Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kenijas skrējēja Prāgā labo uzreiz četrus pasaules rekordus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kenijas skrējēja Prāgā labo uzreiz četrus pasaules rekordus
Džoselīne Džepkosgei
Foto: AP/Scanpix

Kenijas vieglatlēte Džoselīne Džepkosgei, piedaloties piektajā pusmaratonā karjerā, Prāgā laboja uzreiz četrus pasaules rekordus.

23 gadus vecā Džoselīne Džepkosgei Prāgas pusmaratona finišu sasniedza pēc stundas, četrām minūtēm un 52 sekundēm. Tādējādi viņai izdevās par 14 sekundēm pārspēt pašreizējās pasaules čempiones Peresas Džepčirčiras šogad sasniegto rezultātu un labot pasaules rekordu.

Tomēr tas vēl nebija viss. Skrienot pretī finišam, Džepkosgei, kura piedalījās tikai piektajā pusmaratonā karjerā, sasniedza jaunu pasaules rekordu vēl trīs distancēs – 10 kilometros (30:05; netiek skaitīts kopā ar 10'000 metriem), 15 kilometros (45:37) un 20 kilometros (1:01:25). 2016. gadā viņa kļuva par Āfrikas čempioni 10'000 metru distancē.

"Tikai gribēju uzlabot savu personisko rekordu. Tas man ir pārsteigums," pēc finiša sacīja Kenijas skrējēja, kura pirmo pusmaratonu pieveica 2015. gadā. "Nespēju iedomāties, ka šodien labošu pasaules rekordu. Tomēr apstākļi bija labi, jo esmu pieradusi trenēties šajā dienas daļā."

30 sekundes no uzvarētājas atpalika pagājušā gada Prāgas čempione Viola Džepčumba. Sestajā vietā ierindojās amerikāniete Džordana Heisija, un viņa bija vienīgā Keniju nepārstāvošā skrējēja starp labākajām desmit.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

     [+] [-]

, 2017-04-02 16:35, pirms 7 gadiem
vinaam ir jaaskrien lai dziivotu , nevis izdziivotu

     [+] [-]

, 2017-04-04 00:53, pirms 7 gadiem
Lai arī Kenijiete, tik vai tā fantastisks rezultāts. Tikai Šosejas sacensībās pareizi ir teikt: Pasaules labākais sasniegums nevis Pasaules rekords, jo katra trase atšķiras. Arī pārējie 3 sasniegumi ir labākie rezultāti, nevis rekordi, jo netika skrietas tieši šīs distances!