Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Autors: Ingmārs Jurisons

Maskalāns: "Šodien vēl izdzīvojām..."

Maskalāns: "Šodien vēl izdzīvojām..."
Edgars Maskalāns sarunā ar Sandi Prūsi
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze
23:00
Vankūvera 2010, OS-Bobslejs, Četrinieki, 1. un 2. brauciens
Andre Lange
1.40
Steven Holcomb
3.60
Alexsandr Zubkov
10.00
Edgars Maskalāns
350.00

Par spīti ne tik veiksmīgam otrajam braucienam, Edgara Maskalāna ekipāža pēc pirmās dienas saglabā labas izredzes iespraukties olimpisko sacensību desmitniekā, taču kaut ko prognozēt šobrīd neņemas neviens - jebkurā brīdī jebkurš var piedzīvot kritienu. "Ģērbtuvē, kura parasti ir cīņasspars un bravūra, šeit valda pilnīgs klusums," atzīst viens no komandas stūmējiem Mihails Arhipovs.

"Šodien vēl izdzīvojām. Skatīsimies, kas būs rīt," pēc pirmajiem diviem braucieniem apkārt valdošajai situācijai neraksturīgi nosvērts bija Edgars Maskalāns, kura četrinieks šobrīd ieņem 11. vietu. Šodien pirmoreiz tika iemēģinātas no Jāņa Miņina aizlienētās slieces. "Tas, ka pieaugs ātrums un būs problēmas, bija zināms jau pirms tam. Tagad vēl sniegs uzsieg... Pārsteidza ieeja piektajā virāžā. Gandrīz mūs apgāza. Kaut kā dīvaini, pretēji fizikas likumiem. Šoreiz mums paveicās, bet citiem - nē. Varbūt rīt mēs būsim tie, kas būs uz mutes, tad jau manīs. Pirmais brauciens braukšanas ziņā bija diezgan solīds, otrais - uz izdzīvošanu. Kaut kas šovakar jādomā un jāpamaina, citādi būs Zubkova liktenis." Tobrīd nezinot par vēl trim gaidāmajiem kritieniem, Edgars izredzes īstenot mērķi iekļūt labāko desmitniekā vērtēja piesardzīgi, tomēr no tā neatkāpās. "Jāskatās, kā pārējie nobrauks. Mērķis paliek tas pats - desmitnieks. Lai kā mums veiksies, mēģināsim. Šajā trasē var krist pilnīgi jebkurš. Viena kļūda, un tu jau esi otrādāk..."

"Cenšos nedomāt, taču zemapziņā tas, protams, kaut kur paliek - tas ir tikai cilvēcīgi. Taču vispār nav normāli, ka atbrauc uz olimpiādi, un pirmais, par ko jāuztraucas - par savu veselību. No otras puses - es zināju, uz ko eju. Bobslejs ir bobslejs. Izdzīvo spēcīgākais," par bobslejistu nedienām olimpiskajā trasē dažādas emocijas Maskalāna vienam no stūmējiem Mihailam Arhipovam. Protams, īpaši pārdzīvojumi par Jāņa Miņina komandas likteni. "Jūtu līdzi. Tie tomēr ir mūsu komandas biedri. Patiesībā, jūtu līdzi jebkuram, kurš te krīt - mēs visi tomēr esam čomaki, viena bobsleja ģimene. Sāpīgi skatīties, kad kāds krīt. Traka trase, traka... Tādas pauzes kā nekad. Ne jau velti to virāžu sauc fifty-fifty (50 uz 50). Ģērbtuvē, kura parasti ir cīņasspars un bravūra, šeit valda pilnīgs klusums..."

Lūgts pilota acīm novērtēt Maskalāna divus braucienus, Arhipovs atzina, ka Edgars ticis galā cienīgi. "Četriniekos šeit primārais izbraukt, un tikai pēc tam var skatīties rezultātu. 13. virāžas dēļ tā ir pasaulē grūtākā trase. Otrajā braucienā jau paši redzējāt - arī mums pašiem bija tuvu [kritienam]," neslēpa sportists, piekrītot Maskalānam, ka piektajā virāžā noticis kaut kas negaidīts. "Kas tāds par treniņos nebija bijis. Labi, ka savācās, taču viņu atkal bišķiņ izsita no sliedēm. Ja tik ātrā trasē pieļauj kļūdu, tālāk jau aiziet ķēdes reakcija." Izredzes iekļūt desmitniekā? "Tikai pie lielas veiksmes. Vai arī... Taču es nevienam to nenovēlu. Es negribētu desmitnieku par tādu cenu," Arhipovs izvēlas palikt zemākā vietā, nevis pacelties dažas pozīcijas un konkurentu nelaimju rēķina.


