Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Šovakar distanču slēpošanas maratons vīriešiem. Kas cīnīsies par medaļām?

19:30
Vankūvera 2010, OS-Distanču slēpošana, Vīrieši, 50km (klasiskais stils)
Lukas Bauer
2.75
2.50
Petter Northug
3.00
3.15
Johan Olsson
7.00
6.50

Šovakar 19.30 pēc Latvijas laika Vistlerā notiks vīriešu distanču slēpošanas sacensības 50 km klasiskajā stilā ar kopēju startu.

Sinoptiķi sola, ka naktī pirms sacensībām gaisa temperatūra pieturēsies ap nulli, bet sacensību laikā tā varētu būt ap +1 grādu. Atšķirībā no vakardienas sieviešu sacensībām, šodien lietus nav gaidāms.
Vīriešu distanču slēpošanas 50 km sacensības olimpisko spēļu programmā ir kopš 1924.gada. Septiņas reizes šajā slēpošanas maratonā ir uzvarējuši zviedri, piecas reizes tas ir izdevies norvēģiem. Pēdējo reizi Turīnā uzvaru izcīnīja itālis Džiordžio Di Čenta.
Šovakar sacentīsies 55 sportisti, kuras trasē dosies vienlaicīgi.
Pretendentu cīņā par medaļām ir ļoti daudz. Kā trīs galvenos pretendentus uz zelta medaļu visbiežāk min čehu Lukašu Baueru, norvēģi Peteru Nortuku un šveicieti Dario Kolonju. Visi trīs sportisti šajās olimpiskajās spēlēs medaļas jau ir izcīnījuši, taču Kolonjam vienīgajam no viņiem ir izdevies izcīnīt zelta medaļu individuālajās sacensībās 15 km brīvajā stilā. Kolonja ir labā sportiskajā formā un cīnīsies par zeltu arī šodien. Lai arī Nortukam jau ir zelta medaļa komandu sprintā, tomēr viņam šovakar izcīnīt zelta medaļu ir ļoti svarīgi, jo atšķirībā no komandu sprinta, šovakar būs individuālās sacensībās. Ja Nortukam tas neizdosies, viņa kritiķiem tas noteikti nepaliks nepamanīts. Nortuks pirms šīs sezonas paziņoja, ka grib uzvarēt gan Tour de ski, gan savākt bagātīgu medaļu ražu olimpiskajās spēlēs. Tour de ski Nortuks neuzvarēja, tādēļ, paliekot bez individuālās zelta medaļas olimpiskajās spēlēs, mērķus varēs uzskatīt par nesasniegtiem. Savukārt, šīs sezonas Tour de ski uzvarētājs Bauers sevi ļoti labi parādīja čehu komandas otrajā klasiskā stila stafetes posmā.
Zviedri cer, ka cīņā par medaļām iesaistīsies Johans Olosons, kurš visu sezonu ir gatavojies tieši šīm sacensībām, tāpat par augstu vietu cīnīsies ar zviedri Anders Sodergrens un Daniels Rikardsons.
No norvēģu pieteiktajiem slēpotājiem bez Nortuka ir vērts pieminēt arī 38 gadus veco Odu Bjornu Helmesetu, kurš ir ļoti labs klasiskā stila speciālists, turklāt viņa lielākie panākumi ir bijuši tieši maratona distancēs.
Krievi lielas cerības saista ar Aleksandru Ļegkovu un Maksimu Vļegžaņinu. Abiem krieviem ļoti labi padodas klasiskais solis, turklāt viņi īpaši labi jūtas garās distancēs un ir labi finišētāji.
Itāļi cer uz Turīnas olimpisko spēļu maratona čempionu Džiordžio Di Čentu, taču arī Pietro Pillers Kotrers un Valerio Kekki ir spējīgi pacīnīties par augstām vietām.
Lai startētu tikai šajās sacensībās, kurām viņš ir īpaši gatavojies, uz Vistleru ir atbraucis arī klasiskā soļa speciālists igaunis Andruss Vērpalu. Kamēr citi slēpotāji Vistlerā jau dalīja pirmos medaļu komplektus, Vērpalu paspēja piedalīties Tartu maratonā Igaunijā.
Bez iepriekš minētajiem par augstām vietām cīnīsies arī franči Vincentz Vitozs un Žans Marks Gaijārs, soms Sami Jauhojarvi, vācieši Jens Filbrihs, Tobiass Angeres un Aksels Taihmans, kazahi Sergejs Čerepanovs un Aleksejs Polotaņins, kā arī kanādietis Ivans Babikovs.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-28 14:15, pirms 14 gadiem
Uzliku uz čehu zvaigzni!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-28 14:36, pirms 14 gadiem
sasperjods rakstīja: kuri pildīs gregari funkcijas???
pagaidām tādu slēpošanā nav

     [+] [-]

, 2010-02-28 15:55, pirms 14 gadiem
Johans Milegs .............

     [+] [-]

, 2010-02-28 16:01, pirms 14 gadiem
Verpaalu ir looooti labaa formaa! Troikaa tiks 90%

     [+] [-]

, 2010-02-28 16:06, pirms 14 gadiem
vajprats rakstīja: Verpaalu ir looooti labaa formaa! Troikaa tiks 90%
Tartu maratonā bija 9.vieta, bet pieņemu, ka tur viņš nopietni neslēpoja. Ja būtu intervālu starts, tad toč būtu trijniekā, bet masu startā var arī nebūt.

     [+] [-]

, 2010-02-28 16:15, pirms 14 gadiem
Gatavoshanaas process tika aizvadiits perfekti, slimie igauni tajaa sleeposhanaa ir ieguldiijushi nenormaalu naudu un darbu, ja vinam nebuus medala taa buus diezgan liela izgaashanaas prieksh viniem. bet tas ka masu starts nav vinam parociigi es piekriitu

     [+] [-]

, 2010-02-28 17:46, pirms 14 gadiem
Sacensiibas ar kopeeju startu gruuti nosaukt par induviduaam,taas vairaak atgaadina farsu ar saviem vilceejiem un bremzeetaajiem
Ja sacensiibas notiktu ar atseviskju statru uzvareetaaji buutu pavisam citi
Manupraat masu starts ir visnegodiigaakaas sleeposjanas sacensiibas
Turiinas OS viens itaalis bremzeeja ESTILU un Demjanenkosju otrs tikmeer aiztraucaas uz finisju...

     [+] [-]

, 2010-02-28 18:27, pirms 14 gadiem
es par Itāli De Čentu Francūzi V.Vitozu un Norvēģi P.Nortuku
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-28 19:21, pirms 14 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Nortuks visus izkapās.
Vel trijniekā noteikti būs kāds zviedrs. Grūti pateikt vai Bauers un kāds no vāciešiem būs uz pjedestāla. Tad jau drīzāk kāds no krieviem vai šveicietis Cologna.
es domāju, ka kāds mēģinās mukt, atstājot Nortuku grupā

     [+] [-]

, 2010-02-28 19:46, pirms 14 gadiem
erudīts007 rakstīja: Turiinas OS viens itaalis bremzeeja ESTILU un Demjanenkosju otrs tikmeer aiztraucaas uz finisju...
Lūk video, kur vari paskatīties, ka tā viss nebija, kā Tu raksti
youtube.com: YouTube
- Giorgio Di Centa - Campione Olimpico