Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1459, Did:0, useCase: 3

Sporta klubs Rīgā – pēc kādiem kritērijiem izvēlēties sev piemērotāko?

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Sporta klubs Rīgā – pēc kādiem kritērijiem izvēlēties sev piemērotāko?
Avots: Shutterstock.com / Syda Productions

Līdz ar augošo interesi un nepieciešamību pēc fiziskām aktivitātēm ikdienā, Rīgā strauji palielinājies sporta klubu skaits. Kā lai orientējas milzīgajā piedāvājumā? Atsauksmes, draugu un paziņu ieteikumi mēdz ietekmēt Tavu izvēli vēl pat pirms pats esi sporta klubu apmeklējis. Atceries, ka jāsporto būs pašam, tāpēc svarīgi, lai, galvenokārt, Tu tajā justos labi. Ko ņemt vērā apmeklējot sporta klubu pirmo reizi, kas var palīdzēt Tev izdarīt izvēli? Sporta klubs Rīgā “Veselības fabrika” piedāvā izlasīt rakstu, kas, iespējams, atbildēs uz Tev interesējošo jautājumu par to, ko ņemt vērā, izvēloties sev piemērotāko sporta klubu.

Turpini lasīt rakstu uz uzzini kādiem faktoriem pievērst uzmanību, apmeklējot sporta klubu pirmo reizi.

1. Atrašanās vieta
Lielāka motivācija apmeklēt sporta klubu būs, ja tas atradīsies Tev izdevīgā vietā, piemēram, tuvu dzīves vietai, darbam, Tava bērna skolai, bērnu dārzam vai citai vietai, kas būtu pa ceļam Tavā ikdienas maršrutā. Atradīsies ar vien jauni iemesli, kāpēc nedoties uz sporta zāli, ja tā atradīsies pilsētas otrā galā. Sporta klubi Rīgā ir pietiekoši daudz, lai izvēlētos piemērotāko no sev tuvāk esošajiem.

2. Telpas un interjers
Apmeklējot sporta klubu pirmo reizi, Tev acumirklī radīsies priekštats par to, vai vēlēsies ilgstoši tur uzturēties. Interjeram sporta klubā ir Tevi jāiedvesmo un jāstimulē nodarboties ar sportu, bet telpu plašums noteiks, cik ērti Tu tajās jutīsies. Nevajadzētu izveidoties situācijai, ka uz ģērbtuvi ir jāgaida rindā. Tas liecinās par to, ka sporta kluba zālē trenēsies maksimālais skaits. Noteikti jāpārliecinās, vai telpas pietiek visiem un neveidojas pārlieku garas rindas uz trenažieru izmantošanu.

3. Aprīkojums treniņiem
Apmeklējot sporta klubu, iepazīsties ar pieejamo aprīkojumu, ko varēsi izmantot sava treniņa laikā. Noskaidro vai ir un kur atrodas, piemēram, hanteles, soli, brīvie svari, kardio un spēka trenažieri. Pārliecinies vai zālē atrodas viss, kas Tevi interesē un, ja kaut kā trūkst, apdomā kā varēsi to aizvietot. Pievērs uzmanību arī aprīkojuma pieejamībai. Ir svarīgi, ka atnākot uz sporta klubu piemērotākajā laikā, Tu nepatērē pārlieki daudz laika gaidot. Tā pat pievērs uzmanību tam, kādā stāvoklī ir inventārs, vai tas ir tīrs, nesabojāts un vai to būs patīkami lietot.

Avots: Veselības Fabrika / facebook.com/veselibasfabrika/

4. Klientu serviss
Lai arī primāri esi ieradies sporta klubā sevis dēļ un vēlies strādāt pie savas mentālās un fiziskās izturības, spēka un galu galā veselības. Tomēr klientu serviss ir ne mazāk svarīgs faktors, kam pievērst uzmanību. Laipna, draudzīga un izpalīdzīga attieksme raksturo laba sporta kluba personālu. Pirmajā reizē ierodoties fitnesa klubā, personālam ir jābūt kompetentam, lai:

● atbildētu uz visiem Tevi interesējošiem jautājumiem;
● pastāstītu par dažādajām iespējām, ko sniedz sporta klubs;
● informētu par abonementiem un iepazīstinātu ar nodarbību grafiku un specifiku.
Ja jūti, ka darbinieks drīzāk vēlās, lai Tu viņu netraucē ar saviem jautājumiem, tas visdrīzāk atstās uz Tevi sliktu iespaidu un kļūs par izšķirošo faktoru cita sporta kluba izvēlei.

5. Izcenojums
Izcenojums nereti kļūst par galveno noteicēju sporta kluba izvēlē. Tirgus situācija paredz, ka vairumam kvalitatīvu, līdzvērtīgu sporta klubu abonementi, ir līdzīgi izcenojuma ziņā, tomēr tās var nedaudz arī atšķirties. Klientu abonementu cenas ir atkarīgas no dažādiem faktoriem, piemēram, telpu platības, pieejamā sporta inventāra, personāla, grupu nodarbību klāsta, relaksācijas iespējām sporta klubā un daudz kā cita. Ja finansiālie līdzekļi nav šķērslis, izvēlies to, kurā ilgtermiņā jutīsies viskomfortablāk.

6. Personīgie un grupu nodarbību treneri
Sporta klubu trenažieru zālē vienmēr ir jāatrodas kādam no sporta kluba esošajiem treneriem. Ja esi sporta klubā jauniņais, bet arī iepriekš neesi vingrojis, izmantojot trenažierus, pastāsti par to trenerim un palūdz viņu iepazīstināt ar sporta kluba iespējām, pieejamajiem trenažieriem, par to kādas muskuļu grupas uz tiem var trenēt, kā tie pareizi jālieto. Trenerim būtu jābūt ieinteresētam Tev palīdzēt, lai turpmākajās sporta kluba apmeklēšanas reizēs Tu nepakļautu sevi riskam savainoties vai vienkārši neizniekotu laiku, pildot vingrinājumus neefektīvi. Tā pat grupu nodarbībās – iepazīsties ar grupu nodarbības vadītāju, un lūdz viņu pastāstīt par nodarbības mērķi un esošo praksi. Labvēlīga un pretim nākoša attieksme Tevi iedrošinās paļauties uz sporta kluba treneriem, jo viņi ir profesionāļi un zina, ko dara.

Avots: Shutterstock.com / wavebreakmedia

7. Kādi ir papildus bonusi?
Mūsdienās teju katrs sporta klubs ir parūpējies par relaksācijas iespējām. Visbiežāk treniņa beigās iespējams atpūsties turku pirtīs vai saunās. Ir sporta klubi, kur karsēšanās tiek papildināta ar peldi baseinā vai relaksējošu džakuzī, par to var tikt prasīta atsevišķa samaksa. Svarīgākais ir pārliecināties par tīrību koplietošanas telpās.

Sāc sava sporta kluba meklējumus ar Veselības Fabriku!
Ceram, ka raksts palīdzēs plašajā piedāvājumā izvēlēties Tavu īsto vietu treniņiem. Sporta klubs Rīgā – ‘’Veselības Fabrika’’ aicina ikvienu interesentu iepazīties ar zāli personīgi, apmeklējot to uz vietas. Mums ir svarīgi, ka atrodi sev vispiemērotāko fitnesa klubu, tāpēc pirms iegādāties pastāvīgo abonementu, atnāc pie mums uz iepazīšanās treniņiem, sajūti gaisā virmojošo atmosfēru, izmēģini trenažieru zāli un grupu nodarbības.

“Veselības Fabrika” – sporta klubs Rīgā, kas rūpējas par to, lai Tu sasniegtu savus sportisko mērķus! Vairāk informācijas par sporta klubu meklē tīmekļvietnē www.vfabrika.lv