Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Dreiškens: "Četriniekos te nāks ar galvu pa priekšu..."

Dreiškens: "Četriniekos te nāks ar galvu pa priekšu..."
Edgars Maskalāns (no labās) Daumants Dreiškens
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze
02:00
Vankūvera 2010, OS-Bobslejs, Divnieki, 3. un 4. brauciens
Andre Lange
1.30
Thomas Florschuetz
3.35

Pagaidām vēl neziņā par turpmākajiem plāniem šajās olimpiādē, ar divniekos sasniegto ļoti apmierināts Edgara Maskalāna stūmējs Daumants Dreiškens - esošajos apstākļos astotā vieta bija maksimums. Četrinieku sacensībās viņš prognozē lielas problēmas.

- Kādas emocijas pēc šiem četriem braucieniem un astotās vietas?
- Kopumā esmu ļoti apmierināts. Pirmajā dienā tas nāca kā pārsteigums - nobraucām kā devītie, pēc tam vēl pakāpāmies. Uz kritienu rēķina, un - tomēr. Tāpēc jau ir sacensības, ka tie četri braucieni jānobrauc. Ne visi to var. Tāpēc esmu tiešām apmierināts. Startā līdz galam sastrādāties neizdevās, taču to arī nevar prasīt - ieskaitot četrus sacensības, kopā aizvadījām tikai sešus braucienus.

- Simtdaļas starta ieskrējienā uz saskaņas trūkuma rēķina atstājāt arī šodien?
- Daudz varbūt ne - vienu, divas vai trīs, kas šajā situācijā tik daudz neietekmēja. Varētu kost pirkstos, ja beigās būtu kādam zaudējuši par dažām simtdaļām.

- Uz kā rēķina Abramovičs tā pēkšņi aizbrauca?
- Skatījos ģērbtuvē, kamēr paši gatavojāmies. Visi baigi mocījās ar lejasdaļu - bīstamāko trases daļu. Edgaram tur daudzmaz viss sanāca, kaut gan, cik nu bobā jutu, viņam bija apmēram tās pašas problēmas, kas visiem. Taču Abramovičs nobrauca tiešām labi. Pirms tam domājām, kā viņam būs ar nerviem, taču - nobrauca.

- Beigās vienbrīd pabraucāt uz divām sliecēm - paši nevienu brīdi nebijāt tuvu kritienam?
- Pēc sajūtām tā bija - ceturtajā braucienā bija vistuvāk. Bet, nu - visi tur mocījās. Tāpēc arī bija doma - galvenais, lai tiekam līdz lejai.

- Ja kāds pirms sacensībām būtu pateicis, ka būsiet astotie - kā būtu reaģējis?
- Pat nezinu. Vakar pirms pirmā brauciena mums izdalīja starta lapas, un tur bija rakstīts - trešais, ceturtais, piektais un devītais - pēc tam uz tehnisko kontroli. Vienkārši smejoties, savā starpā nospriedām - tad jau mums spīd! Beigās nobraucām devītie un tiešām bija jāiet uz to pārbaudi...

- Cik liela tev šobrīd skaidrība, kas vispār notiek tālāk? Ar ko kopā brauksi, kad trenēsies?
- Šodien Jānis [Miņins] mēģinās braukt un pārbaudīt sajūtas, taču es nepalikšu - braukšu uz ciematu atpūsties. Kas tālāk - tas atkarīgs, kā viņiem šodien klāsies. Varbūt jau vakarā viss būs skaidrs.

- Kāds vispār skats uz četrinieku sacensībām?
- Divnieki un četrinieki šajā trasē - tās ir divas dažādas lietas. Ja brauks kā šodien, 50% nāks lejā ar galvu pa priekšu. Nezinu, ja viņi trasē kaut ko neizmanīs... Visi ir baigi sabijušies. Jau pagājušogad pierādījās, ka četriniekiem šeit ir daudz grūtāk. Tajā vietā, kur puse šodien gāja uz divām sliecēm - tur būs kritieni.

- Par cik procentiem grūtāk nekā divniekos?
- Par visiem 50.

- Redzot, kā kurš pilots šeit brauc un cik kurš gatavs - kurus prognozē kā četrinieku maču favorītus?
- Personīgi es četriniekus prognozētu, skatoties uz Pasaules kausa sezonas kopvērtējuma, nevis divnieku rezultātiem. Kas labi brauca sezonas laikā, arī šajā trasē būs galvenie konkurenti.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-02-22 06:42, pirms 14 gadiem
atbilde uz pēdējo jautājumu .. uhh, nu tas būtu TIK labi, kā medusmaize > gan pašam Jankam, gan visai bobsleja izlasei un līdzjutējiem

  -1 [+] [-]

, 2010-02-22 08:18, pirms 14 gadiem
ja treninjos bus kritieni, tad jau paarcels uz sievieshu starta vietu...

     [+] [-]

, 2010-02-22 09:22, pirms 14 gadiem
Šādos,ārkārtīgi grūtos apstākļos mūsējiem ir labas cerības,jo mūsu komandā ir īsti vīri.Es ticu būs labas vietas,lai arī bobsleja dievi mums uzlikuši nopietnus pārbaudījumus.

  +1 [+] [-]

, 2010-02-22 09:28, pirms 14 gadiem
Veči saturās, visa LV ir ar Jums! Miņkam veselību un veiksmi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja