Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

LVS nogaida un iesniegumu par prēmijas palielināšanu Radēvičai vēl neraksta

LVS nogaida un iesniegumu par prēmijas palielināšanu Radēvičai vēl neraksta
LVS prezidents Guntis Zālītis
Foto: Vladislavs Proškins/f64

Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidents Guntis Zālītis sarunā ar Sportacentrs.com norāda, ka pagaidām tiek gaidīta oficiāla informācija no Starptautiskās vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) par krievu tāllēcējai Olgai Kučerenko piespriesto diskvalifikāciju, kuras rezultātā Ineta Radēviča iegūs 2011. gada pasaules čempionāta sudraba medaļu.

Pirmdien Krievijas Vieglatlētikas federācijas mājaslapā parādījās informācija, ka Kučerenko, balstoties uz no IAAF saņemtajiem dokumentiem, atzīta par vainīgu IAAF antidopinga noteikumu (punkts 32.2(a) par "aizliegtas vielas atrašanu sportista provē") pārkāpšanā. Atbilstoši antidopinga noteikumu pārkāpuma atzīšanai un RUSADA Disciplinārās antidopinga komitejas apstiprinājumam par atzīšanas formu sportiste diskvalificēta uz diviem gadiem – no 2016. gada 17. decembra līdz 2018. gada 16. decembrim. Turklāt anulēti visi sportistes rezultāti, sākot no 2011. gada 28. augusta (datums, kurā 13. pasaules čempionāta laikā tika ņemta pozitīvā prove).

Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departaments skaidro, ka pēc LVS iesnieguma saņemšanas un izvērtēšanas jautājums par iespējamu naudas balvas apmēra palielināšanu sportistam un viņu apkalpojošajiem sporta darbiniekiem tiek virzīts izvērtēšanai Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdē un, ja padome pieņem attiecīgu lēmumu, arī izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

"Kad IAAF mums atsūtīs oficiālu informāciju, tad arī varēsim rakstīt iesniegumu," norāda Zālītis, kurš pašreizējo informāciju uzskata par neoficiālu. "Cik ilgi būs jāgaida? To ir grūti pateikt. Katru mēnesi jau šādi gadījumi nenotiek. Līdzšinējā pieredzē tā ir gadījies tikai ar Lauras Ikaunieces-Admidiņas un Aigas Grabustes medaļām (attiecīgi sudrabs un bronza) 2012. gada Eiropas čempionātā un Māra Urtāna godalgu (bronza) 2010. gada Eiropas čempionātā. Ja runājam par medaļas atgūšanu, tad tas vispār ir ilgstošs process, kas var aizņemt pat vairāk nekā gadu."

Radēvičai par bronzas medaļu 2011. gada pasaules čempionātā pienācās 5000 latu prēmija. Par otro vietu pasaules čempionātā togad prēmija bija divreiz lielāka - 10 000 latu.


, 2017-02-02 12:13, pirms 7 gadiem
Sudraba medaļa PČ vieglatlētikā neatkarīgās valsts vēsturē ir unikāli un to vajadzētu nosvinēt!
LVS būtu jāorganizē svinīga medaļas NOMAIŅA!...ar Latvijas sporta sabiedrības, tv, mediju dalību!
Tas būtu nesmuki, kaut kur kādà funkcionāra kabinetā pa kluso iegrūst Inetai sudraba medāli, jo viņa ir mūsu neatkarīgās Latvijas viena no lielākajām vieglatlētikas zvaigznēm! Tikai Prokopčuka viņai liekama blakus, kaut nav medaļu PČ un EČ...
, 2017-02-02 12:28, pirms 7 gadiem
...un vēl piedāvàju ideju LVS ceremonijas organizēšanai - tā kā dopingiste un sudraba medaļas zaudētāja ir Krievijas sportiste, tad sēru marša pavadījumā no masta ir jānolaiž Krievijas karogs, kura vietā pēc tam jāpaceļ Latvijas karogs!
, 2017-02-02 13:04, pirms 7 gadiem
Līdz ko būs informācija no IAAF vēstule vai vismaz izmainīti rezultāti https://www.iaaf.org/competitions/i...
savienība veiks visas nepieciešamās darbības, lai sportistei piešķirtu papildus prēmiju. Līdz ko IAAF atsūtīs medaļu, svinīgi pasniegsim kā to izdarījām L.Ikauniecei un A.Grabustei (Prezidenta balvas svinīgajā atklāšanā klātesot valsts prezidentam)
, 2017-02-02 13:16, pirms 7 gadiem
LVS, bet krievu karogu no masta nolaidīsi sēru marša pavadījumā? ....citādi tur nav nekāda svinīguma!
, 2017-02-02 13:27, pirms 7 gadiem
LVS rakstīja: Līdz ko būs informācija no IAAF vēstule vai vismaz izmainīti rezultāti https://www.iaaf.org/competitions/i...
savienība veiks visas nepieciešamās darbības, lai sportistei piešķirtu papildus prēmiju. Līdz ko IAAF atsūtīs medaļu, svinīgi pasniegsim kā to izdarījām L.Ikauniecei un A.Grabustei (Prezidenta balvas svinīgajā atklāšanā klātesot valsts prezidentam)
Urtānam arī valsts prezidentam klātesot tika nodota medaļa?
, 2017-02-02 13:37, pirms 7 gadiem
Krievietei iedeva medaļu un pacēla karogu!
Tagad atņēma medaļu un IR jānolaiž karogs!
Atceries to, LVS!
, 2017-02-02 13:58, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Krievietei iedeva medaļu un pacēla karogu!
Tagad atņēma medaļu un IR jānolaiž karogs!
Atceries to, LVS!
Šis ir iemesls, kāpēc LVS un citi oficiālie pārstāvji tik reti atstāj kādu komentāru sportacentrā.
, 2017-02-02 22:09, pirms 7 gadiem
Dakots rakstīja, ka Jeļenai Prokčukai nav pasaules čempionāta medaļas? Man jau likās, ka viņš neko nezina par sportu. Pats savās rokās turēju Jeļenas pasaules čempionāta medaļu.
, 2017-02-03 16:22, pirms 7 gadiem
Nekad neesmu teicis, ka visu zinu...pastāsti, kurā čempī Jeļena ieguva medaļu? ..varbūt junioru?
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.