Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Bikovs: "Varat mūs visus giljotinēt!"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Bikovs: "Varat mūs visus giljotinēt!"
Vjačeslavs Bikovs kopā ar komanda gatavs gulties zem giljotīnas.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Krievijas hokeja izlases galvenais treneris Vjačeslavs Bikovs pēc zaudējuma 3:7Kanādai olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā bija nikns uz žurnālistiem par mēģinājumiem noskaidrot sagrāves iemeslu, izsakoties, ka visi tagad gribētu redzēt, kā hokejisti tiek giljotinēti Sarkanajā laukumā.

"Ņemsim un saliksim visur giljotīnas vai karātavas. Izlasē ir 35 cilvēki. Noliksim giljotīnu Sarkanajā laukumā un visiem nocirtīsim galvas! Kāda jēga tagad meklēt vainīgos? Zaudējums ir zaudējums, un nekas nemainīsies arī ja zaudēsi 0:1," emocionāli izteicās Bikovs. Krievijas izlases galveno treneri sevišķi sadusmoja jautājums, vai rezultātu nav ietekmējis hokejistu biežā parādīšanās dažādos saviesīgos pasākumus: "Nemeklējiet to, kā nav! Jūs jau noknābājāt futbolistus! Puiši gatavojās ļoti nopietni."

Kad žurnālisti mēģināja norādīt, ka visi zaudējumi tomēr atšķiras cits no cita, Bikovs painteresējās vai viņiem azotē ir kāds akmens un ieteica ar to mest pa treneri. "Pret spēlētājiem man nav pretenziju. Viņi centās. Pašam pret sevi? Pret sevi ir pretenzijas. Katrā ziņā noteikti vēlreiz skatīšos spēli un analizēšu. Ja jau sāncenši mūs apspēlēja, kaut kas mums nesanāca, kā vajag."

Lūgts precizēt, kādas tad bijušas galvenās kļūdas, treneris tomēr atkal ķērās pie žurnālistu audzināšanas: "Nedomāju šobrīd teikt neko konkrētu. Mēģinu jums kaut ko pateikt, bet jūs mani nedzirdat! Šobrīd mēs noņemam cepures Kanādas priekšā. Viņi bija spēcīgāki. Mūsu izlases līmenis šodien izrādījās zemāks." Bikovs atkārtoja, ka nevienu spēlētāju nevainos zaudējumā un ka izlasē spēlēja labākie. "Varat nemaz negaidīt, ka meklēšu vainīgos. Paši varat meklēt un kaut ko no kaut kā izspiest. Varbūt kāds ar kādu pārgulēja, kāds ne to apēda, vēl kāds nebrauca vienā autobusā ar komandu. Zaudējuma iemesls ir cits. Kanādieši šajā mačā dominēja, un tas arī viss," Krievijas izlases treneris emocionāli pielika punktu sarunai ar žurnālistiem.

Izmantotie resursi
sovsport.r

1 2 3 73 komentāri

 +11 [+] [-]

, 2010-02-25 10:40, pirms 14 gadiem
Nu pacieties Bikov,es domāju,ka Tretjakam tev točna būs pāris vardi sakāmi,kur lielākā daļa sastāvēs no "pīī"!!!

 +49 [+] [-]

, 2010-02-25 10:41, pirms 14 gadiem
Patīkami tas, ka treneris nemeklē vainīgos! Kā citi- ledus vainīgs, tiesneši vainīgi!

 +20 [+] [-]

, 2010-02-25 10:41, pirms 14 gadiem
Respect Bikovam, ka uznemaas atbildiibu uz sevis.
p.s. peec kara jau visi gudri..

  -3 [+] [-]

, 2010-02-25 10:42, pirms 14 gadiem
Vai Bikovs būs izlases treneris Sočos?!

 +29 [+] [-]

, 2010-02-25 10:44, pirms 14 gadiem
Nez vai kāds tagad gribētu būt Bikova vietā, nav brīnums, ka viņš šitā runā ar žurnālistiem!

