Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1459, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Fitbit Ionic viedpulkstenis – jaunas iespējas un izaicinājumi fiziskajām aktivitātēm

Fitbit Ionic viedpulkstenis – jaunas iespējas un izaicinājumi fiziskajām aktivitātēm
Foto: Aivars Liepiņš, Sportacentrs.com

Sevi pavisam noteikti nevaru dēvēt par visa jaunā aktīvu lietotāju, jo īpaši tas attiecas uz dažādiem tehnoloģiskajiem gadžetiem utt., tomēr izmēģināt – kāpēc ne, ja vēl varu kaut ko uzzināt par sevi. Tā šoreiz manās rokās nonāca viedpulkstenis Fitbit Ionic.

Pulksteņa kā tāda lietošana man nav bijusi aktuāla jau apmēram 25 gadus, kad pamatskolas sākumā pazaudēju rokas pulksteni. Vecākiem ar to pietika, bet pašam laika gaitā tā nav pietrūcis. Ja runājam par šo pulksteni – biju patīkami pārsteigts par to, cik ļoti maz pulkstenis traucē gan ikdienas dzīvē, gan fiziskajās aktivitātēs. Tas ir viegls, ar dažāda regulējuma siksniņu un vienkāršu dizainu. Milzīgs pluss – pulkstenis ir ūdensizturīgs līdz pat 50 metru dziļumam, to droši var nenoņemt, ejot dušā. Tāpat tas izmantojams, ja peldēšana ir jūsu sirdslieta (man gan tā nav). Protams, tas pilda savu pamatfunkcionalitāti – rāda pareizu laiku, bet jau uzreiz uzliekot sāk skaitīt noietos soļus, sadedzinātās kalorijas, kā arī parāda pulsu.

Tieši pulsa datu uzzināšana likās vissaistošākā. Atmiņā bija aizķēries, ka cilvēka normāls pulss ir aptuveni 60 sitienu minūtē, bet man ierastā ofisa darba ritmā tas bija pat nedaudz zem (ap 55 sitieni/min). Līdz ar to kolēģiem patika pajokot, ka es visticamāk nemaz neesot dzīvs.

Galvenais, kas ir jāizdara, sākot lietot viedpulksteni, – jālejupielādē Fitbit aplikācija telefonā, un turpat var veikt reģistrāciju. Tad arī reāli varēsiet iegūt pilnīgāku pārskatu par savām fiziskajām aktivitātēm. Papētot sīkāk pulksteņa sniegtos datus, secināju, ka fiziskajās aktivitātēs esmu sasniedzis arī visai augstu pulsu (pludmales volejbolā un tenisā līdz pat 180 sitieniem minūtē, vienkārši skrienot līdz 130 sitieniem minūtē). Likumsakarīgi, ka pulss paaugstinās arī intīmās dzīves brīžos, tomēr nosaukt to par kardiotreniņu nevaru – vismaz pēc statistikas, ko rādīja pulkstenis.

Tāpat saistoši bija uzzināt par distanci, ko veicu tenisa mača laikā. Lai arī spēle, ko aizvadīju, neizdevās pārāk saistoša (tikai 50 minūtes), tomēr tās laikā tika veikti nedaudz vairāk nekā trīs kilometri. Pulkstenī iespējams lejupielādēt un izmantot vēl vairākas papildu aplikācijas – ar Fitbit Labs var saņemt papildu informāciju, piemēram, par tenisa spēles stilu. Tikmēr pludmales volejbolā pat pusotras stundas treniņš distances ziņā bija mazāk nekā tenisā (nav jau nemaz tik viegli skriet smiltīs).

Interesanti bija uzzināt, ka pulkstenis ļoti precīzi piefiksē miega laiku. Tā kā man aizmigšana reizēm prasa mazāk nekā minūti un ļoti ierastas ir miega pauzes uz 10 minūtēm, tad biju patīkami pārsteigts, ka šie miega periodi ir redzami aktivitāšu pārskatā. Tāpat aplikācijā varēju pārskatīt miega kvalitāti nakts laikā un to, cik ilgs laiks pavadīts vieglā, dziļā un REM miega stadijās.

Skriešanas entuziastiem noteikti patiks iespēja atskaņot mūziku no pulksteņa (tas lietojams kopā ar Bluetooth austiņām), tāpat pulkstenī redzēsiet jaunākos paziņojumus (piemēram, īsziņas, kas nosūtītas uz jūsu tālruni). Pulksteņa baterija nav jāuzlādē biežāk nekā reizi trijās dienās, pati uzlāde prasa pāris stundas. Ja esat īpaši sociāli aktīvs, tad varat dalīties un salīdzināt savus datus ar draugiem, kā arī izaicināt uz draudzīgām sacensībām.

