Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1459, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārcis Martini

Atklāj plašāko peldbaseinu kompleksu Rīgā

Pēc vērienīgas rekonstrukcijas atklāts Elektrum Olimpiskā centra (EOC) peldbaseinu un atpūtas komplekss. Līdztekus 50 m peldbaseinam izbūvēti divi mazie peldbaseini, rekreācijas zona ar četru veidu pirtīm un Rotaļupe. Jaunie peldbaseini primāri paredzēti bērnu peldētprasmju attīstībai un izpratnes veidošanai par drošību ūdenstilpņu tuvumā. Kompleksa modernizācijā investēti 3,2 miljoni eiro.

“Katrs ieguldītais eiro ir investīcija mūsu bērnos un līdzcilvēkos – jaunizbūvētie peldbaseini spēs nosegt aizvien pieaugošo pieprasījumu pēc ūdens nodarbībām dažāda vecuma grupām. Nedēļā trenēsim gandrīz 100 grupas, īpašu uzmanību pievēršot pavisam maziņajiem,” skaidro Elektrum Olimpiskā centra valdes locekle Zane Grundiņa-Arāja.

Balstoties uz ārvalstu pieredzi, kā arī pediatru un bērnu psihoterapeitu ieteikumiem, EOC ir izstrādājis īpašu peldētprasmju attīstības programmu zīdaiņiem no 6 mēnešu vecuma līdz 4 gadiem. Programma sastāv no vairākiem līmeņiem, fokusējoties uz bērnu dabiskajai attīstībai piemērotu prasmju trenēšanu pieaugušo klātbūtnē. Lielākoties uzmanība tiek pievērsta bērnu drošībai ūdenī un vispusīgai fiziskai un garīgai attīstībai.

Kompleksa svinīgajā atklāšanā Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone uzsvēra, ka peldēšanai ir daudz ieguvumu – tā ir veselība, attīstība, pilnvērtīga dzīve. “Latviju nākamajās desmitgadēs veidos mūsu bērni un mazbērni. Tāpēc ir būtiski mums radīt drošu vidi, kur bērniem apgūt jaunas iemaņas – ne tikai iemācoties peldēt, bet arī gūstot izpratni par to, kā droši rīkoties ūdenī un ūdens tuvumā. Iespējams nākotnē no šiem mazajiem peldētājiem izaugs sportisti un čempioni, kas mūs pārstāvēs plašajā pasaulē,” teica Iveta Vējone.

Savukārt Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis uzsvēra, ka “pirms trim gadiem pieņemtais lēmums veikt peldbaseinu zonas renovāciju bijis pareizs – Olimpiskajam centram ir jāattīstās. Bērnu peldētapmācība un drošība uz ūdens ir ļoti svarīgs jautājums”.

Apmeklētājiem modernizētais peldbaseinu un atpūtas komplekss ir atvērts no 25. janvāra.

Informācija par objektu:
• Pasūtītājs – SIA “Olimpiskais sports centrs”
• Ieguldītā finansējuma apjoms – 3,2 miljoni eiro. Projekta finanšu partneris ir Swedbank, kas jauno peldbaseinu un atpūtas kompleksa būvniecībai piešķīra finansējumu 2,45 miljonu eiro apjomā. Tas ir lielākais bankas pērn finansētais sporta būves projekts Latvijā. 536 tūkstoši eiro bija pašu finansējums, savukārt 214 tūkstoši eiro – pamatkapitāla palielinājums no Latvijas Olimpiskās komitejas (valsts budžeta līdzekļi).
• Modernizācijas projekta autors un autoruzraudzība – SIA “Nams” arhitekta Māra Malahovska vadībā.
• Būvuzņēmējs – SIA “Abora” projekta vadītāja Armanda Novicka vadībā.
• Būvuzraudzība – SIA “Nord Industry” Ginta Gemža vadībā.
• Rekonstrukcijas platība 2237 m2, no tiem 594 m2 jaunbūve. Izbūvēti 2 peldbaseini, atpūtas zona ar 4 pirtīm, Klientu apkalpošanas centrs, Rotaļupe bērniem, konferenču telpa, ģērbtuves, sanitārie mezgli u.c. telpas. Kopējā Elektrum Olimpiskā centra platība – 24763,5 m2.
• Projekta ietvaros pirmajiem Latvijā uzstādīta jaunākās paaudzes ūdens filtrācijas sistēma AFM ® ar stikla granulām, kas būtiski uzlabo ūdens kvalitāti un samazina pievienojamās ķīmijas daudzumu.

Elektrum Olimpiskais centrs ir mājvieta gandrīz 100 sporta komandām un organizācijām, nodrošinot infrastruktūru valsts un starptautiska mēroga basketbola, volejbola, rokasbumbas, futbola, vieglatlētikas, vingrošanas u.c. sporta veidu sacensībām un treniņu procesam. 2018. gada janvāra beigās centra ietvaros atvērts plašākais un mūsdienīgākais peldbaseinu komplekss Rīgā ar trim peldbaseiniem un plašu atpūtas zonu. Elektrum Olimpiskā centra 100% kapitāldaļu turētājs ir Latvijas Olimpiskā komiteja.


, 2018-01-25 15:44, pirms 6 gadiem
Forši, vajadzīgi, nepieciešami..... Tikai apmeklētājiem jāzin visi Arēnas Rīga pasākumu kalendāri, kā arī paša centra kalendārs, jo auto novietot tur nav kur...
, 2018-01-25 16:00, pirms 6 gadiem
Rīgas varas elite laikam domā, ka katram ir auto ar personīgo šoferi, kurš var piebraukt pēc izsaukuma
, 2018-01-25 19:24, pirms 6 gadiem
4 pirtis- kādas, to aut. varētu pieminēt, arī pieaugušiem ir intereses ne tikai bērniem, turku pirts ir ?
Latvijas sportisti Pjončhanas spēļu atklāšanā 2018. gada 9. februārī. Foto: EPA/Scanpix
97

Vai jārīko tautas nobalsošana par Olimpisko spēļu norisi Siguldā?

Īsā atbilde – tautas nobalsošana nav jārīko, jo vairāk nekā 100 miljonu notriekšanu šauros nišas sporta veidos var atbalstīt tikai valsts naudas un slavas kāri nekauņas.
Kārlis Būmeisters. Foto no K. Būmeistera personīgā arhīva.
1

Mūziķis Kārlis Būmeisters trešo reizi startēs “Ironman” sacensībās Tallinā

5. augustā Tallinā “Ironman” sacensībās trešo reizi startēs mūziķis Kārlis Būmeisters, mērojot “pusīti” no dzelzsvīru distances jeb 70,3 jūdzes – 1,9 km peldus, 90 km uz velosipēda un 21,1 km skriešus. Nozīmīgo distanci pasaulē plaši pazīstamajā “Ironman” triatlonu seriālā mūziķis plāno veikt aptuveni piecu stundu laikā.

NEkusties kā Džegers

Kad 16 gadīgā Mira Andrejeva trieca raketi pret nevainīgo Vimbldonas zālienu un saņēma par to sodu, pēc mača viņa demonstratīvi nepaspieda roku “vainīgajam” tiesnesim. Taču nelielā drāmiņa jeb liela čempiona atdarināšana nu nekādi netuvināja viņu Serēnas Viljamsas līmenim tenisā, kurai arī patika “flirtēt” ar soģiem. Lai nu kā, viena tīņu izgājienu dēļ neviens jau arī uzreiz nepiešķir titulu “sweet but psycho” vecumā, kad sportists ir knapi iespurdzis pieaugušo pasaulē.