Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:130, Did:0, useCase: 3

Veterāni nosvinējuši salidojumu

Jānis Pārums

Sestdien, 24. novembrī, "Mazajā Ģildē" notika Latvijas Sporta Veterānu Savienības "Sporta Laureāts 2007" un 25 gadu jubilejas salidojums.

Pirms salidojuma notika arī kārtējā LSVS konference ar tās vadītāju Daumantu Znatnaju priekšgalā. LSVS prezidents apstiprināja, ka jau tuvākajā laikā informēs portālu eSports.lv par pieņemtajiem lēmumiem un konferencē izdiskutēto, kā arī "Sporta laureātā" piedzīvoto "ar prezidenta acīm".

Sporta veterānu salidojums sākās ar to laureātu apbalvošanu, kas šosezon izcīnījuši medaļas starptautiskās sacensībās – Eiropas un pasaules čempionātos. Visvairāk godalgoto vietu šosezon ieguva vieglatlēti, kuri pavasarī izcīnīja deviņas medaļas Eiropas čempionātā telpās, bet rudenī savam pūram pievienoja vēl 15 medaļas pasaules čempionātā. Taču teicamus rezultātus šogad bija uzrādījuši arī citu sporta veidu pārstāvji.

Tika sveikti arī tie sportisti, kuri, lai gan pie medaļām, starptautiskos mačos netika, tomēr uzrādīja vērā ņemamus rezultātus. Te jāuzsver, ka laureātus izvirzīja katra rajona sporta organizatori un LSVS šo kandidātu paveikto izskatīja.

Pie piemiņas medaļām tika arī tiesneši, bez kuriem nebūtu iedomājamas nevienas sacensības. Bez medaļām nepalika arī 1. sporta veterānu prezidija locekļi, kā arī veterānu sporta organizatori un atbalstītāji. Kopumā tika apbalvoti aptuveni 150 cilvēki.

Viens no saviļņojošākajiem mirkļiem bija šogad iedibinātās LSVS "Godīgas spēles" balva. To saņēma Olimpiskā vicečempiona, Eiropas un pasaules čempiona svarcelšanā Viktora Ščerbatiha māte.

Noslēdzoties laureātu apbalvošanai, varēja sākties pasākuma neformālā daļa, kurā sporta veterāni varēja dalīties iespaidos par šajā gadā paveikto, atcerēties arī jaunības startus, kā arī izdejoties. To, ka šāds pasākums ir vajadzīgs portālam eSports.lv atzina arī kāds pasākuma dalībnieks, uzsverot, ka šī ir tā reize, kad daudzi cīņu biedri var satikties un baudīt veterānu sporta svētku atmosfēru.

  -1 [+] [-]

, 2008-03-12 10:38, pirms 16 gadiem
Būtu ļoti interesanti palasīt arī par svarbumbistiem -veterāniem, ko šie panākuši plašajā pasaulē! ....