Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Zālītis

Krievijas biatlona treneris: "Vai iesniegt protestu pret dabu?"

Krievijas biatlona treneris: "Vai iesniegt protestu pret dabu?"
Ainava 10km sprinta sacensībās. Foto: Scanpix Sweden
21:15
Vankūvera 2010, OS-Biatlons (Vīrieši), 10km sprints
Ole Einar Bjorndalen
3.10
Emil Hegle Svendsen
5.10
Dominik Landertinger
11.50
Evgeny Ustyagov
13.00
Ilmārs Bricis
200.00

Sacensību laikā uznākušais slapjais sniegs būtiski ietekmēja biatlona sprinta sacensību rezultātus Vankūveras olimpiskajās spēlēs. Savus komentārus par 10km sprinta distanci vīriešiem snieguši šīs disciplīnas varenie.

Sacensību galvenais favorīts Ule Einārs Bjerndālens, kurš palika 17.vietā, uzskata, ka pēdējā aplī sniega dēļ zaudējis 40 sekundes. „Kad uznāca sniegs, cīnīties kļuva bezcerīgi. Šautuvē gan kļūdas pieļāvu pats un laika apstākļus tajā nevaru vainot.”

No norvēģiem pirmais startēja sudraba medaļas ieguvējs Emils Helge Svendsens: „Tagad iedzīšanai jābūt manai. Man jāuzbrūk kā es to vēl dzīvē neesmu darījis. Laika apstākļi, protams, ietekmēja rezultātus. Kad es finišēju, redzēju, kā trasē dodas Lars Bergers. Vien nodomāju – nē, nē, nē...”

„Visiem sportistiem šajās sacensībās nebija vienādi apstākļi, bet mēs startējam sporta veidā brīvā dabā un ar to ir jārēķinās,” pārdomās dalās Vācijas izlases treneris Franks Ulrihs. „Šodien mums nebija izredžu un šajos apstākļos mēs tikai varējām mēģināt ierobežot zaudējumus. Stefanam (19.vieta) izdevās parādīt lielisku sniegumu un, ja tas būtu noticis labākos laika apstākļos, viņš būtu ļoti augstā vietā.”

„Šodienas sacensības bija loterija ar desmit dalībniekiem, kuriem paveicās startēt pirmajiem. Mans 76.starta numurs apstākļos kādi šeit valda jau pirms starta nebija cerīgs, bet, kad sākās sniegs un lietus, mans liktenis bija izlemts,” stāsta 30.vietā finišējušais krievs Antons Šipuļins. „Mēs ar treneriem pat neskatījāmies sacensību detalizētu protokolu, jo no tā neko lietderīgu tik un tā nevar secināt.”

Savam audzēknim piekrita Krievijas izlases galvenais treneris Vladimirs Barnašovs: „Šodien uzvarēt varēja tikai pirmie desmit startējušie. Visus pārējos no olimpiādes faktiski nogrieza. No mūsējiem pacīnīties varēja tikai Čerezovs, kurš arī uzrādīja labāko rezultātu (10.vieta). Kad sākās sniegs, viss bija beidzies. Vai vajadzēja atcelt sacensības? Es tādus gadījumus atminos, bet šeit tas ir neiespējami. Vai iesniegt protestu? Pret ko – pret dabu?”


, 2010-02-15 00:45, pirms 14 gadiem
ko tik neteks, pirmajaa 10niekaa iekljuva kuri starteeja ar 13,14,26 starta numuru
Slēpts komentārs: noconnect
, 2010-02-15 01:06, pirms 14 gadiem
noconnect rakstīja: Krieviem ka tik kādu protestu iesniegt....
vispār izlasīji rakstu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: noconnect
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-15 01:52, pirms 14 gadiem
noconnect rakstīja: Krieviem ka tik kādu protestu iesniegt....
Tipisks Esporta lietotājs - izlasa virsrakstu, rakstu izlaiž un drukā komentu. Jāatceras, ka autori ir naski uz interesantiem un divdomīgiem virsrakstiem
, 2010-02-15 04:10, pirms 14 gadiem
noconnect rakstīja: Krieviem ka tik kādu protestu iesniegt....
Tā ir bija krievu trenera ironija āmur. Kad tika pārtrauktas biatlona sacensības Nagano, toreiz medaļu Bricim no kakla norāva vācieši ja kas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-15 11:17, pirms 14 gadiem
Svensens malacis, ja tiešām pareizi pārtulkots ko teicis. Tas ir augsta līmeņa atlēta vienīgais pareizais domu gājiens. Lai veicas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aleksandrs Starkovs
Foto: Lauris Vīksne, f64
17

Starkovam un olimpiskajiem medaļniekiem - Triju Zvaigžņu ordeņi

Valsts prezidenta kancelejas Ordeņu kapituls nolēmis piešķirt Latvijas futbola izlases un „Skonto” galvenajam trenerim Aleksandram Starkovam valsts augstāko apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeni.
Aigars Apinis lodes grūšanas sektorā
Foto: Andris Pimenovs
2

Piektdien Vankūverā tiks atklātas X Ziemas Paralimpiskās spēles

Spēles notiks Vankuverā un Vistlerā – kur nupat ir noslēgušas Ziemas Olimpiskas spēles. Šis augstākais sporta forums pulcēs sportistus no visas pasaules un turpināsies līdz 21. martam. Sportisti ar īpašam vajadzībām sacentīsies piecos sporta veidos: hokejā, biatlonā, distanču slēpošanā, kērlingā un kalnu slēpošanā. Ar nožēlu jāatzīst, ka šoreiz Latvijas delegācija šajās Paralimpiskās spēlēs nepiedalīsies. Finansu trūkuma dēļ Latvijas sportisti nevarēja sagatavoties un kvalificēties šīm spēlēm.
Edgars Maskalāns
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze
242

Maskalāns: "Miņins nepelnīti saņēma gada sportista titulu"

Latvijas bobsleja pilots Edgars Maskalāns intervijā "Latvijas Avīzei" asi kritizējis savu komandas biedru Jāni Miņinu, uzskatot, ka pērnā gada nogalē viņš nepelnīti saņēmis gada sportista titulu. Tāpat Maskalāns izteicis neapmierinātību ar bobsleja saimniecībā pastāvošo kārtību.