Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2507, Did:0, useCase: 3

"Lev" šovakar pēc trešās uzvaras KHL finālā

Unibet.com
Unibet.com

"Lev" šovakar pēc trešās uzvaras KHL finālā
Petri Vehanens
Foto: levpraha.com

Šovakar 20:00 Prāgā tiks aizvadīta KHL finālsērijas ceturtā spēle, kurā vietējā „Lev” centīsies gūt trešo uzvaru pār Magņitogorskas „Metallurg”.

Ko varam secināt pēc pirmās sērijas puses? Pirmkārt jau to, ka „Metallurg” nav favorīte. Otrkārt – to, ka Prāgā cilvēki pamanījuši triumfa tuvumu. Iepriekšējā spēlē tika uzstādīts KHL spēles apmeklētības rekords (16 435 skatītāji), kamēr uz sērijas pirmajām spēlēm pret „Lokomotiv” un „Donbass” ieradās trīsreiz mazāk (attiecīgi 5838 un 4668 līdzjutēju). Šis apmeklētības rekords vēl ievērojamāks, jo 22. aprīlī, trešās fināla spēles dienā, notika arī finālsērijas mačs Čehijas Ekstralīgā.

Treškārt, „Lev” vārtsargs Petri Vehanens pierādījis, ka arī 36 gadu vecumā iespējams vienatnē izšķirt mača likteni. Ceturtkārt, Džastins Azevedo vienatnē metis izaicinājumu izslavētajai „Metallurg” pirmajai maiņai – Azevedo šajā sērijā guvis tikpat vārtus (četrus), cik Mozjakins-Kovāržs-Zaripovs, turklāt tieši augumā nelielais kanādietis var uzņemties atbildību par trešajā spēlē sagrautajiem „Mettalurg” priekiem, kad Azevedo guva uzvaras vārtus 50 sekundes pēc tam, kad Magņitka bija panākusi izlīdzinājumu.

Sērijā „Lev” ir vadībā ar 2:1, un, lai iekļūtu KHL vēsturē kā pirmā ārzemju čempione, tai nepieciešamas vēl divas uzvaras. Tiesa, situācija nav nemaz tik lieliska, jo, zaudējot šodien, Prāga būs spiesta atgriezties Magņitogorskā ar 2:2 sērijā, līdz ar to „Lev” nekādas vaļības atļauties nedrīkst.

„Lev” uzvaras koeficients šodien ir 2,30, kamēr „Metallurg” panākums novērtēts ar 2,70. Tādi paši koeficienti, starp citu, bija arī iepriekšējā spēlē, savukārt koeficients uz to, ka spēle pirmo reizi šajā sērijā izies pagarinājumā, ir 3,70.

Vārtsargu lieliskais sniegums un „play-off” raksturīgā domāšana vispirms par aizsardzību atkal likusi bukmeikeriem zemu vērtēt augstas rezultativitātes iespēju, proti, likme „Under 4,5” ir novērtēta ar 1,60. Salīdzinājumam – NHL „play-off” turnīrā grūti atrast spēli, kurai šāda likme būtu novērtēta ar zemāku koeficientu nekā 1,90.

Taču jāņem vērā, ka katrā finālsērijas mačā uzvarētāji guvuši vismaz trīs vārtus –koeficients, ka „Lev” to izdarīs arī šodien, ir 2,45, savukārt analoģiska „Metallurg” iespēja ir novērtēta ar 2,75. Starp citu, iepriekšējā spēlē pārtrūka „Lev” 11 spēļu sērija, kurā tā pirmajās desmit minūtēs ne guva, ne ielaida vārtus. Par to ar vārtu guvumu 95. sekundē parūpējās Jirži Sekačs, bet likme, ka arī šovakar rezultāts tiks atklāts pirmo desmit minūšu laikā, ir ar koeficientu 2,08.

Spēles sākums 20:00 pēc Latvijas laika, un hokeja līdzjutēji var vien cerēt, ka laukumā būs vērojama tikpat dramatiski notikumi kā iepriekšējās spēles izskaņā.

     [+] [-]

, 2014-04-24 15:26, pirms 10 gadiem
Tikai Prāga Tikai Lev Tikai Prāga Tikai Lev