Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Autors: Evita Skuja

Holandieši atsakās no starta bobsleja četrinieku sacensībās

Holandieši atsakās no starta bobsleja četrinieku sacensībās
Vistleras trasē krīt Edvīna van Kalkera divnieks
Foto: AFP

Nīderlandes bobsleja pilots Edvīns van Kalkers atteicies no starta olimpisko spēļu četrinieku sacensībās. Lēmumu sportists pamato ar to, ka Vistleras trase ir pārāk bīstama un viņš nav pārliecināts par savām spējām to droši izbraukt. Par šādu pašu soli izšķīries arī Austrālijas izlase.

"Tā bija paša Edvīna izvēle," teica holandiešu izlases treneris Toms de la Hantijs. "Notikumu virkne, sākot ar Gruzijas kamaniņbraucēja traģisko bojāeju un vairākiem kritieniem bobsleja divniekos, izraisīja to, ka Edvīns nevēlas riskēt." Tomēr treneris apgalvo, ka trase ir droša. "Mēs nesūtītu savus sportistus trasē, ja tā būtu bīstama. Lēmums ir Edvīna personīgais viedoklis, un mēs to atbalstām."

Van Kalkera divnieks piedzīvoja kritienu treniņos, bet sacensībās finišēja 14.vietā. Atgādinām, ka līdz šim divniekos treniņu un sacensību laikā kritušas vairākas ekipāžas, ieskaitot mājinieku Lindonu Rašu un šveicieti Beātu Hefti. Pēc tam, kad trases amatpersonas izmainīja trases profilu 11. virāžā (kurā bobi uzņem vislielāko ātrumu), abos četrinieku treniņbraucienos otrdien neviena ekipāža nekrita.

Austrāļi bija spiesti atsaukt savus tautiešus no starta pēc tam, kad divnieku treniņbraucienā savainojumus guva divi sportisti - Dankans Hārvejs un Dankans Pags. Abi vēl nav atlabuši, tāpēc četrinieku sacensībās Austrālija nevar nokomplektēt komandu.

Izmantotie resursi:
usatoday.com
smh.com.au


, 2010-02-24 23:08, pirms 14 gadiem
Tos bīstamos profilus vajadzēja nogludināt/izmainīt jau sen, tas kārtējais skābais ābols olimpiādes rīkotāju grozā...
, 2010-02-24 23:08, pirms 14 gadiem
Vai tad Rumānis gāja bojā.Man liekas kad Gruzijas sportists autore???
, 2010-02-24 23:09, pirms 14 gadiem
Rumānijas kamaniņu braucēja?
, 2010-02-24 23:11, pirms 14 gadiem
Rumānijas kamaniņbraucēja traģisko bojāeju???

Vai nu autors kļūdījies vai arī paši holandieši izcēlušies ar topogrāfisko idiotismu!!!
, 2010-02-24 23:11, pirms 14 gadiem
"Notikumu virkne, sākot ar Rumānijas kamaniņbraucēja traģisko bojāeju un vairākiem kritieniem bobsleja divniekos, izraisīja to, ka Edvīns nevēlas riskēt."

Autore jau aizmirsusi, ka tas bija Gruzijas pilsonis...
, 2010-02-24 23:12, pirms 14 gadiem
Autor, aiz cieņas pret sportistu izlabo. Nevis Rumānijas, bet Gruzijas
, 2010-02-24 23:13, pirms 14 gadiem
autors - sporta speciaalists? Jeb gjeograafisks analfabeets?
, 2010-02-24 23:16, pirms 14 gadiem
Drošība 1. vietā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-24 23:17, pirms 14 gadiem
Atvainojos, nupat lasīju rakstu par vienu Rumānijas sportistu, laikam ietekmējos no tā labots
, 2010-02-24 23:29, pirms 14 gadiem
Labās attiecības trenerim ar sportistu, ja jau tik pretējās domās abi
, 2010-02-24 23:34, pirms 14 gadiem
Es respekteju šo sportistu. Labak ta neka aiziet pie "Tēviem".
, 2010-02-25 00:07, pirms 14 gadiem
Tad ko tad teikt mūsu Jankam ,kas jau izmēģinot trasi ,par spīti sāpēm un nespēkam, ''apmeta'' bobu ,bet pat nedomāja padoties ,bet uzstādīja arvien labākus rezultātus!!!Lūk ar ko atšķiras īstie asi ! Man ir liels lepnums ,ka Miņins pārstāv Latviju!Lai viņam veiksme un izturība izšķirošajos nobraucienos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aleksandrs Starkovs
Foto: Lauris Vīksne, f64
17

Starkovam un olimpiskajiem medaļniekiem - Triju Zvaigžņu ordeņi

Valsts prezidenta kancelejas Ordeņu kapituls nolēmis piešķirt Latvijas futbola izlases un „Skonto” galvenajam trenerim Aleksandram Starkovam valsts augstāko apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeni.
Aigars Apinis lodes grūšanas sektorā
Foto: Andris Pimenovs
2

Piektdien Vankūverā tiks atklātas X Ziemas Paralimpiskās spēles

Spēles notiks Vankuverā un Vistlerā – kur nupat ir noslēgušas Ziemas Olimpiskas spēles. Šis augstākais sporta forums pulcēs sportistus no visas pasaules un turpināsies līdz 21. martam. Sportisti ar īpašam vajadzībām sacentīsies piecos sporta veidos: hokejā, biatlonā, distanču slēpošanā, kērlingā un kalnu slēpošanā. Ar nožēlu jāatzīst, ka šoreiz Latvijas delegācija šajās Paralimpiskās spēlēs nepiedalīsies. Finansu trūkuma dēļ Latvijas sportisti nevarēja sagatavoties un kvalificēties šīm spēlēm.
Edgars Maskalāns
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze
242

Maskalāns: "Miņins nepelnīti saņēma gada sportista titulu"

Latvijas bobsleja pilots Edgars Maskalāns intervijā "Latvijas Avīzei" asi kritizējis savu komandas biedru Jāni Miņinu, uzskatot, ka pērnā gada nogalē viņš nepelnīti saņēmis gada sportista titulu. Tāpat Maskalāns izteicis neapmierinātību ar bobsleja saimniecībā pastāvošo kārtību.