Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Pēc oriģinālās dejas vadībā Kanādas pāris

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pēc oriģinālās dejas vadībā Kanādas pāris
Tesa Virtjū un Skots Moā
Foto: AFP/Scanpix

Vankūveras olimpiādē daiļslidošanas sacensībās aizvadītajā naktī notika oriģinālas dejas priekšnesumi. Pēc šīs sacensību daļas vadībā atrodas majinieki Tesa Virtjū un Skots Muā.

Neveiksmi piedzīvoja pasaules čempioni Oksana Domņina un Maksims Šabalins (Krievija). Pēc obligātās programmas krievi vēl bija vadībā, taču otrā deja viņiem nebija veiksmīga un summā nācās samierināties ar trešo vietu aiz kanādiešiem Tesas Virtjū un Skota Muā un ASV dueta Merila Deivisa un Čārlijs Vaits.

Kanādas pārim summā ir 111.15 punkti, ASV duets seko otrajā vietā ar 108.55 punktiem, bet krieviem ir 106.60 punkti. Domājams, ka 4.55 punktu deficīts diez vai būs atspēlējams pirmdienas brīvajā dejā.

Ja krievi netiks pie zelta, tā būs pirmā reizi olimpiskajās spēlēs pēdējo 40 gadu laikā, kad Krievija (kopā ar PSRS) neiegūs nevienu zelta medaļu daiļslidošanā.

Izmantotie resursi:
vancouver2010.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-02-22 11:45, pirms 14 gadiem
Domāju, ka Domņina un Šabaļins paliks trešie vai pat ceturtie, jo kaut arī viņi vinnēja Eiropas čempionātu, izvēles dejā viņi dabūja tikai otro punktu summu aiz itāļiem. Kanādieši šodien noslidoja izcili.... to pat Eurosport komentētājs atzina. Arī amerikāņi Deivisa un Vaits pelnīti ieņem otro vietu, tā ka viss likumsakarīgi. Izskatās, ka Krievijā daiļslidošanas funkcināriem galvas ripos.

     [+] [-]

, 2010-02-22 14:12, pirms 14 gadiem
murene rakstīja: .... to pat Eurosport komentētājs atzina. ... Izskatās, ka Krievijā daiļslidošanas funkcināriem galvas ripos.
par tām galvām nezinu - viņējais slidošanas boss Pisejevs jau tur ir gandrīz kā vietējais cars ( a la mūsu Lipmans hokejā.). Nez vai kāds atvēzēsies uz viņu, jo paši krievi bija piesardzīgi savās prognozēs dslidošanā uz šo olimpiādi. Cita lieta - Sočos. Tur gan būšot...

par pārraidi - tas pats Eurosport krievu komentētājs nepārtraukti `meklēja utis` visos konkurentu pāros, bet par savējiem nepārtraukti teica - izcili, vienreizēji, pretiniekiem tiesneši liekot par augstu atzīmes.
bet tas jau pierasts.
Kanādieši un amerikāņu dueti - tiešām maksimāli labs izpildījums, to atzina arī otra komentētāji - trenere studijā, krievu 1.pāris,- man liekas, olimpiskajā gadā ir ļoti riskējis, izvēloties tādu avangardisku oriģinālo ( mežoņu, aborigēnu) deju. Tas laikam uz arbitriem nenostrādāja. Kā paraugdemonstrējuma/šova priekšnesums, -jā, bet OS sacensībās...riskanta izvēle.
Kanādiešu demonstrētais ugunīgais flamenko, salīdzinot ar to krievu mežoņiem- cita kategorija un iespaids. Uzskatu, ka atzīmes un vietas salika "pa tēmu". Belbinai/Agosto moldāvu deja arī nav īsti priekš viņiem. bet tas tā - subjektīvi no malas.
Izvēles dejā var katrs no līderiem iegūt lielu punktu summu.
Daudz kas vēl var mainīties.
Bet prognozēju, ka krieviem nebūs zelta.
Var pat palikt vispār tukšā, bet kaut gan ...2 ameru pāri uz pjedestāla - arī neliekas ticami...tā taču ir daiļslidošna...ar prātu brīžiem neizprotama, subjektīvisms...)
Fakts ir viens - līmenis dslidošnas turnīrā, tā pat kā citurOS, vispār ir kosmiski augsts.