, 2010-02-27 03:53, pirms 14 gadiem
Jāizdzīvo arī rīt! Turās veči!
, 2010-02-27 04:55, pirms 14 gadiem
Taču vispār nav normāli, ka atbrauc uz olimpiādi, un pirmais, par ko jāuztraucas - par savu veselību.
100%
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-27 07:51, pirms 14 gadiem
mister_negative(ecb) rakstīja: "vēl izdzīvojām".vai ir vajadzīgs tāds braucējs,kas nīd par grūto trasi.
pie kājas,labāk janka būtu startējis.vismaz nebūtu šī čīkstēšana un vieta arī būtu augstāka.
viņš neīd,viņš konstatē faktu.Un tavai zināšanai viņš nav vienīgais kas tā domā.
, 2010-02-27 09:43, pirms 14 gadiem
Nenormāla trase. Vajadzēja visiem bojkotēt sacensības.
, 2010-02-27 09:45, pirms 14 gadiem
mister_negative(ecb) rakstīja: "vēl izdzīvojām".vai ir vajadzīgs tāds braucējs,kas nīd par grūto trasi.
pie kājas,labāk janka būtu startējis.vismaz nebūtu šī čīkstēšana un vieta arī būtu augstāka.
vācieši pēc diviem braucieniem aicināja pārtraukt sacensības, šīs jau nav ekstrēmo sporta veidu spēles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-27 10:14, pirms 14 gadiem
Nu sakat ko gribat ,bet kaut kas jau nav riktīgi ar to trasi!Tas jau nav normāli ,ka tik daudz pieredzējušu komandu ''apmet bobu'' vienā un tai pašā virāžā ,kur sasniegts gandrīz lielākais ātrums!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-27 10:21, pirms 14 gadiem
murgs, ne saciikste
, 2010-02-27 10:38, pirms 14 gadiem
Vidējais atbirums braucienā-3 ekipāžas. Kuras būs atlikušās 6?
Holkombs gan pierādīja, ka arī 13-to var izbraukt tīri un vēl kāpināt ātrumu.
, 2010-02-27 10:39, pirms 14 gadiem
Tā trase tak ir sviests,esmu par kanādiešiem hokejā,nu bet šiten.... Paši taisīja sev,bet zelts jau nu četriniekos nebūs,žēl,ka skeletonā šiem noplauka. Loģisku būtu vairāk nebraukt te vispār,jeņkiem zelts un kanādiešiem negribētais sudrabs. Žēl vienīgi,ka Lange nav pirmais. Miņina lēmums nebraukt šitajā tranšejā,pilnīgi pamatots un loģisks.
, 2010-02-27 10:55, pirms 14 gadiem
Spelju kamaninju-bobsleja sacensibas ir totala izgasanas no organizatoru puses! 1 likis jau ir. Tagad jaskatas sacensibas un jazile - bus vel kads vai ne? Skatoties bobus galvena intriga ir - apgazisies vai ne, nevis tas, ar kadu rezultatu nobrauks!
, 2010-02-27 11:04, pirms 14 gadiem
Tas ir sports-gan kalnu slēpošanā,gan cīņas sportos,tehniskajos sp.veidos sportisti u.c. tāpat riskē,traumas ir vēl biežākas.Trase nav viegla,bet,ja gribi vinnēt,tad ir jāriskē. Gods un slava visiem cīnītajiem!
, 2010-02-27 11:07, pirms 14 gadiem
Nezinu kā ir citiem, bet man pat skatoties pa TV tā diezgan savādi ap dūšu paliek. Otrajā braucienā arī Lange bija uz kritiena robežas un finišā galvu vien grozīja. Sanāk, ka vienīgi Holkombs atradis pieeju šai trakajai trasei.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-27 11:52, pirms 14 gadiem
Traka trase, ko tur teikt. Ja krīt pirmā 15nieka komandas viena pēc otras, vienkārši cits nekas nevar būt. Par to, kāpēc Holkombs ir atradis pieeju - tāpēc ka praktiski tur ir šaurs lenķis, kurā tev ir jāiekļaujas kādas 4 virāžas PIRMS 13-tās. Tas ir skaidrs, ka ja tevi mētāt sāk jau pirms tam, tu vairs necīnies par rezultātu, tu cīnies par to, lai tevi neapmet. Savā ziņā tas nav godīgi, jo trase ir tik sarežģīta, ka nepārmesties un tādējādi sasniegt labus rezultātus var sasniegt tikai tas, kas to nošļūcis vismaz 20 - 30 reizes.

