņas un Madaras Palameikas dalību, taču tā, gluži tāpat kā turcietes starts, izslēgta neesot. Ventspili startēs nenogurstošā Lietuvas rekordiste Indre Jakubaitīte un viņas gados jaunā tautiete Simona Dabulaite, kura šogad sametusi jaunu personisko rekordu 57,16 metri, kā arī šī brīža Zviedrijas labākā šķēpmetēja Anna Vesmane.

Pilnīgs jaunums šajos būs tas, ka katrs šķēpmetējs startēs īpašas mūzikas pavadībā, ko pats būs iesūtījis dīdžejam. Tā būs mūzika, ko viņi parasti pirms starta klausās austiņās un kas palīdz sakoncentrēties, bet tagad tā skaļi izskanēs stadionā. Īpaši padomāts arī par līdzjutējiem, kuri varēs sekot līdzi sacensībām arī uz lielā ekrāna, uz kura parādīs ne vien sportista metienu, bet arī informāciju par atlētu un viņa rezultātus. Visas dienas garumā uz ekrāna būs iespējams vērot arī jauniešu sacensības, kam pieteikušies ap 200 dalībnieku. Savukārt no pulksten 13 Ventspils šķēpiem tiešraidē pieslēgsies Sportacentrs.com televīzija.

Sacensības Olimpiskā centra Ventspils stadionā sāksies pulksten 11.

     [+] [-]

, 2017-06-02 19:51, pirms 7 gadiem
Piemēram, kungu mačos no Latvijas līderiem vīru grupā nebūs tikai Zigismunda Sirmā

ta Kovals beidzis karjeru?