Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Klāt kērlinga pusfināli

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Klāt kērlinga pusfināli
Kanādas kērlinga izlases līdere Šerila Bernāra
Foto: AP/Scanpix

Šodien Kanādā sāksies olimpiskā kērlinga turnīra pusfinālspēles gan dāmām, gan vīriešiem. Abos turnīros tieši mājinieku komandas tiek uzskatītas par galvenajām pretendentēm uz zelta godalgām.

Sievietes

Dāmu pamatturnīrs sagādāja vairākus negaidītus un pārsteidzošus rezultātus, tomēr galvenās favorītes cīņu par medaļām vēl joprojām turpina. Tuvu labāko četriniekam bija Dānija, bet Šveice pēc zaudējumiem pirmajās trīs spēlēs uzvarēja sešus mačus pēc kārtas, ielecot pusfināla vilcienā.

Iekļūšana pusfinālā pats par sevi vien ir sasniegums, taču neviena no komandām negrasās pie tā apstāties. Galvenās favorītes kanādietes pamatturnīra gaitā neatstāja neuzvaramas komandas iespaidu, taču vairāk par vienu zaudējumu (pret Zviedriju) viņu kontā nav. Pusfinālā pret Šveici kanādietes būs diezgan izteiktas favorītes. Priekšsacīkstēs Šveici viņas gan uzvarēja ar minimālo 5:4.

Otrais pusfināls solās būt krietni vien neprognozējamāks. Tajā tiksies pašreizējā pasaules labākā komanda Ķīna un pasaules vicečempiones, kā arī Turīnas olimpisko spēļu zelta ieguvējas zviedrietes. Eksperti un bukmeikeri nelielu priekšrocību dod Āzijas pārstāvēm, kuras gan rāda ļoti nestabilu sniegumu. Pamatturnīrā Zviedrija uzvarēja ar 6:4.

Vīrieši

Vīru konkurencē izteiktas nemiera cēlājas nebija un tāpat arī lielu sensāciju. Labāko četru komandu vidū iekļuva Kanāda, Norvēģija, Šveice un Zviedrija. Daudzi varētu teikt, ka par pārsteigumu jāuzskata Lielbritānijas palikšana aiz borta, taču jau pirms turnīra eksperti šaubījās, vai britiem izdosies nospēlēt stabili. Tas viņiem neizdevās un neiekļūšana labāko četriniekā ir tikai loģiska.

Vīriešiem Kanāda ir ļoti izteikta favorīte uz zeltu. Priekšsacīkstēs deviņas uzvaras deviņās spēlēs un tikai mačos pret Norvēģiju un Lielbritāniju ziemeļamerikāņiem nācās tā pa īstam pasvīt. Diez vai Zviedrija, kas pamatturnīrā tika uzvarēta ar 7:3, spēs apturēt kanādiešus pusfinālā.

Sīvāka spēkošanās tiek gaidīta Norvēģijas un Šveices duelī. Abas izlases vairākkārt tikušas pie olimpiskajām, Eiropas un pasaules čempionātu godalgām, bet Kanādā kārtējo reizi pierādīja savu augsto meistarību. Savstarpējā mačā ar 7:4 pārāka bija Norvēģija, kas arī būs šī pāra favorīte, pateicoties stabilam sniegumam visa turnīra gaitā. Arī Šveice spēlējusi samērā stabili, pie tam īpaši labi pēdējos pamatturnīra mačos, tādēļ šajā pārī var notiekt dažādi pavērsieni.

Sieviešu pusfināli startēs jau plkst. 19:00, bet vīri uz ledus dosies tieši pusnaktī.

Izmantotie resursi:
vancouver2010.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-25 18:13, pirms 14 gadiem
šo drošvien neskatīšos, bet finālu gan varētu paskatīties, vakar tik uzzināju visus noteikumus un iepatikās kērlings ;]
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja