Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Sieviešu kērlinga turnīrā zināmas visas pusfinālistes

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Sieviešu kērlinga turnīrā zināmas visas pusfinālistes
Šveices kērlingistes
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītas pirmās šodienas olimpiskā sieviešu kērlinga turnīra spēles, pēc kurām noskaidrojās visas četras pusfinālistes. Mājiniecēm kanādietēm pievienojušās zviedrietes, šveicietes un ķīnietes.

Jau pirms šodienas spēlēm vietu labāko četriniekā bija nodrošinājusi Kanāda, bet par atlikušajām trīs vietām vēl bija gaidāma sīva spēkošanās. Lielbritānijai kāju priekšā aizlika jau pieminētā Kanāda, kas ļoti sīvā spēlē spēja uzvarēt papildendā - 6:5.

Visvairāk tika gaidīta Šveices un Vācijas spēkošanās. Abām komandām bija labas iespējas tikt četriniekā, bet bija skaidrs, ka to spēs paveikt tikai viena šīm vienībām. Līdz pat piektajam endam vadībā ar viena punkta pārsvaru bija vācietes, taču tā arī kļuva par pēdējo reizi, kad viņām tas izdevās. Izšķirošajos brīžos labākas bija šveicietes, kuras arī uzvarēja - 4:2.

Pēdējās iespējas tikt labāko četriniekā zaudēja arī japānietes, kuras ir vienas no lielākajām pārsteigumu autorēm. Spēlē pret Zviedriju pārsteigt gan neizdevās - 6:10. Pie smagas uzvaras pār ASV tika Ķīna, kas uzvaru izrāva 10. endā - 6:5.

Vēl trešdienas rītā tiks aizvadītas pēdējās kārtas spēles, taču jau tagad zināmas tās četras komandas, kuras spēlēs pusfinālā - Kanāda, Zviedrija, Ķīna un Šveice.

Izmantotie resursi:
vancouver2010.com