Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1459, Did:0, useCase: 3

Reklāma: jaunākās fitnesa tendences 2018. gadam

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Balstoties uz plaša mēroga pētījumiem un apkopotiem viedokļiem no speciālistiem, kas strādā veselības un fitnesa klubos, fitnesa aprīkojuma izplatītāju uzņēmumos un sporta izglītības organizācijās, mēs esam identificējuši dažas fitnesa tendences, kuras, iespējams, varētu kļūt visai populāras nākamo sešu līdz 12 mēnešu laikā. Ja šobrīd neesat aizrāvušies ar pētījumu par to, kuri online kredīti Latvijā ir visizdevīgākie, tad aicinām jūs pakavēties pie šī raksta un, kas zina, pat atrast savu mīļāko fizisko aktivitāti nākamajam gadam.

• Boksa un kikboksa treniņi piedzīvos popularitātes kāpināšanos.

Iespējams, pateicoties Mairim Briedim, bet nesen ir palielinājies to vietu skaits pilsētā, kas piedāvā apgūt šos fiziski prasīgos sporta veidus. Boksa un kikboksa nodarbības vieglākā līmenī parādās arī tradicionālo fitnesa klubu treniņu grafikos. Jums nav jākļūst par profesionāli, lai izbaudītu šo sportu, un tad noteikti uzturēs jūs fiziski labākā formā kā iecienītais velotrenažieris.

• Atkārtoti tiks atklāti funkcionālie treniņi.

Pēc gadiem pieprasītajiem augstas intensitātes intervālu treniņiem, šogad varētu būt tas gads, kad tiks atjaunota funkcionālo treniņu nozīmīgums, kuros uzsvērta tiek tieši katras kustības kvalitāte, nevis slodze un intensitāte. Šādos treniņos uzsvars ir uz apzinātām kustībām, nevis vienkārši izspiežot enerģijas intensitāti līdz izsīkuma punktam.

• Fitnesa programmas kļūs aizvien apzinātākas, vērstas arī uz iekšējām sajūtām, instruktoriem un treneriem apvienojot dažādas stratēģijas, lai veicinātu fiziskā un garīgā stāvokļa saplūšanu, izmantojot treniņus.

Jau izsenis ir atklāts, ka fiziskā un garīgā stāvokļa saplūšanu var uzlabot veiktspēju ikvienā dzīves jomā – sākot no fiziska darba laukā, līdz pat vienmuļai sēdēšanai sapulču zālē Tāpēc daudzi tradicionālo treniņu instruktori sāk pievienot meditācijas un elpošanas vingrinājumus savu treniņu ietvaros, lai sagatavotu ne tikai ķermeni, bet arī prātu, lai palīdzētu uzlabot tradicionālo ķermeņa izturību un sagatavotību.

• Tradicionālie fitnesa klubi un studijas sāks izmantot tiešsaistes straumēšanas iespējas, lai varētu sazināties ar treniņa dalībniekiem arī ārpus sporta zāles četrām sienām.

Moderno tehnoloģiju ietekme uz fitnesa pasauli tikai palielināsies. Arvien vairāki fitnesa klubi sāks piedāvāt saviem klientiem piekļuvi straumēšanas treniņiem, lai uzlabotu tradicionālo fitnesa pieredzi un ļautu cilvēkiem trenēties, pat neizejot no savām mājām un netērējot laiku, lai nokļūtu sporta zālē. Šis ir arī videi daudz draudzīgāks pasākums, jo nav nepieciešams izmantot jebkādus transporta līdzekļus, lai piekļūtu savam trenerim vai treniņu programmai. Šāda modernizācija neapšaubāmi kļūs vēl populārāka nākamā gada laikā.

• Fitnesa industrija turpinās pieredzēt lielāku sadrumstalotību starp individuālajiem treniņiem un grupas fitnesa nodarbībām.

Sakarā ar mazo grupu nodarbību pieaugošo popularitāti, vairāki personīgie treneri attīstīs savas prasmes vadīt jau nelielu grupu treniņus. Individuālie treniņi sāk zaudēt savu popularitāti, jo cilvēkiem patīk dalīties ar saviem panākumiem un iedvesmot citam citu nelielās grupās, tāpēc individuālie treneri sāk saprast, ka viņu darbam var būt lielāka ietekme, strādājot ar vairāk nekā tikai vienu personu 60 minūšu ietvaros. Mazo grupu nodarbības, ko vada profesionāli treneri, piemēram, CrossFit un grupu aerobika, turpinās kļūt populārākas, un tirgū nonāks vairākas jaunas mazo grupu treniņu koncepcijas. Rezultātā būs lielāks pieprasījums pēc veselības un fitnesa profesionāļiem, kas var nodrošināt mazu grupu treniņus, nevis tikai individuālos treniņus.

Un ticiet mums, lai uzsāktu aktīvu dzīvesveidu, piemēram, jūsu jaunais hipotekārais kredīts 2018 un tā ikmēneša nomaksa, ko esat svaigi uzņēmušies savai pirmajai dzīvesvietai, nebūs tam itin nekāds šķērslis, jo ne vienmēr ir jāiegulda kādi papildus līdzekļi, lai ieviestu sportiskas aktivitātes savā ikdienas rutīnā.