Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1459, Did:0, useCase: 3

Reklāma: Kā ietaupīt uz riteņbraukšanas izdevumiem?

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Šis ir gada labākais laiks, kad sēsties atpakaļ velosipēda sēdeklī un izbaudīt ātru un veselīgu pārvietošanos ne tikai pilsētas drūzmā, bet arī ārpus tās. Lai arī velosipēds tiek uzskatīts par vienu no lētākajiem pārvietošanās līdzekļiem, ja saskaita kopā tā iegādes, uzturēšanas un dažādu aksesuāru izmaksas, kopā savācās paprāva summiņa. Tāpēc, lai velosipēds patiesi attaisnotu savu slavu kā nelielu ieguldījumu transportlīdzeklis, esam apkopojuši dažus padomus, kā ietaupīt uz riteņbraukšanas izdevumiem, lai diennakts kredīts nekļūst par risinājumu, kad radusies ķibele.

• Rūpējieties par savu velosipēdu paša rokām.
Lai veiktu lielus vai nelielus remontdarbus, nav nepieciešams velosipēdu nodot vietējā velosipēdu veikalā un par to maksāt bargu naudu, jo to varat paveikt paši. Veicot regulāru velosipēda tehnisko apkopi, jūs varat ietaupīt paprāvu naudas summu un papildus arī attīstīt iemaņas, kuras jūs nemaz nezinājāt, ka jums piemīt. Plašajā interneta vidē ir pieejamas bezmaksas video pamācības visa veida velosipēdu apkopei un to iemācīties var jebkurš, tas patiesi nav sarežģīti. Sāciet ar to, ka regulāri notīriet savu velosipēdu un regulāri ieeļļojiet visus galvenos komponentus.

• Ja jums patīk braukt ziemā – tam nav nepieciešams specializēts apģērbs.
Pastāv teiciens, ka nav nepiemēroti laikapstākļi, ir tikai nepiemērots apģērbs. Tas, protams, attiecas arī uz riteņbraukšanu visās sezonās, jo arī ziemā droši var lietot velosipēdu. Tomēr, tā vietā, lai iegādātos pilnīgu jaunu un specializētu ziemas braukšanas apģērbu komplektu, izmantojiet to ziemas apģērbu, ko ikdienā lietojat aukstiem laika apstākļiem. Vienīgais, ko ir vērts ņemt vērā, lai apģērbs būtu maksimāli ērts kustībām un nebūtu ūdens vai vēja caurlaidīgs.

• Meklējiet velosipēdu rezerves daļas tiešsaistē – lietotas vai ar atlaidēm.
Jums nav jāmaksā mazumtirdzniecības cena katrreiz, kad jūsu velosipēdam nepieciešama kāda jaunāka detaļa. Lai arī kredītlīnija 2018. gadā ir pieejama teju ikvienam, kuram ir aktīvs bankas konts, jums nav jātērē kosmiski līdzekļi, lai uzturētu kārtībā savu velosipēdu. Daudzas no nepieciešamajām velo lietām, kā piemēram, priekšējie un aizmugurējie lukturi, velo pārvalki, specializēto apģērbi, sēdekļi, aizsargķēdes u.c., cilvēki vienkārši pārdod tiešsaistē par simbolisku samaksu. Ja tomēr izvēlēsieties pirkt jaunas lietas, arī tās jūs varat iegādāties ar atlaidi, ja pirksiet iepriekšējo gadu modeļus, kas tagad krietni nocenoti. Pirms iegādājieties lietotas preces, pārliecinieties vai noskatītā detaļa ir derīga tieši jūsu velosipēda modelim un markai, lai vēlāk nesanāk vilšanās, jo lietotas preces parasti ir neiespējami apmainīt atpakaļ. Vienkārši pārliecinieties, ka zināt, ko meklējat un cik tas vidēji maksā specializētajos velosipēdu veikalos, lai jūs nekļūtu par krāpšanas upuriem. Labākā daļa tiešsaistes tirdzniecībai ir tāda, ka arī jūs varat pārdot savu vecos riteņbraukšanas rīkus un nopelnīt papildus naudu, ko vēlāk izlietot brīdī, kad pašiem būs nepieciešama riteņbraukšanas komplekta atjaunošana.

• Velo sacensībām vai citiem tematiskajiem notikumiem reģistrējieties laikus
Ja velosipēds ir ne tikai jūsu ikdienas transportlīdzeklis, bet patīk ar to arī dažādās amatieru vai profesionālajās sacensībās, tad izvairieties no papildus maksas, kas rodas, ja šādām sacensībām piesakāties pēdējā brīdī. Tādā veidā jūsu maciņā saglabāsies nedaudz vairāk naudas, nemaz nerunājot par papildus motivāciju, kas saistīta ar laicīgu apņemšanos doties tādā piedzīvojumā. Lai ietaupītu vēl vairāk, jūs varat piedāvāt brīvprātīgo darbu (bukletu sagatavošana, pasākuma reklamēšana, atribūtu nogādāšana sacensību vietā un tamlīdzīgi), apmaiņā pret dalības maksas nosegšanu. Daudzi no sacensību organizētājiem tikai priecāsies par šādu iniciatīvu.