 +28 [+] [-]

, 2010-02-25 10:46, pirms 14 gadiem
Bikovs ir labs treneris, bet viņš strādā Krievijā, kur pēc neveiksmēm vainīgs vienmēr būs treneris, nevis kāda amatpersona utt, utjp..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2010-02-25 10:49, pirms 14 gadiem
kemrausis rakstīja: Vai Bikovs būs izlases treneris Sočos?!
Pareizāk būtu vaicāt - vai viņš būs treneris pavasarī Vācijā.
Līdz Sočiem jau vēl tālu

  +9 [+] [-]

, 2010-02-25 10:50, pirms 14 gadiem
WILDE rakstīja: Tuvākajās dienās būs jautri lasīt Krievijas portālus- ar pilnu jaudu notiks vainīgo meklēšana, netīrās veļas mazgāšana un raganu medības.
Krieviem ir ļoti grūti norīt tik riebīgu krupi kā totālu sagrāvi no kanādiešiem. Tas ir tīri patīkami pēc līdzšinējās krievu uzpūtības, uzskatot sevi par galvenajiem favorītiem, un centīgi publicējot visus viedokļus, kur vien tika slavēta Krievijas izlase.
Tas nu gan ir pavisam droši, lielais ļembasts ies vaļā! Ja vēl piemet klāt to, ka krievi sev bija ieplānojuši 20 zelta medaļas...

  -1 [+] [-]

, 2010-02-25 10:50, pirms 14 gadiem
Pishevs12 rakstīja: Patīkami tas, ka treneris nemeklē vainīgos! Kā citi- ledus vainīgs, tiesneši vainīgi!
Pilnigi piekritu!!!

     [+] [-]

, 2010-02-25 10:51, pirms 14 gadiem
WILDE rakstīja: Tuvākajās dienās būs jautri lasīt Krievijas portālus- ar pilnu jaudu notiks vainīgo meklēšana, netīrās veļas mazgāšana un raganu medības.
Krieviem ir ļoti grūti norīt tik riebīgu krupi kā totālu sagrāvi no kanādiešiem. Tas ir tīri patīkami pēc līdzšinējās krievu uzpūtības, uzskatot sevi par galvenajiem favorītiem, un centīgi publicējot visus viedokļus, kur vien tika slavēta Krievijas izlase.
Bikovs jau pateica, ka pretenziju nav pret spēlētājiem, bet gan pret sevi. Domāju, ka Bikovu "noēdīs", lai kas līdzīgs neatkārtotos Sočos...un tas notiks drīz....iespējams, ka PČ būs jau Ņemčinovs uz torņa un veidos komandu priekš Sočiem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-02-25 10:58, pirms 14 gadiem
"Krievi tādi un krievi šitādi,visi labākie," kā tad, pakāsa kanādā tāpat kā mūsējie viņiem,kāda nozīme 7:3 vai 8:2! Prieks ka urlas aplauzās!!!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-25 10:58, pirms 14 gadiem
paralēli tiešraidei pa LTV7 ik pa brīdi pārslēdzos uz ORT, lai paklausītos, kāds tur valda komentāru gars un noskaņojums...starp abiem komentētājiem jau pie 3-0, 4-1 sāka dominēt 2 tēmas: Bebkoks ir klasiski apspēlējis Bikovu, kuram vnk. pietrūkstot pieredzes šādiem mačiem` uz izsišanu`. Un otrais jautājums - vai var atspēlēt 4 (5) ripas. trešajā periodā, tas vairs nebija aktuāli....iestājās apcerīgi toņi.

  +7 [+] [-]

, 2010-02-25 11:01, pirms 14 gadiem
Pishevs12 rakstīja: Patīkami tas, ka treneris nemeklē vainīgos! Kā citi- ledus vainīgs, tiesneši vainīgi!
Vai Laviņš un Galviņš.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-02-25 11:06, pirms 14 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: nezinu kas tur patīkams par cita bēdām ļauni priecāties... laikam latvietis tālāk par Merķeļa doto raksturojumu 19. gs. ticis nav.
Krievi vismaz respektē un respektēja citas izlases, to skaitā arī Kanādu... zināja spēlētājus u.t.t. Z-Amerikāņi nefīrē absolūti neko pasaules hokejā, izņemot NHL... viņiem tādi Dārziņi un Rēdlihi vai šveiciešu Blindenbaheri ir tikai 'nobody'i'', kas stāv viņu NHL spēlētāju priekšā, kaut kādi number 18 un number 24 vai 7....
Neiet jau runa par kaut kādiem priekiem! Bet par to respektēšanu, nu nezinu, nezinu... Krikunovs jau pirms turnīra bija "sarēķinājis", ka 1/4 finālā viņiem pretī nāks Šveice, tos mēs mierīgi ņemam, tālāk 1/2 fināls utt. līdz zeltam! Par ZA-Amerikāņiem runājot: kāpēc gan viņiem respektēt vidēja līmeņa Eiropas spēlētājus?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-02-25 11:17, pirms 14 gadiem
Interesanti, ka šim mačam iznākums būtu praktiski vienāds, pie jeb kura zaudētāja.
Respektīvi,OS būtu izgāšanās un visi linčotu treneri un komandu. Vienalga vai tā būtu Kanāda vai Krievija. Tā kā, komandas apmainījās laipnībām (Turina - Vankuvera)

