Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Viesturs Lācis

"Zelta līgas" vietā nāks "Dimanta līga"

Starptautiskā Vieglatlētikas federāciju apvienība (IAAF) izplatījusi paziņojumu, ka, sākot ar 2010. gadu, tradicionālo Zelta līgas ("ÅF Golden League") viendienas sacensību seriālu nomainīs jauns - Dimanta līga, kas no Zelta līgas atšķirsies ar sacensību posmu skaitu un iegūstamajām balvām - atbilstoši sacensību nosaukumam ierastos zelta stieņus nomainīs dimanti.

Kā zināms, 1998. gadā aizsākto Zelta līgas sacensību ietvaros vieglatlēti katru gadu sacentās sešos pazīstamos Eiropas stadionos - Berlīnē, Oslo, Romā, Sendenī (Parīzē), Cīrihē un Briselē. Jaunajā sacensību seriālā, lai sekmētu vieglatlētikas popularizēšanu visā pasaulē, oficiāli dalību apstiprinājuši jau 12 rīkotāji - arī no Āzijas, ASV un Tuvajiem Austrumiem. Galīgais sacensību kalendārs tiks apstiprināts 2009. gada sezonas beigās.

Izmaiņas skārušas arī balvu fondu. Ja Zelta līgā uz galveno balvu - vienu miljonu dolāru - varēja pretendēt vienīgi tie sportisti, kas uzvarēja visos sacensību posmos, turklāt katru gadu šajā ieskaitē "gāja" tikai daļa disciplīnu, tad Dimanta līgā iespēja plūkt laurus tiks dota visu 32 vieglatlētikas disciplīnu pārstāvjiem. Katras disciplīnas kopvērtējuma uzvarētājs saņems četru karātu dimantu, kura vērtība būs aptuveni 80 tūkstoši dolāru. Atsevišķo sacensību posmu balvu fonds katrā posmā sastādīs 416 tūkstošus dolāru.

IAAF Dimanta līgas posmi
Aviva London Grand Prix (Londona, Lielbritānija)
Aviva British Grand Prix (Geitsheda, Lielbritānija)
Athletissima (Lozanna, Šveice)
Bislett Games (Oslo, Norvēģija)
DN Galan (Stokholma, Zviedrija)
Herculis (Montekarlo, Monako)
Meeting Areva Paris (Parīze, Francija)
Memorial Van Damme (Brisele, Beļģija)
Prefontaine Classic (Jūdžina, ASV)
Reebok Grand Prix (Ņujorka, ASV)
China Golden Grand Prix (Šanhaja, Ķīna)
Weltklasse (Cīrihe, Šveice)
DKB ISTAF (Berlīne, Vācija) *
Golden Gala (Roma, Itālija) *
Qatar Athletics Super Grand Prix (Doha, Katāra) *

* pagaidām nav apstiprināti

Izmantotie resursi:
iaaf.org


, 2009-03-02 19:16, pirms 15 gadiem
balvu fonds ir mazaks un tas varetu ari nebut tik liels vilinajums prieks pasaules zvaigznem-tagad uzvaretajs piedalas visos jo limons ir un paliek limons...ja palielinas kalendaru piemeram uz 10...tas bus fiziski gruti un "tikai" par 80 tukstosiem plus kaut kada nauda par posma uzvaresanu......bus iespejams limenju kritums...ar limeni domaju zvaigznjoto sportistu saraksts
, 2009-03-02 19:52, pirms 15 gadiem
Prieks, ka tagad pretendēt uz galveno balvu varēs visu disciplīnu pārstāvji
, 2009-03-02 20:05, pirms 15 gadiem
kad būs platīna???
, 2009-03-02 21:52, pirms 15 gadiem
bet vai nebūs tā ka vairākas sacensības no tām saraksta kuras nebija Zelta līgā, tajās līdzi šim piedalījās tādi itkā augstas klases sportisti, bet ne paši labākie. un tagad sanāks, ka tiem kuri vēl nav tik augsti tikuši būs mazāk tādas lielas sacensības, un būs arī grūtāk naudu pelnīt. varbūt es te arī gvelžu muļķības, bet vēlētos uzzināt kā būs
, 2009-03-02 22:21, pirms 15 gadiem
Paranoid rakstīja: bet vai nebūs tā ka vairākas sacensības no tām saraksta kuras nebija Zelta līgā, tajās līdzi šim piedalījās tādi itkā augstas klases sportisti, bet ne paši labākie. un tagad sanāks, ka tiem kuri vēl nav tik augsti tikuši būs mazāk tādas lielas sacensības, un būs arī grūtāk naudu pelnīt. varbūt es te arī gvelžu muļķības, bet vēlētos uzzināt kā būs

to kaa bus mes uzzinasim tad kad tas notiks-skaidrs ir viens vieglatleti nav F1 brauceji utt vinjiem ieksas ir tik cik ir un vinji sezonu planos daudz cititgak kaa ieprieks...tie kas skries uz visam visticamak cempionatos bus vainu savainoti vai fiziski tuksi....par ne tik zvaigznigiem sportistiem-tiem bus mazakas sacensibas un kas zin vinju iespeja ir izsaut gada beigaas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.