Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1459, Did:0, useCase: 3

Trenažieri – palīgs imūnsistēmas uzlabošanā

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Trenažieri – palīgs imūnsistēmas uzlabošanā
Foto: Shutterstock.com

Imūnsistēmas nozīme cilvēka dzīvē ir ļoti nozīmīga, jo tieši tā aizsargā organismu no nevēlamas saslimšanas, tāpēc ir būtiski to stiprināt ne tikai slimības laikā, bet īpaši ikdienā, lai pasargātu sevi. Katru gadu, īpaši aukstākajā periodā, teju ikviens veic dažādas procedūras, kas palīdz stiprināt veselību. Bet kā zināt, kura no metodēm ir visefektīvākā un piemērotākā tieši ziemas apstākļiem? Turpini lasīt rakstu un uzzini, kā fiziskas aktivitātes, īpaši trenažieri, palīdz stiprināt imūnsistēmu!

Imūnsistēma aizsargā ikvienu no tādām infekcijām kā vīrusi, dažādas baktērijas, kas var nopietni apdraudēt veselību, kā arī vieglāk uzvar dažādas slimības, ja tās skārušas organismu. Kā to stiprināt?

Imūnsistēmas uzlabošanai veicamās procedūras

Pastāv dažādi uzskati, kas apgalvo, ko darīt, lai stiprinātu imūnsistēmu un to radītu kā reālu draudu vīrusu slimībām. Raksta turpinājumā lasi un uzzini, kas var palīdzēt!

Foto: Shutterstock.com

Sabalansēts uzturs

Lai organismu apgādātu ar nepieciešamajām vielām, ieteicams lietot gan pākšaugus, gan gaļu, olas, zivis un graudaugus. Kāds no ēdieniem sniegs olbaltumvielas, kāds nepieciešamos taukus, bet kāds – ogļhidrātus.

Dārzeņu un augļu lietošana

Dārzeņi un augļi organismu apgādā ar vitamīniem, kas tik ļoti noderīgi īpaši ziemas mēnešos. Antioksidanti (īpaši A, C un E grupas vitamīni) palīdz attīrīt organismu, tādējādi liedzot nevēlamajiem radikāļiem veikt kaitējumu.

Pietiekams miegs un atpūta

Tas zināms ikvienam, ka miega trūkums organismā var radīt kaitējumu veselībai, īpaši novājinot imūnsistēmu. Miegs un atpūta ļauj organismam atjaunoties ik dienu, tāpēc ir svarīgi ievērot vismaz deviņu stundu miegu, katru dienu cenšoties ievērot arī vienotu gulēt iešanas un pamošanās laiku.

Fiziskas aktivitātes

Tas ir viens no galvenajiem priekšnoteikumiem stipras imūnsistēmas radīšanai. Ne visi par to iedomājas, ka tieši sportiskās aktivitātes ir pareizais ceļš uz veselu miesu un garu ziemas aukstumā, vīrusu un gripas periodā. Veiktie pētījumi liecina, ka vismaz 30 minūšu garas aktivitātes 3-4 reizes nedēļā ir viens no efektīvākajiem veidiem slimību apkarošanā. Un būtisks ir fakts, ka nav svarīgi, kā tieši Jūs kustaties ikdienā – tā var būt gan skriešana vai soļošana, peldēšana, joga vai vienkārši trenažiera izmantošana mājas apstākļos.

Bet kā nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, ja aiz loga valda sals, auksts vējš vai lietusgāzes? Par to lasi un uzzini raksta turpinājumā!

Trenažieri pie 1a.lv – kas pieejams un kā izvēlēties?

Mūsdienās trenažieru skaits un veidi ir būtiski pieauguši, tādējādi apgrūtinot izvēles procesu, jo ne visiem ir skaidrs, kā izvēlēties piemērotāko no plašā piedāvājuma klāsta. Interneta veikals 1a.lv piedāvā iespēju iegādāties savu trenažieri, kas ļauj veikt fiziskās aktivitātes arī ziemas aukstajos mēnešos. Kāds ir 1a.lv piedāvājums?

1. Velotrenažieri. Tie ir vieni no populārākajiem, jo to lietotāji nereti arī vasaras laikā izvēlas atpūsties uz velosipēda apceļojot dažādas vietas vai veicot treniņbraucienus un piedaloties sacensībās.
2. Eliptiskie trenažieri. Tie piemēroti ir visa vecuma cilvēkiem, tos nereti izvēlas tieši vecāka gada gājuma personas, lai izkustinātu visas locītavas. Ar šāda veida trenažieri iespējams trenēt gan ķermeņa augšdaļu, gan apakšu.
3. Skrejceliņi. Šie ir vieni no iecienītākajiem trenažieriem, taču to cena ir salīdzinoši augstāka.
4. Stepperi. Ne visi zina, ka stepperi ir trenažieri, kas trenē tieši kājas, tos mēdz dēvēt par kāpņu trenažieriem. Stepperu cenu svārstības ir ievērojamākās no visiem trenažieriem.

Foto: Pixabay.com

Eksistē arī dažādi citi noderīgi trenažieri, kurus iegādāties iespējams pie 1a.lv, piemēram:

● universālie soli;
● kompleksie trenažieri;
● airēšanas trenažieri;
● multifunkcionālie trenažieri;
● preses soli;
● roku trenažieri;
● spēka rāmji u.c.

Esiet vesels un laimīgs – rūpējieties par savu imūnsistēmu kopā ar internetveikalu 1a.lv. Ienāciet, izvēlieties piemērotāko trenažieri un saņemiet to pie mājas durvīm!

  +4 [+] [-]

, 2019-01-30 12:13, pirms 5 gadiem
Nākamais reklāmraksts būs kā Maximā un Rimi iegādāties veselību stiprinošos augļus un dārzeņus.