Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:130, Did:0, useCase: 3

Veterāni atzīmēs LSVS 25 gadu jubileju

Jānis Pārums

Šodien, plkst. 12:00 Latvijas Sporta muzeja telpās notiks Latvijas Sporta veterānu savienības (LSVS) 17. atskaišu konference, bet plkst. 17:00 Lielajā Ģildē sāksies LSVS 11. salidojums, kas veltīts 25. dibināšanas gadadienai.

Salidojuma programmā - īss atskats uz paveikto un nākotnes vīzija, apbalvošana, kā arī saviesīgā daļa.

Apbalvošanā vispirms tiks sveikti bijušie un tagadējie republikas sporta dzīves vadītāji, tiks pasniegta arī "godīgas spēles" balva, kas pienāksies Viktora Ščerbatiha mātei. Tāpat tiks pasniegti uzvarētāju kausi un diplomi LSVS 44. sporta spēļu uzvarētājiem komandu vērtējumā. Savukārt, sporta veterāniem, kuri 2007. gadā izcīnījuši godalgotās vietas pasaules un Eiropas mēroga sacensībās, tiks pasniegtas šogad nodibinātās medaļas "LSVS sporta laureāts 2007". Šādas medaļas tiks pasniegtas arī 1. sporta veterānu prezidija locekļiem, kā arī veterānu sporta organizatoriem un atbalstītājiem.

LSVS pirmsākumi meklējami 25 gadus tālā vēsturē, kad pēc toreizējā Fiziskās kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Daumanta Znatnaja ierosinājuma 1982. gada 17. decembrī Rīgā Fiziskās kultūras institūta aktu zālē notika LPSR fiziskās kultūras un sporta veterānu padomes dibināšanas konference. Konference ievēlēja republikas sporta veterānu padomes prezidiju 17. cilvēku sastāvā. Par Padomes prezidija pirmo priekšsēdētāju tika ievēlēts Pēteris Strods.

1991. gadā kārtējā konferencē tika nomainīti amatu nosaukumi, un par prezidentu tika ievēlēts Jevgeņijs Brands. Par viceprezidentu ievēlēja Laimoni Zembahu, bet par ģenerālsekretāri Valda Zēniņa. 1994. gada 21. septembrī veterānu padome tika pārdēvēta par Latvijas Sporta veterānu savienību (LSVS), par kuras pirmo valdes priekšsēdētāju – prezidentu kļuva Kārlis Greiškalns, par viceprezidenti Valija Drauga, bet par ģenerālsekretāri Vlada Zēniņa.

1996. gada 22. decembrī kārtējā LSVS konferencē par prezidentu tika ievēlēts Daumants Znatnajs, par viceprezidentu Andris Siliņš, bet par ģenerālsekretāri Aija Kehre. Pēdējā atskaišu - vēlēšanu konference notika 2006. gada 25. novembrī, un tajā par prezidentu tika ievēlēts Daumants Znatnajs, par viceprezidentiem Ivans Klementjevs un Maksis Stepītis, bet par ģenerālsekretāru Andris Miķelsons. Šādā sastāvā LSVS vadība turpina strādāt arī šobrīd.

  +1 [+] [-]

, 2007-11-24 01:22, pirms 16 gadiem
Visu cieņu sporta veterāniem un LSVS... Lai nākotnē daudz panākumu...

     [+] [-]

, 2007-11-24 11:52, pirms 16 gadiem
jā!