Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:130, Did:0, useCase: 3

Veterānu sporta spēlēs - arī florbols

Jānis Pārums

Latvijas Veterānu sporta spēles šajā sezonā svinēs 45 gadu jubileju. Latvijas Veterānu un Senioru savienība (LSVS) pieņēmusi lēmumu, ka sporta spēlēs pirmo reizi iekļaujams arī florbols.

Florbola sacensības norisināsies 2. martā Kocēnu sporta namā un Stalbes sporta namā. Ja tiks atrisinātas tablo problēmas, tad, iespējams, ka daļa spēļu tiks izspēlētās arī Rubenes pamatskolas zālē. Lai gan sākotnēji bija bažas, ka florbola sacensības nebūs sevišķi plaši apmeklētas, tomēr kā atzina florbola galvenais organizators Jānis Dainis, uz šo brīdi pieteikušās esot jau 10 rajonu komandas. Ņemot vērā, ka savu dalību komandas var apstiprināt līdz 26. februārim, dalībnieku skaits varētu vēl vairāk pieaugt. Izloze paredzēta 27. februārī.

Interesanti, ka pašlaik starp šīm desmit komandām, kuras ir pieteikušās, nav Rīgas, kur noteikti varētu savākt pienācīgu komandu. Tāpat savu dalību nav apstiprinājušas Cēsis, lai gan spēlēt varētu vairāki "Lekringa" un "Pārgaujas" florbolisti. Vai nu rajoni nevēlas maksāt dalības maksu, vai vienkārši pietrūkt organizatoru, tas nav zināms. Toties interesanti, ka pieteikusies ir, piemēram, Rēzekne, kuras virslīgas komandas sastāvā nemaz tik daudz tā saukto veterānu nemaz nav. Savu dalību apstiprinājusi ir Jelgavas komanda, kuras sastāvā droši vien lielākā daļa spēlētāju būs dalībnieki, kuri pirms daudziem gadiem ieguva otro vietu Latvijas vīriešu čempionāta augstākajā līgā. Savu komandu apstiprinājusi arī Valka, kuriem sastāvu droši vien veidos spēlētāji, kuri piedalījušies nesen noslēgušajā Valkas atklātajā čempionātā. Sacensībām vajadzētu būt interesantām.

Spēļu laiki paredzēti 2x10 minūtes, bet finālspēle ilgs 2x15 minūtes. Spēļu sākums paredzēts no 9.00 līdz pat kādiem 20.00 vakarā, tādēļ diena būs visnotaļ saspringta. Sākotnēji tika apsvērta iespēja turnīru organizēt divu dienu garumā, taču viss "atduras" pret finansēm. Līdz ar to nekas cits neatlika kā visas spēles saspiest vienas dienas ietvaros.

Ņemot vērā faktu, ka Latvijas Florbola savienība nolēmusi veidot Latvijas veterānu izlasi, kura šogad piedalīsies 1. pasaules čempionātā, šīs sacensības varētu būt laba vieta, kur aplūkot potenciālos izlases kandidātus.

Izmantotie resursi:
www.florbolazinas.lv
www.lsvs.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-17 22:11, pirms 16 gadiem
ja nemaldos, tad veterānu vecums ir no 35 gadiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-17 22:17, pirms 16 gadiem
nu ne visos sporta veidos-piemēram, peldēšanaa jau no 25 gadu vecuma skaitaas vecmeistars!!!

     [+] [-]

, 2008-02-17 22:18, pirms 16 gadiem
popovam taisnība - peldēšanā jau no 25, bet lielākajā daļā sporta veidu tiešām no 35g
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-17 23:02, pirms 16 gadiem
sheit ir no 35 gadiem...

     [+] [-]

, 2008-02-17 23:05, pirms 16 gadiem
Jā viens kļūdās tas ir fakts!!!

     [+] [-]

, 2008-02-18 10:18, pirms 16 gadiem
Jāni Pārum, no kurienes esi rāvis ka piedalīsies Jelgavas komanda. Es apzināju gan rajona gan pilsetas sporta komitejas un neviens neko par to nezina?

     [+] [-]

, 2008-03-04 09:24, pirms 16 gadiem
Florbola komandu sastāvi pārsteidza nepatīkami! Joprojām Znatnajs popularizē, ka sacensībās jāpiedalās pēc iespējas vairāk sporta veterāniem! Daži cenšās strādā ar savējiem. Daži (visgudrākie) savāc izbijušos meistarus bez nekādas klubu piederības un bez nekādas rajona piederības. Lai tik sanāk komanda. Super attieksme! Redz, vajag masveidību. Murgo tālāk!