Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Autors: Ingmārs Jurisons

Prūsis: "Divi kritieni - tā vairs nav nejaušība"

Prūsis: "Divi kritieni - tā vairs nav nejaušība"
Sandis Prūsis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
23:00
Vankūvera 2010, OS-Bobslejs, Četrinieki, 1. un 2. brauciens
Andre Lange
1.40
Steven Holcomb
3.60
Alexsandr Zubkov
10.00
Edgars Maskalāns
350.00

Lēmumu nepiedalīties olimpiskajās četrinieku sacensībās Jānis Miņins un viņa stūmēji pieņēma paši, un izlases galvenais treneris to akceptēja, Sportacentrs.com šovakar atzina pats Sandis Prūsis. "Es to respektēju un lūgtu arī citiem to darīt."

Vakar jau ziņojām par bobsleja četrinieku treniņbraucienos Miņina ekipāžas piedzīvoto atkārtoto kritienu, kas ne tikai nolika zem pamatīgas jautājuma zīmes pārliecību par pilota gatavību pašreizējā stāvoklī tikt galā ar sarežģīto trasi, bet arī radīja pietiekami nopietnas problēmas stūmēju veselībai (tas bija skaidrs jau vakar vakarā, taču respektējām trenera lūgumu nepubliskot, lai tobrīd pasaudzētu tuvinieku nervus). Līdz šodienas pēcpusdienai bija jāpieņem lēmums, vai Miņina ekipāža tiks pieteikta startam, un, kā jau ziņots - tas nav noticis. "Tas bija komandas lēmums. Es to respektēju, un lūgtu arī citiem to darīt," šovakar atzina Sandis Prūsis. Lēmumu treneris ļāva pieņemt pašiem sportistiem, kaut jāpiebilst - Melbārdim ārsti kategoriski ieteica nebraukt, un sasitumus šobrīd jāapārstē arī Daumantam Dreiškenam.

Prūsis apliecina - veselība šajā situācijā bijis galvenais arguments. "Protams. Viens ir tas, kā jūtamies un ko gribam mēs, taču - katram no puišiem mājās ir radinieki. Kāds varētu padomāt, kā jūtas viņi, lasot visu to, ko viens pasniedz tā, bet otrs - pavisam citādāk. Nav nekā svarīgāka par veselību, un šobrīd pieņemtais lēmums liecina gan par visu, kas ar to izdarīts līdz šim, gan to, ko nedrīkstēja pieļaut priekšdienās." Jautāts, kā izdevies apslāpēt Miņina raušanos trasē par katru cenu, Prūsis skumji nosmaida: "Ilgi pret vēju nepačurāsi. Domāju, viņš pats visu saprata, un lēmums ir ļoti loģisks. Jau pēc pirmā kritiena pirmdien viņam pateicu - ja būs vēl viens, diezin vai būs turpinājums... Un paldies Dievam, arī viņi to saprot. Otrais kritiens - tā jau ir kaut kāda robeža, kad jāsāk domāt. Tā vairs nav nejaušība. Acīmredzot ir kaut kādas lietas, kas reāli traucē izdarīt visu tā, kā tas būtu jāizdara normālos apstākļos."

Tas nozīmē, ka Latviju četrinieku sacensībās pārstāvēs tikai Edgara Maskalāna pilotētā ekipāža. "Edgars brauks ar savu bobu un stūmējiem. No Jāņa paņemsim tikai vienas slieces. Viņu četrinieka kamanām nav būtisku atšķirību. Varētu būt runa par stūmējiem, taču tas bija pašu džeku lēmums - nebraukt. Reāli varēja būt runa tikai par vienu cilvēku, kas varētu braukt (Intars Dambis - I.J.), taču tas bija ekipāžas lēmums - ja atteicāmies visi kopā kā komanda, tad neviens arī nebrauks. Tas ir normāls lēmums un es to respektēju," vēlreiz apliecina Prūsis. "Lēmums tiešām nebija no vieglajiem - īpaši ņemot vērā visu, kas pēdējo nedēļu laikā noticis. Taču jāprot arī reāli novērtēt situāciju - ko tu konkrētajā brīdī vari, un ko nevari. Ja nevari, jāpaiet malā. Paldies Dievam, uzvarēja saprāts."


, 2010-02-26 08:48, pirms 14 gadiem
Būs jau labi! Galvenais ka dzīvi tiks mājās!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-26 08:59, pirms 14 gadiem
Visu cieņu! Kaut arī šis trilleris nav beidzies gluži tā kā mēs gribētu, puišu veselība ir svarīgāka. Mēs, līdzjutēji, savu pozitīvo emociju devu jau esam saņēmuši, priecājoties par brāļiem Šiciem un Dukuriem. Nebūsim negausīgi. Miņinam un viņa puišiem novēlu ātraku atveseļošanos , lai viss šis neveiksmju kopums beidzas un var sākt gatavošanos nākamai sezonai ar jaunu sparu.
Slēpts komentārs: V.ZATLERS
Slēpts komentārs: Guntis7
, 2010-02-26 09:11, pirms 14 gadiem
Gan jau veči Sočos parādīs,kur vēži ziemo! Būs ne tikai spēks, bet arī lielāka pieredze. Galvenais konkurents Lange arī vairs nebūs, jo šogad viņš beidz startēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-26 09:15, pirms 14 gadiem
V.ZATLERS rakstīja: Tak nav laika- Miņinam tak jāpilda deputāta pienākumi, un vēl kāds sponsors jāpiesaista , nevis jāiemācās izbraukt virāžu. KLAUNS
Silti iesaku izlasīt Miņina teikto Apollo lv. ....tad nebūs jāizgāž žults komentāros. Ja sanāk laika, par izlasīto varētu arī aizdomāties.
, 2010-02-26 09:20, pirms 14 gadiem
Žēl tomēr,bet pareizs lēmums.
Šoči būs Miņina.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-26 09:25, pirms 14 gadiem
Aragon tu vari aizvērt savu stulbo pāksti. Ej troļļot uz face.lv vai kur citur.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-26 09:40, pirms 14 gadiem
Dambim jau otrā olimpiāde pa pieskari aiziet, ja ne trauma, viņam jau Turīnā bija jābūt...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-26 09:50, pirms 14 gadiem
Sportisti pieņēma pareizo lēmumu, bet lasot dažu labu komentāru saproti, ka lielākajai daļai rakstītāju vēl piens aiz lūpām nav nožuvis!
, 2010-02-26 10:10, pirms 14 gadiem
diez vai kādreiz mūsu 1 ekipāža būs ar tik labiem stūmējiem tik labā formā? man liekas ka visi stūmēji aizies no bobsleja.
Slēpts komentārs: Trieciens
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-26 12:48, pirms 14 gadiem
... tas ir nopietns bridinajums .., shoreiz lai medala par sagatavoshanas ieguldijumu un sirdsdegsmi . visu to labako turpmak ! ! !
, 2010-02-26 14:44, pirms 14 gadiem
Pēc visa teiktā iznāk ka MASKALĀNS ir sūrais Čeļabinskas mužiks,kurš kurpes aizsien ar armatūru,bet 1 ekipāža ņuņņas.
, 2010-02-26 14:51, pirms 14 gadiem
man nez kapēc liekas, ka visas šīs pēdējo nedēļu peripētijas ap Miņinu un viņa četrinieku bija kā ļaunu vēstoša zīme ka labāk nevaig startēt....sacensībās būs kritiens un kāds gūs smagas traumas(tfu,tfu,tfu) vai pat beigsies letāli(tfu,tfu,tfu). Tā kā gods un slava čaliem jo ne katrs būtu spējīgs pieņemt tik smagu lēmumu. Lai visi tagad apārstē traumas un tad jau jau atkal var lekt bobā un doties trasē. Vēlu viņiem visu to labāko....lai veicas turpmāk!!!
, 2010-02-26 15:21, pirms 14 gadiem
kārtējo reizi riebjas lasīt daža laba "gudros" komentārus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-26 17:19, pirms 14 gadiem
Sports writer rakstīja: Prūsi atlaist!
- - - - - Kas par stulbumu! Atlaist Prūsi varētu tikai pilnīgi idioti. Viņu ar atplestām rokām paņemtu jebkura no labākajām izlasēm un mēs varētu vien noskatīties kā viņš trenē konkurentus mūsu pašu puišiem.
, 2010-02-26 18:35, pirms 14 gadiem
Prusi gan atlaist nebutu pratigi!!!Labi ka vins ilema palikt mala un puisiem pasiem izlemt ka butu labi,Mums ir Maskalans kas domaju ari var parsteigt mus,ko vins izdarija 2vniekos
, 2010-02-26 23:42, pirms 14 gadiem
Prūsi nav iemesla atlaist, drīzāk ārstus, kas laicīgi neoperēja.

Miņinu ar pārējiem nav ko lamāt, pasaules kausos tomēr pierādījis, ka ir reāls vecis, kāda tur melnā aste. Viņam vēl 2 olimpiādes točna priekšā, turklāt zarna nekad vairs netraucēs. Bobslejs nav distanču slēpošana, kur var piebraukt malā un izkāpt. Sākumā man arī likās, ka viņi nepieņēma pareizu lēmumu, bet atceroties savas sajūtas pirms ekstrēmiem laivu braucieniem, saprotu, ka, ja neesi pilnībā gatavs, labāk neriskēt... jo ne upju ne boba sacensību nekad netrūks.

Ja gribat pievienoties vaimanām, tad lielās kaimiņzemes sportistus var apraudāt pa visām līnijām.
Aleksandrs Starkovs
Foto: Lauris Vīksne, f64
17

Starkovam un olimpiskajiem medaļniekiem - Triju Zvaigžņu ordeņi

Valsts prezidenta kancelejas Ordeņu kapituls nolēmis piešķirt Latvijas futbola izlases un „Skonto” galvenajam trenerim Aleksandram Starkovam valsts augstāko apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeni.
Aigars Apinis lodes grūšanas sektorā
Foto: Andris Pimenovs
2

Piektdien Vankūverā tiks atklātas X Ziemas Paralimpiskās spēles

Spēles notiks Vankuverā un Vistlerā – kur nupat ir noslēgušas Ziemas Olimpiskas spēles. Šis augstākais sporta forums pulcēs sportistus no visas pasaules un turpināsies līdz 21. martam. Sportisti ar īpašam vajadzībām sacentīsies piecos sporta veidos: hokejā, biatlonā, distanču slēpošanā, kērlingā un kalnu slēpošanā. Ar nožēlu jāatzīst, ka šoreiz Latvijas delegācija šajās Paralimpiskās spēlēs nepiedalīsies. Finansu trūkuma dēļ Latvijas sportisti nevarēja sagatavoties un kvalificēties šīm spēlēm.
Edgars Maskalāns
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze
242

Maskalāns: "Miņins nepelnīti saņēma gada sportista titulu"

Latvijas bobsleja pilots Edgars Maskalāns intervijā "Latvijas Avīzei" asi kritizējis savu komandas biedru Jāni Miņinu, uzskatot, ka pērnā gada nogalē viņš nepelnīti saņēmis gada sportista titulu. Tāpat Maskalāns izteicis neapmierinātību ar bobsleja saimniecībā pastāvošo kārtību.