Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1459, Did:0, useCase: 3

Reklāma: Ko sudraba diegu zeķes dod sportistu kājām

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Laiku pa laikam ir nācies dzirdēt par tehnoloģijām, kas jau labu laiku ir tikušas izmantotas kosmosā un kādā brīdī ir tapušas pieejamas plašākai sabiedrībai. Šoreiz stāsts ir par to, ka līdz klasiskajai tekstilrūpniecībai no kosmonautu apģērbiem ir nonākuši arī sudraba diegi.

Sudraba diegi tekstilrūpniecībā tiek izmantoti, jo tiem piemīt antibakteriālas īpašības – tas iznīcina 99.9% baktēriju. Šie diegi ir tikuši izmantoti ražojot apģērbu, kas domāts cilvēkiem ar veselības problēmām, lai samazinātu saskarsmi ar dažāda veida baktērijām. Tomēr vēlāk sudraba labo īpašību dēļ to sāka izmantot arī citi apģērba ražotāji, jo domāt par savu veselību un komfortu vēlas ikviens. Sportisti it īpaši zina, ko nozīmē domāt par savu pēdu komfortu, jo pēdas atrodas lielas slodzes apstākļos, konstantā kustībā, bieži mēdz iesvīst. Sudrabs sportistu zeķēs nozīmē to, ka arī aktīvi kustoties pēdas atrodas tām labvēlīgā „klimatā”, jo baktērijas tiek iznīcinātas, kā arī pēc kārtīga treniņa vai sacensībām pēdas neodīs pat ja būs iesvīdušas. Sudrabs ir antialerģisks, tādēļ šādas zeķes ir piemērotas ikvienam.

Nesen vietnē Indiegogo ir sācis startēt projekts no Latvijas, kas piedāvā klasiska izskata unisex zeķes ar sudraba diegiem. Tā teikt, lai par kājām var parūpēties arī staigājot klasiskās kurpēs. Šīs klasiskā paskata zeķes var vilkt sporta apavos, kalnu vai moto zābakos, kā arī klasiskās kurpēs, t.i., jebkuros apavos, kas ienāk prātā. Tās vienlīdz labi pasargās pēdas visas dienas garumā atrodoties mierīgi pie biroja galda vai aktīvā treniņā (ja zeķes ir ar sudraba diegiem, tad tās starp šīm nodarbēm var pat nemainīt, jo testējot izrādījās, ka pēdas bija drošas no baktērijām un nepatīkamas smakas līdz pat 7 dienām bez zeķu mazgāšanas!). Pirms projekta palaišanas zeķes tika intensīvi testētas - skriešanā, 17+h ofisa apstākļos, trenažieru zālē, pārgājienos, dejojot, ceļojot, utt... Kā ziemā, tā vasarā, ādas kurpēs, sporta apavos, rudens un ziemas zābakos, pārgājienu un moto zābakos, teju visur. Secinājums bija viens – sudraba diegs tiešām pilda sev piedēvētās funkcijas.

Ja ir interese savu sporta un ikdienas dzīvi papildināt ar ne tikai pēdām draudzīgām, bet arī pasaules līmeņa augstākās kvalitātes Latvijā ražotām sudraba diegu zeķēm, tad ieskaties šeit: https://igg.me/at/highkusocks

Ja zini kādu, kam šādas zeķes vai informācija noderētu, droši padalies tālāk.

Papildus ieskatam:
Facebook: https://www.facebook.com/HighkuSocks/
Instagram: https://www.instagram.com/highkusocks/