Ja aktīvāk aizpildīsiet informāciju par sevi aplikācijā un uzstādīsiet savus fizisko aktivitāšu mērķus, tad Ionic palīdzēs tiem sekot līdzi, ziņot par progresu un pat motivēs izdarīt vēl mazliet vairāk. Tikai uzliekot pulksteni, neuzzināsiet, kā pareizi sportot vai ēst. Iespējas ir itin lielas, tikai vajadzīga pašu iniciatīva. Vajag tikai rakt!

Sīkāku informāciju par manis testēto viedpulksteni atradīsiet Fitbit Ionic mājaslapā.


, 2018-04-26 13:57, pirms 6 gadiem
next reklāmas levels?
, 2018-04-26 14:11, pirms 6 gadiem
Cerams, ka labākie sporta pulksteņi kā Garmin un Suunto, arī šeit parādīsies!
, 2018-04-26 14:17, pirms 6 gadiem
viszuāli jau nu izskatās traki spocīgi, nez kurš tādu ikdienā piekristu nēsāt.
, 2018-04-26 14:40, pirms 6 gadiem
Kads zin kapeec adblock uz shito rakstu nestradaa?
, 2018-04-26 14:52, pirms 6 gadiem
noladets rakstīja: Kads zin kapeec adblock uz shito rakstu nestradaa?
Sūdīgs adblock,man strādā!
, 2018-04-26 15:05, pirms 6 gadiem
loders rakstīja: Sūdīgs adblock,man strādā!
Sarkasmu laikam nesaprati
, 2018-04-26 15:14, pirms 6 gadiem
Sākās!
, 2018-04-26 15:48, pirms 6 gadiem
Jāni, ja intīmo dzīvi Tu veic ar roku, uz kuras ir pulkstenis, tad tas var noteikt kļūdainu sporta veidu! "Jerking" vietā, piemēram, norādīt galda tenisu.
, 2018-04-26 15:49, pirms 6 gadiem
P.S. Vai tiešām šādus pulksteņus lieto arī spēlējot pludmales volejbolu?
, 2018-04-26 16:11, pirms 6 gadiem
GPS ir? NAV! Visi brīvi!
, 2018-04-26 16:33, pirms 6 gadiem
Ja reklāmrakstam nenorāda, ka tas ir reklāmraksts tad tas ir kaut kāda likuma (neesmu jurists, nezinu konkrēti) pārkāpums un lasītāju muļķošana.
Latvijas sportisti Pjončhanas spēļu atklāšanā 2018. gada 9. februārī. Foto: EPA/Scanpix
97

Vai jārīko tautas nobalsošana par Olimpisko spēļu norisi Siguldā?

Īsā atbilde – tautas nobalsošana nav jārīko, jo vairāk nekā 100 miljonu notriekšanu šauros nišas sporta veidos var atbalstīt tikai valsts naudas un slavas kāri nekauņas.
Kārlis Būmeisters. Foto no K. Būmeistera personīgā arhīva.
1

Mūziķis Kārlis Būmeisters trešo reizi startēs “Ironman” sacensībās Tallinā

5. augustā Tallinā “Ironman” sacensībās trešo reizi startēs mūziķis Kārlis Būmeisters, mērojot “pusīti” no dzelzsvīru distances jeb 70,3 jūdzes – 1,9 km peldus, 90 km uz velosipēda un 21,1 km skriešus. Nozīmīgo distanci pasaulē plaši pazīstamajā “Ironman” triatlonu seriālā mūziķis plāno veikt aptuveni piecu stundu laikā.

NEkusties kā Džegers

Kad 16 gadīgā Mira Andrejeva trieca raketi pret nevainīgo Vimbldonas zālienu un saņēma par to sodu, pēc mača viņa demonstratīvi nepaspieda roku “vainīgajam” tiesnesim. Taču nelielā drāmiņa jeb liela čempiona atdarināšana nu nekādi netuvināja viņu Serēnas Viljamsas līmenim tenisā, kurai arī patika “flirtēt” ar soģiem. Lai nu kā, viena tīņu izgājienu dēļ neviens jau arī uzreiz nepiešķir titulu “sweet but psycho” vecumā, kad sportists ir knapi iespurdzis pieaugušo pasaulē.