  +2 [+] [-]

, 2010-02-25 11:28, pirms 14 gadiem
Man gan nepatīk, ka tagad žurnālisti ir tie sliktie utml. galu galā šie ir tie jautājumi, kuri interesē lielāko daļu skatītāju, visiem interesē kādēļ zaudēja, ko domā treneris, spēlētāji. Tas jau ir slimīgi personīgi uztverts no Bikova puses. Ir arī tāds teiciens - nepajautāsi, neuzzināsi. Uzskatu, ka ir jāuzdod arī slikti jautājumi, uz kuriem ir sāpīgi atbildēt, no tā nevar izvairīties. Un katrs dara savau darbu, arī žurnālists, kurš gatavojas intervijai, arī treneris, kurš vada izlasi...
Bikovam ir sāpīgs šis zaudējums, bet ko darīsi, tā nu tas ir un viss..

  +7 [+] [-]

, 2010-02-25 11:30, pirms 14 gadiem
Es negribu izklausīties pēc troļļa, bet HAHAHAHAHAHAHAHA IN YOUR FACE OFECHKIN!!! Žēl Bikova, viņš jau nu toch vismazāk pie vainas. Krieviem atkal zvaigžņu slimība...

  +1 [+] [-]

, 2010-02-25 11:35, pirms 14 gadiem
Par cik dzirdēju , ka Krīgers vairs netrenēs Šveices izlasi pat bail paliek iedomājoties , ka to vadīs Bikovs. Fiziskais ko viņiem iedzinis Krīgers plus tehniskais ko viņiem varētu dot Bikovs ... to es tā fantazēju par cik Bikovs ir Šveices pilsonis un viņa dēls Šveicē aug par labu špīleru.

     [+] [-]

, 2010-02-25 11:36, pirms 14 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: Kāpēc krieviem respektēt vidēja līmeņa Eiropas spēlētājus. Tas ir jautājums par cieņu pret šīm komandām... ko no ZA es kaut kā neredzēju ne pirms turnīra, ne pirms nekā... Ok, es vairāk amerikāņus klausījos un skatījos- dabiski, ka Kanāda fīrē vairāk, bet vai daudz vairāk...

Palasījos HF boardus- pilnīgs hokeja analfabētisms, kas attiecas uz starptautisko hokeju... džeki varbūt var nosaukt cik punktus konkrētā mēnesī un pret ko savāca Krosbijs, bet ārpus NHL nezina neko... Un galvenais, ka tas viņiem ļauj sevi saukt par hokeja ekspertiem un gudri d**st par lietām, ko viņi nemaz nesaprot.

Kā pēc BLR un SUI spēles komentētāji teica, ka abas izlases atvadās viena no otras vēl uz 4 gadiem.... WAIT, vai tad viņas izlien uz OS laiku tikai ārā no gultas apakšas, lai uzspēlētu? Par 90% šie paši sastāvi iespējams uzspēlēs viens pret otru nākamajā PČ... vai aiznākamajā...
Nu nepārmet, nepārmet viņiem tik bargi! Nevar vainot ZA hokeja apskatniekus par to, ka viņi ne īpaši labi orientējas pārējā hokejā, viņiem viss sākas un beidzas ar NHL! Ak jā vēl ir olimpiskās spēles, savukārt no otras puses, NHL tomēr, grozi kā gribi, ir pasaules hokeja augstākais plaukts un ir tikai loģiski, ka turienes žurnālisti pamatā koncentrējas tikai uz to!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-25 11:37, pirms 14 gadiem
coffijs rakstīja: Par cik dzirdēju , ka Krīgers vairs netrenēs Šveices izlasi pat bail paliek iedomājoties , ka to vadīs Bikovs. Fiziskais ko viņiem iedzinis Krīgers plus tehniskais ko viņiem varētu dot Bikovs ... to es tā fantazēju par cik Bikovs ir Šveices pilsonis un viņa dēls Šveicē aug par labu špīleru.
man ļoti simpatizē Šveices izlase - sīvs pretinieks jebkura ranga komandai. tādu es vēlētos redzēt latvijas izlasi...

  +2 [+] [-]

, 2010-02-25 11:38, pirms 14 gadiem
Samācījies runāt ar žurnālistiem no Znaroka

  -1 [+] [-]

, 2010-02-25 11:40, pirms 14 gadiem
Dzo Lee rakstīja: Man gan nepatīk, ka tagad žurnālisti ir tie sliktie utml. galu galā šie ir tie jautājumi, kuri interesē lielāko daļu skatītāju, visiem interesē kādēļ zaudēja, ko domā treneris, spēlētāji. Tas jau ir slimīgi personīgi uztverts no Bikova puses. Ir arī tāds teiciens - nepajautāsi, neuzzināsi. Uzskatu, ka ir jāuzdod arī slikti jautājumi, uz kuriem ir sāpīgi atbildēt, no tā nevar izvairīties. Un katrs dara savau darbu, arī žurnālists, kurš gatavojas intervijai, arī treneris, kurš vada izlasi...
Bikovam ir sāpīgs šis zaudējums, bet ko darīsi, tā nu tas ir un viss..
Es domāju, ka viņš vienkārši ir emocionāli izsmēlis sevu un viņam nav spēka uz jeb kādu jautājumu atbildēt. Lai netraumētu spēlētāja reputācijas, viņš visu ņem uz sevi un miers. Nebaksta ar pirkstu, tas to, šitas šito....
Gan jau viņš ne mazums spēkus ir izlietojis cīnoties ar Krievijas zvaigznēm, jo tā vien šķiet, ka galā viņš ar viņām netika. Ne jau uz laukuma (kautgan tur arī pietrūka komandas gara) bet gan ģērbtuvēs, viesnīcā, pilsētā...
Gan jau paies laiks, gan kautkas uzpeldēs...

     [+] [-]

, 2010-02-25 11:47, pirms 14 gadiem
Varētu jau kād iemest, ko tad īsti raksta krievu prese, eksperti un komentētāji...
Nu OK, kādai no komandām bija jāzaudē, bet tik bezcerīgi zaudēt (Ņikuļins-3; Markovs-3; Zaripovs-3; Ovečkins -2; Malkins-2;Sjomins-2; Zinovjevs-2;Marozovs-2)

No 7 vārtiem 4 gadījumos līdz galam nenospēlēja centrs (Kozlovs; Malkins; Zinovjevs; Morozovs)

  +2 [+] [-]

, 2010-02-25 11:51, pirms 14 gadiem
ko nu tur galvas cirst - lielākā daļā spēlētāju vēl noderēs Sočos - pietiks, ja visus uz Sarkanā laukuma publiski apgraizīs, nu tā, profilaksei!

bet, ja nopietni, tad jāpiekrīt Raitcham, ka tā bija spēle uz "dzīvību un nāvi" un zaudes gadījumā linčotu kā Bikovu, tā Bebkoku! vienīgā lieta, ka krievi tik bezcerīgi pakāsa - par to gan var Bikovam pārmest!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-25 11:52, pirms 14 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: Kāpēc krieviem respektēt vidēja līmeņa Eiropas spēlētājus. Tas ir jautājums par cieņu pret šīm komandām... ko no ZA es kaut kā neredzēju ne pirms turnīra, ne pirms nekā... Ok, es vairāk amerikāņus klausījos un skatījos- dabiski, ka Kanāda fīrē vairāk, bet vai daudz vairāk...

Palasījos HF boardus- pilnīgs hokeja analfabētisms, kas attiecas uz starptautisko hokeju... džeki varbūt var nosaukt cik punktus konkrētā mēnesī un pret ko savāca Krosbijs, bet ārpus NHL nezina neko... Un galvenais, ka tas viņiem ļauj sevi saukt par hokeja ekspertiem un gudri d**st par lietām, ko viņi nemaz nesaprot.

Kā pēc BLR un SUI spēles komentētāji teica, ka abas izlases atvadās viena no otras vēl uz 4 gadiem.... WAIT, vai tad viņas izlien uz OS laiku tikai ārā no gultas apakšas, lai uzspēlētu? Par 90% šie paši sastāvi iespējams uzspēlēs viens pret otru nākamajā PČ... vai aiznākamajā...
Puce labi uzrakstija .. . pec pedejas latvijas speles un par 90% ta ari ir, ka Kanadas lidzjuteji diez vai vispar zin, ka bez shim 12 valstu komandam ir vel kadas, un shamejiem drosivien skjiet ka esam pedejaa vietaa pasaulee

  +3 [+] [-]

, 2010-02-25 11:57, pirms 14 gadiem
Bikova galvenā klūda bija ar vārtsargu izvēli. Arī to ,ka Ovečkins tiks ,,presēts,, arī jau varēja paredzēt ,jo kanādiešus viņš ar savu,, naglo sprēgāšanu,, .... nevar pārsteigt!

     [+] [-]

, 2010-02-25 12:17, pirms 14 gadiem
Del_Narciso rakstīja: Bikovs ir labs treneris, bet viņš strādā Krievijā, kur pēc neveiksmēm vainīgs vienmēr būs treneris, nevis kāda amatpersona utt, utjp..
pie mums ir tieši tā pat, in patiesībā visur, uzvar komanda zaudē treneris!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 73 komentāri