Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Prūsis: "Pagaidām tā ir tikai tāda slidināšanās..."

Prūsis: "Pagaidām tā ir tikai tāda slidināšanās..."
Sandis Prūsis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
02:00
Vankūvera 2010, OS-Bobslejs, Divnieki, 3. un 4. brauciens
Andre Lange
1.30
Thomas Florschuetz
3.35
23:00
Vankūvera 2010, OS-Bobslejs, Četrinieki, 1. un 2. brauciens
Andre Lange
1.40
Steven Holcomb
3.60
Alexsandr Zubkov
10.00
Edgars Maskalāns
350.00

Kā uguns pret ledu pēc šāvakara bobsleja treniņbraucieniem bija Jāņa Miņina un Sanda Prūša komentāri - kamēr pilots ar degsmi un kaut kur vieglprātību stāstīja par iespējamo braukšanu, izlases treneris uz iespējamajiem četrinieku sacensību rēbusiem skatījās ar daudz piesardzīgāku un racionālāku aci.

"Vai tad tas ir kaut kāds notikums, ka Miņins brauc ar bobu pa trasi?" mazliet neomā par Latvijas žurnālistu milzīgo interesi par neoficiālajiem bobu treniņiem bija izlases treneris. "Lēmums droši vien būs jāpieņem tikai otrdien vai trešdien - kā būs, kas būs, varēs, nevarēs. Tagad tā ir tikai tāda slidināšanās, nekas vairāk." Kamēr Miņins, pretēji ārstu domām un varbūt kaut kur vēsā saprāta robežām, starp rindām jau runā par izredzēm uz labu rezultātu, Prūsis atgādina - olimpiskās spēles nav vieta varoņdarbiem, un viņam kā trenerim būs jādomā par maksimālo rezultātu. "Štrunts par vēderu, būs jāskatās kondīcija. Mēs te neesam atbraukuši noslidināties - vajadzētu kaut kā arī nostartēt. Jā mērķis būtu tikai piedalīties, tad jau viss kārtībā. Taču diezin vai tāds šobrīd ir mūsu galvenais mērķis."

Latvijas komandas treneris nenoliedza, ka viens no variantiem ir Miņina un Maskalāna ekipāžu rokāde ar tehniku, sliecēm un stūmējiem. "Variantu ir daudz, un arī tas ir viens no variantiem. Man pašam šobrīd ir diezgan daudz neskaidrību, un, kā jau teicu - ceru, ka līdz otrdienai vai trešdienai būs skaidrāks. Sastāvus var mainīt kaut vai pēdējā dienā. Prātīgi vai neprātīgi - tas ir nosacīts jēdziens. Ja kāds pirms mēneša prasītu, vai ir prātīgi mainīt vietām Miņinu un Maskalānu, daudzi droši vien teiktu, ka nav. Bet vakardiena un šodiena pierādīja, ka lielas atšķirības nav. Kaut gan šobrīd droši nevaru apgalvot, kā būtu bijis ar Jāni."

Jautāts, vai nerada bažas tas, ka lēmums būs jāpieņem pēdējā brīdī, kas noteikti ietekmēs arī visus pārējos, Prūsis noplāta rokas: "Bet kā gan citādāk. Man būs jāskatās, vai Jānis var pakustēties, vai var paskriet. Braukt jau var daudz, taču vajag arī ieskrieties un bobu iestumt. Tur jau tā nelaime. Tomēr viņam ir bijusi narkoze un viss pārējais. Ir lietas, kas var traucēt. Mūs neinteresē nošļūkt, mūs interesē kaut kur aizķerties - par to jau visa tā doma. Līdz ar to šobrīd iespējams jebkas. Viss ir reāls. Pagaidām kādi trīs četri varianti ir reāli. Ja kāds pateiksiet vēl kādu - arī tas būs reāls. Man pašam galvā šobrīd ir kādi pieci, seši."

Pēc divnieku sacensībām Maskalāns un Dreiškens neslēpa, ka, ikdienā strādājot katrs ar saviem partneriem un ar savām starta komandām, tagad uz sitienu sastrādāties bijis grūti, un tas startā noteikti maksājis simtdaļas. Mainot vietām stūmējus, tagad tas draudētu arī abām četrinieku ekipāžām, tomēr Prūsis secina - kas jādara, jādara. "Bet ko darīt? Tādā situācijā mēs esam. Ir gadījumi, kad kāds notraumējas, un jāmaina maču gaitā - arī tā gadās. Pie daudz kā esam strādājuši, un nevajag pārspīlēt lietas. Ja nevarēs, nevarēs. Bet - varbūt varēs," cer treneris, piebilstot: "Kāpēc, teiksim, Šveice var salikt labākos spēkus vienā ekipāžā, bet Latvija to nevarētu? Neredzu iemesla to nedarīt."

 +16 [+] [-]

, 2010-02-22 11:22, pirms 14 gadiem
Gribētu ticēt vislabākajam variantam - brauktu abas ekipāžas ar labiem rezultātiem. Lai nu izdotos!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-22 11:37, pirms 14 gadiem
tak ļauj Miņinam braukt! Aizķerties... neaizķerties.. tās ir Olimpiskās spēles, un ja Janka grib, var un dakteri saka , ka var, lai brauc! Kurš nosodīs Janku, ja izcīnīsim, teiksim , 10 vietu. Skaidrs ir viens, Miņins cīnīsies līdz galam, un tas ir šobrīd galvenais! Protams, galvenais, ja neskaita veselību. Tikai tad pārējais... Bet par rezultātiem nesatraucies, Sandi!

  +8 [+] [-]

, 2010-02-22 11:59, pirms 14 gadiem
Tass buutu netsaisniigi pret Jaani, atdot tagad visu labaako maskalaanam... Minjins visu sezonu kapaajas, ir izciinijis 1. ekipaazhas statusu un slimiibas deelj vinju tagad atstaat novaartaa nebuutu iisti korekti... Jo maskalaans, da ar jebkaadiem stuumeejiem , da jebkaadu bobu 3niekaa nebuus, taapataas nebuus ar minjins shoreiz, bet , lai kolektiivaa neradiitu intrigas un striidus.. vajadzeetu atstaat visu kaa ir...

  +8 [+] [-]

, 2010-02-22 12:00, pirms 14 gadiem
sa4366 rakstīja: tak ļauj Miņinam braukt! Aizķerties... neaizķerties.. tās ir Olimpiskās spēles, un ja Janka grib, var un dakteri saka , ka var, lai brauc! Kurš nosodīs Janku, ja izcīnīsim, teiksim , 10 vietu. Skaidrs ir viens, Miņins cīnīsies līdz galam, un tas ir šobrīd galvenais! Protams, galvenais, ja neskaita veselību. Tikai tad pārējais... Bet par rezultātiem nesatraucies, Sandi!
Un kas bus vainigais vai atbildigais,ja nu nedod dies(tpfu,tpfu,tpfu),ar Jani kas nelabs notiks 4-nieku olimpiskaja "galasmasina"?!!...

  +1 [+] [-]

, 2010-02-22 12:09, pirms 14 gadiem
Ceru,ka Minins startees un buus pozitiivs rezultaats

  +2 [+] [-]

, 2010-02-22 13:32, pirms 14 gadiem
Kas gan cits ir vieta varonjdarbiem ja ne Olimpiskas Speles???

     [+] [-]

, 2010-02-22 13:37, pirms 14 gadiem
Sportiskais Kobolds rakstīja: Kas gan cits ir vieta varonjdarbiem ja ne Olimpiskas Speles???
Latvijas čempionāts.

  +3 [+] [-]

, 2010-02-22 13:37, pirms 14 gadiem
sa4366 rakstīja: tak ļauj Miņinam braukt! Aizķerties... neaizķerties.. tās ir Olimpiskās spēles, un ja Janka grib, var un dakteri saka , ka var, lai brauc! Kurš nosodīs Janku, ja izcīnīsim, teiksim , 10 vietu. Skaidrs ir viens, Miņins cīnīsies līdz galam, un tas ir šobrīd galvenais! Protams, galvenais, ja neskaita veselību. Tikai tad pārējais... Bet par rezultātiem nesatraucies, Sandi!
ŪUUU palasi daudzus iepriekšejos rakstus par mūsu sportistiem.
Tāpat kā no mīlestības līdz naidam ir viens solis- ''pa kreisi'', tapat būs no mūsu varoņa un olimpiskās cerības līdz tūristam.!
PS. Lai arī cik skumji tas nebūtu, tādi mums ir ''fani''!!!!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-22 14:11, pirms 14 gadiem
Man Prūsis izklausās daudz nopietnāk par Jāni. Manuprāt Jānim nevajadzētu vispār startēt. Atpūsties un sākt gatavoties nākošai sezonai. Līdz Sočiem viņam vēl daudz būs darāmā.

Olimpiāde nav nekāds kaujas lauks, kur demonstrēt visai muļķīgu varonību. Sports ir pavisam kas cits un riskēt ar smagām, neparedzamām sekām nav tā vieta.

Lēmumu vajadzētu pieņemt Prūsim. Viņš ir par visu tur atbildīgs. Un pēc iespējas ātri. Mīkstums nav savietojams ar augstas klases trenera pozīciju!

     [+] [-]

, 2010-02-22 14:35, pirms 14 gadiem
dod Dievs visiem prātu pieņemt pareizo lēmumu par Jāņa startēšanu! viņš jau rausies par visām varītēm uz startu, bet- nav pieļaujams par to maksāt pārāk augstu cenu!

  +4 [+] [-]

, 2010-02-22 15:00, pirms 14 gadiem
Neapskaužu Prūsi,viņam psiholoģiski varbūt ir grūtāk nekā Jānim....

  +3 [+] [-]

, 2010-02-22 15:05, pirms 14 gadiem
Sportiskais Kobolds rakstīja: Kas gan cits ir vieta varonjdarbiem ja ne Olimpiskas Speles???
pārfrāzēšu reiz toļas kreipāna hoķī teikto:" ja tev ir trauma un tu sities līdz galam, sakostiem zobiem, malacis, bet ja tevi var nomainīt cits, kurš cīnīsies par 100%, tad tā arī jādara, nevajag tēlot varoņus un tad teikt, "nu ja trauma" , bet vajag darīt visu lai komanda sasniegtu maksimālo rezultātu" domāju to domāja Sandis

grūti teikt, Maskalāns nav slikts, bet minka pierādīja ka prot šeit braukt, par rezultātu jāatbild Prūsim, tā ka lai dara, kā uzskata par pareizāko, es atbalstīšu!

     [+] [-]

, 2010-02-22 16:54, pirms 14 gadiem
ceru, ka Janka startēs un es jau par to būšu gandarīts - rezultāts pagaidīs līdz Sočiem, bet varbūt arī izšauj tagad

  -1 [+] [-]

, 2010-02-22 17:03, pirms 14 gadiem
njā tas gan būtu diezgan slikti,ka sastāvu mainītu pēdējā dienā...
cerams tiešām Jānim izdosies starts

  -1 [+] [-]

, 2010-02-22 17:45, pirms 14 gadiem
Vajag kko līdzīgu Majdičas varoņdarbam!!

     [+] [-]

, 2010-02-22 18:05, pirms 14 gadiem
Obligāti jādod bobo Maskalānam!!!

     [+] [-]

, 2010-02-22 18:11, pirms 14 gadiem
Normichs rakstīja: ŪUUU palasi daudzus iepriekšejos rakstus par mūsu sportistiem.
Tāpat kā no mīlestības līdz naidam ir viens solis- ''pa kreisi'', tapat būs no mūsu varoņa un olimpiskās cerības līdz tūristam.!
PS. Lai arī cik skumji tas nebūtu, tādi mums ir ''fani''!!!!
Eu, nu paga, paga. Atšķirība starp tā dēvētajiem tūristiem un Miņinu ir diezgan liela. Paipalam, piemēram, jau kopš laika gala nebija nekādu dižo cerību vai ambīciju. Miņins ir visu sezonu kā zvērs nocīnījies un ar minimāliem līdzekļiem tik tālu izsities. Un, ja viņš saka, ka grib mēģināt, es un domāju ka daudzi citi teiktu - lai brauc! Un pat ja neko dižu nesasniegs, ar visiem iepriekšējiem sasniegumiem viņš ir šo mēģinājumu godam nopelnījis.
Bet par rakstu, nemaz jau tik milzīgas tās atšķirības Miņina un Prūša teiktajā nav. Miņins pats arī teica, ka gadījumā, ja nevarēs iestumt, būs par to, lai puiši stumj ar Maskalānu un pacīnās par kādām labākām vietām.

