Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Lasickene pēc 40. triumfa: "Pienāks laiks, kad mani uzvarēs"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lasickene pēc 40. triumfa: "Pienāks laiks, kad mani uzvarēs"
Marija Lasickene (bij. Kučina)
Foto: Toby Melville / Reuters, rsport.ru

Titulētā augstlēcēja Marija Lasickene (bij. Kučina) ceturtdien triumfēja Dimanta līgas posmā, kas risinājās Itālijas galvaspilsētā Romā. Krievijas vieglatlēte startēja kā neitrālā sportiste un pagarināja savu sēriju līdz 40 uzvarām.

Romā sasniedza pasaules sezonas labāko rezultātu (2.02m) un izcīnīja savu 40. uzvaru pēc kārtas. "Man bija neveiksmīgs mēģinājums 1.91m augstumā, pēc tam sadusmojos pati uz sevi. Palīdzēja lieliskā publika un motivējošā atmosfēra," atzīst Marija Lasickene. "Esmu pārliecināta, ka pienāks laiks, kad mani uzvarēs, tāpēc nedrīkstu atslābināties."

Līdzšinējā sezonas līdere bija Beļģijas septiņcīņniece Nafisatū Tiama (2.01m). "Būšu ļoti priecīga satikt viņu Dimanta līgas Parīzes posmā. Vēlos sacensties ar spēcīgākajām, jo tas man ļauj darīt darbu labākajā veidā," norāda jaunā sezonas līdere.

Dopinga skandālu dēļ Krievijas vieglatlēti ir diskvalificēti no starptautiskajiem mačiem un nevar sacensties zem sava karoga. "Tagad startēju kā neitrālā sportiste. Ja mūsu sakarā netiks pieņemts pozitīvs lēmums, nāksies startēt neitrālajā statusā arī Eiropas čempionātā Berlīnē. Vēlos aizstāvēt savus titulus, turklāt Eiropas čempione [stadionā] vēl neesmu, viss būs manās rokās," saka divkārtējā pasaules čempione stadionos un divkārtējā pasaules čempione telpās.

Izmantotie resursi:
rome.diamondleague.com
iaaf.org
tass.ru