Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Paralēlajā milzu slalomā zelts Sauerbraijai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

22:15
Vankūvera 2010, OS-Snovbords, Sievietes, paralēlais slaloms (fināls)
Nicolien Sauerbreij
3.75
Amelie Kober
5.00
Fraenzi Maegert-Kohli
5.50

Vankūveras olimpiādē notiekošajās snovborda sacensībās šodien notika paralēlais gigantslaloms sievietēm. Par čempioni kļuva Nīderlandes sportiste Nikoljēna Sauerbraija, kura finālā pieveica krievieti Jekaterinu Iļjuhinu.

Šī bija noslēdzošā disciplīna dāmu sacensībās. Vistlerā laika apstākļi šodien nebūt nebija iepriecinoši un sportistēm bija jāstartē miglā un sniegainā laikā. Kā pirmā finālā iekļuva krieviete Jekaterina Iļjuhina, kura otrajā braucienā, to sākot 1,5 sekundi vēlāk, pašā finišā par mata tiesu apsteidza austrieti Marionu Kraineri. Iļjuhinas pretiniece finālā bija Nikoljēna Sauerbraija, kura otrajā pusfinālā pieveica Selīnu Jergu no Vācijas. Vāciete dažus metrus pirms finiša nokrita, uzdāvinot uzvaru nīderlandietei.

Pirmais finālbrauciens nedeva atbildi par to, kura no divām zelta pretendentēm varētu kļūt par čempioni. Abas nobrauca ļoti līdzīgi, un krievietei bija nieka 0,02 sekunžu pārsvars. Otrajā braucienā Sauerbraija jau trases augšdaļā ieguva nelielu pārsvaru, ko noturēja līdz pat finišam, kļūstot par olimpisko čempioni. Mazajā finālā par bronzas godalgu uzvarēja Krainere.

Paralēlais milzu slaloms

VSportisteValsts
1.Nikolēna SauerbraijaNīderlande
2.Jekaterina IļjuhinaKrievija
3.Mariona KrainereAustrija
4.Selīna JergaVācija
5.Anke KarstensaVācija
6.Ina MešikaAustrija

Izmantotie resursi:
vancouver2010.com