     [+] [-]

, 2010-02-22 18:19, pirms 14 gadiem
čali, kas jums pret sportistiem??? Paklau, Paipals brauc par savu naudu, un pilnīgi nevienu nenosodu, viņi ir izcīnījuši visi iespeju startēt, nu tad lai startē, kaut vai savu spēku normās.. nevienam nav jāuzlec augstāk par savu d... . Un domāju, ka treners arī izlems, vai Jānis brauks vai nebrauks, un pat ja nebrauks, tad tā arī būs labāk, jo veselība ir pirmaja vietā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-22 20:54, pirms 14 gadiem
Man tāda sajūta, ka Prūsis speciāli tā saka par Miņinu, ka nav gatavs, lai panāktu vajadzīgo efektu - Miņinam ir tā, jo grūtāk, jo labāk. Varbūt Prūsis speciāli šitā te sakurina Miņinu, lai tas pierādītu ar savu spītu pretējo.

Kāds neatceras cik ilgu laiku vajadzēja Biedriņam, lai atgūtos no tādas pašas operācijas - respektīvi cik dienas pēc tās atsāka spēlēt?

     [+] [-]

, 2010-02-22 22:17, pirms 14 gadiem
strops rakstīja: Obligāti jādod bobo Maskalānam!!!
bobi ir vienādi, atšķirība ir stūmējos...

  +1 [+] [-]

, 2010-02-22 23:15, pirms 14 gadiem
Atvainojiet,bet kad tad to varoņdarbu Jānis izdarīs,ja ne tagad,protams,ja pats tam gatavs!Jo kur vēl Soči,liekas Prūsis vairāk spiež uz Maskalānu,bet vai viņam pietiktu ar Jāņa stumējiem,nedomāju viss.Tiešām Janka visu sezonu pa trijnieku ar min.līdzekļiem,un te pēkšņi OS to visu grib atņemt!Dzīvosim redzēsim,lai Jankam laba veselība!

     [+] [-]

, 2010-02-22 23:56, pirms 14 gadiem
Te liekas tiek tomēr spēlētas spēlītes ar konkurentiem arī. Atcerēsimies Znaroka plānu ar krieviju un kas sanāca. Šeit viss ir otrādi.Prūsis dara taktiski visu pareizi.
Bet par stūmēju maiņu gan interesanti. N-tos gadus tika gana daudz skandināts cik svarīga ir sasēšanās. Labi visi trīs tiks iedoti, viņi savā starpa ir saberzējušies, bet ar Maskalānu kā?

     [+] [-]

, 2010-02-23 00:36, pirms 14 gadiem
Būtu nekorekti, ja Prūsis neļautu Miņinam startēt ar labāko tehniku. Es saprotu, ka viņš ir galvenais treneris un visu cieņu viņam un tomēr - Miņins ir pelnījis braukt ar visu to darbu, kas ieguldīts. Galu galā Miņinam labāka tehnika un labāki stūmēji ir tādēļ, ka viņš ir labāks pilots, nekā Maskalāns un nevis otrādi. Galu galā Maskalāns pat ar Miņina stūmējiem un Miņina tehniku necīnīsies par medaļu, labākajā gadījumā - ar sešinieku. Vai olimpiskais sešinieks ir tas, dēļ kā aizvainot Latvijas labāko bobslejistu Miņinu ??? Ja Prūsis neļaus Miņinam startēt ar savu ekipāžu, pieļauju, ka Miņins no sporta aiziet vispār. Galu galā viņš tomēr ir nedaudz ekstrēmists.

     [+] [-]

, 2010-02-23 00:37, pirms 14 gadiem
johnnis rakstīja: Te liekas tiek tomēr spēlētas spēlītes ar konkurentiem arī. Atcerēsimies Znaroka plānu ar krieviju un kas sanāca. Šeit viss ir otrādi.Prūsis dara taktiski visu pareizi.
Bet par stūmēju maiņu gan interesanti. N-tos gadus tika gana daudz skandināts cik svarīga ir sasēšanās. Labi visi trīs tiks iedoti, viņi savā starpa ir saberzējušies, bet ar Maskalānu kā?
Ceru, ka tā un tomēr nav noslēpums, ka Prūsis un Miņins bieži domā atšķirīgi.

     [+] [-]

, 2010-02-23 01:44, pirms 14 gadiem
varbūt tā nemaz nav, bet man jau šķiet, ka Sandis ar to visu runāšanu > var jau būt, tad jau redzēs, tāda slidināšanās jau vien ir, utt. kaut kā mēģina mazliet "acis aizmālēt", jo viss būs lieliski Jānis brauks un man jau tāda sajūta, ka ne tikai braukšanas pēc