Īstenībā dīvaini - kur skatījās bobsleja un kamaniņu federācija. Neticu, ka nebija iespēja šo trasi vēl pamainīt, it īpaši to 13. virāžu.
, 2010-02-27 11:53, pirms 14 gadiem
Un pēc šiem kritieniem ir skaidrs, ka Miņina lēmums ir vairāk nekā pareizs.
, 2010-02-27 12:09, pirms 14 gadiem
Witch king of Angmar rakstīja: vacieshi mizalji
vnk Lange redz, ka nedabūs zeltu. Un Zubkova kritiens kā sods par priecāšanos pēc kanādiešu kritiena divniekos
Slēpts komentārs: imantsbg
, 2010-02-27 12:29, pirms 14 gadiem
mister_negative(ecb) rakstīja: "vēl izdzīvojām".vai ir vajadzīgs tāds braucējs,kas nīd par grūto trasi.
pie kājas,labāk janka būtu startējis.vismaz nebūtu šī čīkstēšana un vieta arī būtu augstāka.
a kaa tu zini ka buutu augstaaka vieta? varbuut minjins buutu apgaazies! to nevar zinaat kaa buutu ja buutu!
, 2010-02-27 12:34, pirms 14 gadiem
Jābeidz pinkšķēt par trasi! Trase ir grūta un visi to zināja pēc PK posma, ne jau šis "jaunums" atvērās tikai OS. Bobslejs ir riskants profesionāļu sports - ja tu nevari izbraukt = būsi uz mutes! Proti izbraukt = malacis, turpini cīnīties. Ir vērts skatīties sacensības, kur visu izšķir pilota meistarība, nevis ūber hight tech bobs, kuru uzbūvēja zinātnes institūtā. Olimpiskais bobsleja turnīrs ir domāts cīņai un sacensībai (arī kritieniem)! Ja nervi netur skatoties - nevajag skatīties, labāk ieslēdziet daiļslidošanas atkārtojumu.
, 2010-02-27 12:37, pirms 14 gadiem
Mr.Proper rakstīja: vnk Lange redz, ka nedabūs zeltu. Un Zubkova kritiens kā sods par priecāšanos pēc kanādiešu kritiena divniekos
Par Zubkovu piekrītu . Pēc viņa kritiena šī doma bija pirmā, kas iešāvās prātā ...... katrs saņem pēc nopelniem.
, 2010-02-27 14:05, pirms 14 gadiem
13 virāža
, 2010-02-27 15:56, pirms 14 gadiem
Par spīti ne tik veiksmīgam otrajam braucienam, Edgara Maskalāna ekipāža pēc pirmās dienas saglabā labas izredzes ...

Kas par muļķībām - otrais brauciens Maskalānam bija ievērojami ātraks nekā pirmais!
, 2010-02-27 19:54, pirms 14 gadiem
Luderam gan abloms trasi piebraucies tā ka nemetas, toties var sūkstiies par to ka citiem šādas iespējas nebija! Pjērs sniega šķuris
, 2010-02-28 00:27, pirms 14 gadiem
murene rakstīja: Par Zubkovu piekrītu . Pēc viņa kritiena šī doma bija pirmā, kas iešāvās prātā ...... katrs saņem pēc nopelniem.
Zubkovs to bija pelnījis, cerēju (zinu, ka nav smuki), ka nokritīs jau 2-niekos un nedabūs medaļu!
Protams, ka ir jau vēlme uzvarēt, iekšējais prieks jau ir, bet šoreiz Vojevoda bija daudz inteliģentāks, ka pat aizrādīja savam pilotam!
Aleksandrs Starkovs
Foto: Lauris Vīksne, f64
17

Starkovam un olimpiskajiem medaļniekiem - Triju Zvaigžņu ordeņi

Valsts prezidenta kancelejas Ordeņu kapituls nolēmis piešķirt Latvijas futbola izlases un „Skonto” galvenajam trenerim Aleksandram Starkovam valsts augstāko apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeni.
Aigars Apinis lodes grūšanas sektorā
Foto: Andris Pimenovs
2

Piektdien Vankūverā tiks atklātas X Ziemas Paralimpiskās spēles

Spēles notiks Vankuverā un Vistlerā – kur nupat ir noslēgušas Ziemas Olimpiskas spēles. Šis augstākais sporta forums pulcēs sportistus no visas pasaules un turpināsies līdz 21. martam. Sportisti ar īpašam vajadzībām sacentīsies piecos sporta veidos: hokejā, biatlonā, distanču slēpošanā, kērlingā un kalnu slēpošanā. Ar nožēlu jāatzīst, ka šoreiz Latvijas delegācija šajās Paralimpiskās spēlēs nepiedalīsies. Finansu trūkuma dēļ Latvijas sportisti nevarēja sagatavoties un kvalificēties šīm spēlēm.
Edgars Maskalāns
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze
242

Maskalāns: "Miņins nepelnīti saņēma gada sportista titulu"

Latvijas bobsleja pilots Edgars Maskalāns intervijā "Latvijas Avīzei" asi kritizējis savu komandas biedru Jāni Miņinu, uzskatot, ka pērnā gada nogalē viņš nepelnīti saņēmis gada sportista titulu. Tāpat Maskalāns izteicis neapmierinātību ar bobsleja saimniecībā pastāvošo kārtību.