Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1459, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

UEFA pārceļ lielos finālturnīrus, Tokijas olimpisko spēļu norise netiek apšaubīta

UEFA pārceļ lielos finālturnīrus, Tokijas olimpisko spēļu norise netiek apšaubīta
Foto: La Nacion/Zumapress.com/Scanpix

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) vēl nav izlēmusi kā rīkoties saistībā ar augustā paredzētajām Tokijas olimpiskajām spēlēm. SOK apspriedē ar Tokijas olimpisko spēļu akcionāriem paudusi pilnu apņēmību nodrošināt pasaules sporta lielākā foruma veiksmīgu norisi.

Attiecībā uz cīņu par ceļazīmēm uz Olimpiādi, SOK apstiprināja, ka tie sportisti, kuri tās jau ir ieguvuši, tās saglabās. Savukārt atlikušās ceļazīmes mēģinās sadalīt atlikušajos turnīros vai arī to atcelšanas gadījumā - pielāgojot atlases rangu vai arī ceļazīmes piešķirot pēc vēsturiskajiem rezultātiem. Pašreiz esot sadalītas 57% ceļazīmju, 43% nākamo olimpisko spēļu dalībnieku vēl esot uz jautājuma zīmes.

SOK iedrošinājusi sportistus turpināt gatavošanos iepriekš paredzētajos termiņu grafikos. Japānas premjerministrs Šinzo Abe izteicies, ka Japāna vēlas olimpiskās spēles noorganizēt nevainojami, "kā pierādījumu tam, ka civilizācija spēj uzveikt koronavīrusu". Šāds komentārs guvis atbalstu G-7 valstu starpā.

Par gadu uz priekšu oficiāli pārcelti Eiropas un Dienvidamerikas nozīmīgākie futbola turnīri - 2020. gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks 2021. gadā, "Euro 2021" finālturnīrs sievietēm norisināsies 2022. gada vasarā, bet šajā gadā paredzētais "Copa America" čempionāts pārcelts uz 2021. gadu.

Šā gada marta izlašu spēļu logs gan nav ticis atcelts - tas pārcelts uz jūniju, kad tiks izspēlētas atlikušās "Euro 2020" kvalifikācijas spēles un martā sākotnēji paredzētie valstsvienību mači. Kā zināms, tad Latvijas izlasei martā bija paredzēta pārbaudes spēles izbraukumā ar Melnkalni un Sanmarīno.

UEFA prezidents Aleksandrs Čičerins izteicies, ka 2020. gada Eiropas čempionāta finālturnīru aizvadīt aiz slēgtām durvīm un bez skatītājiem būtu bezjēdzīgi. UEFA galvenā prioritāte esot skatītāju un turnīru dalībnieku drošība un veselība, tādēļ pieņemts grūts lēmums par lielo finālturnīru pārcelšanu, dodot priekšroku pašmāju čempionātu sekmīgai izspēlēšanai.

Sākotnēji bija paredzēts, ka "Euro 2020" noritēs no 12. jūnija līdz 12. jūlijam. Savukārt līdz ar turnīra pārcelšanu uz nākamo gadu, finālturnīrs varētu notikt no 2021. gada 11. jūnijam līdz 11. jūlijam. Visiem līdzjutējiem, kuri dažādu iemeslu dēļ nevarēs apmeklēt finālturnīru par jaunu noliktajos datumos, biļešu cenas tiks kompensētas pilnībā.

Jau iepriekš UEFA uz pašlaik nezināmu laiku pārcēla Latvijas U19 izlases spēles Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra elites kārtā Dānijā, kas bija plānotas attiecīgi 25.martā pret Angliju, 28.martā pret Ukrainu un 31.martā pret Dāniju.

Pirms tam UEFA pārcēla arī aprīlī un maijā Latvijā paredzētos Attīstības turnīrus U-16 vīriešu un sieviešu izlasēm, kuros bez mājiniekiem bija paredzēts piedalīties Armēnijas, Sentlūsijas un Vanuatu puišu vienībām, kā arī Armēnijas, Moldovas un Singapūras meiteņu komandām.

Izmantotie avoti:
https://www.uefa.com/insideuefa/med...
https://www.olympic.org/news/commun...


, 2020-03-18 09:41, pirms 4 gadiem
Varbūt olimpiāde notiks, bet man ir 100% pārliecība, ka sportistiem vajadzēs ierasties 14 dienas ātrāk dēļ karantīnas...to der atcerēties visiem tiem, kam ir cerības tur nokļūt...
Latvijas sportisti Pjončhanas spēļu atklāšanā 2018. gada 9. februārī. Foto: EPA/Scanpix
97

Vai jārīko tautas nobalsošana par Olimpisko spēļu norisi Siguldā?

Īsā atbilde – tautas nobalsošana nav jārīko, jo vairāk nekā 100 miljonu notriekšanu šauros nišas sporta veidos var atbalstīt tikai valsts naudas un slavas kāri nekauņas.
Kārlis Būmeisters. Foto no K. Būmeistera personīgā arhīva.
1

Mūziķis Kārlis Būmeisters trešo reizi startēs “Ironman” sacensībās Tallinā

5. augustā Tallinā “Ironman” sacensībās trešo reizi startēs mūziķis Kārlis Būmeisters, mērojot “pusīti” no dzelzsvīru distances jeb 70,3 jūdzes – 1,9 km peldus, 90 km uz velosipēda un 21,1 km skriešus. Nozīmīgo distanci pasaulē plaši pazīstamajā “Ironman” triatlonu seriālā mūziķis plāno veikt aptuveni piecu stundu laikā.

NEkusties kā Džegers

Kad 16 gadīgā Mira Andrejeva trieca raketi pret nevainīgo Vimbldonas zālienu un saņēma par to sodu, pēc mača viņa demonstratīvi nepaspieda roku “vainīgajam” tiesnesim. Taču nelielā drāmiņa jeb liela čempiona atdarināšana nu nekādi netuvināja viņu Serēnas Viljamsas līmenim tenisā, kurai arī patika “flirtēt” ar soģiem. Lai nu kā, viena tīņu izgājienu dēļ neviens jau arī uzreiz nepiešķir titulu “sweet but psycho” vecumā, kad sportists ir knapi iespurdzis pieaugušo pasaulē.