Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

Kanālā "Viasat Sport Baltic" MTB Pasaules kausa izcīņa

Andrejs Siliņš

Sestdien, 1.augustā, un svētdien, 2.augustā, Viasat Sport Baltic (VSB) piedāvā MTB Pasaules kausa izcīņas posmu Monsentannā Kanādā. Baudi kalnu riteņbraukšanu tikai Viasat Sport Baltic kanālā.

Monsentanna Kanādā ir vienīgā vieta, kur MTB sacensības visaugstākajā līmenī notikušas katru gadu, kopš 1991.gadā tikai aizvadīta pirmā Pasaules kausa sezona. Šo 25.gadu laikā šeit bijuši 23 PK posmi un divi Pasaules čempionāti, un šoreiz - ceturtdaļgadsimta jubilejas sacensībās - šeit uzvarēt vēlēsies ikviens.

Pēteris Siksnis, Viasat Sport Baltic komentētājs:
“Kā ierasts, pirmie Pasaules kausa sacensības sestdien sāks nobrauciena jeb DHI meistari. 2,9 kilometrus garajā trasē, kur gari un ātri posmi mijas ar akmeņu un koku sakņu sekcijām, dosies visi šā brīža labākie un labākās. Dāmu konkurencē šosezon izteikta favorīte un pārliecinoša PK kopvērtējuma līdere ir Reičela Atertone no Lielbritānijas, savukārt kungu konkurencē situācija ir krietni sarežģītāka - lai arī iepriekšējos posmos ir uzvarējuši pieredzējušie meistari, viņiem ļoti nopietnu pretestību izrādījuši jaunās paaudzes braucēji. Domājams, ka Kanādā nebūs savādāk.
XCO jeb Olimpiskā krosa sacensībās, kas dāmu un kungu elitei notiks svētdien, ir divas galvenās intrigas. Proti, vai norvēģiete Gunrita Dāla turpinās rakstīt MTB vēsturi, cīnoties par 30.uzvaru PK sacensībās? Norvēģiete un viņas sīvākā konkurente – 20 gadus jaunākā šveiciete Jolanda Nefa - pašlaik PK kopvērtējumā ir izcīnījušas vienādu skaitu punktu. Vīru konkurencē šosezon ir izteikts līderu trio – šveicietis Nino Šurters, kuram šogad nav nevienas PK uzvaras, bet ir trīs otrās vietas, francūzis Žuljēns Absalons un Jaroslavs Kulhavijs no Čehijas. Vai kādam citam beidzot izdosies uzvarēt?

Latviju Kanādas PK posmā pārstāvēs tikai viens sportists – cēsnieks Mārtiņš Blūms, kurš startē U-23 vecuma grupā. Blūmam pēc aizvadītajiem trim PK posmiem ļoti pieklājīgā 19.vieta kopvērtējumā. Vai izdosies iekļūt labāko desmitniekā? Tas būtu nebijis panākums Latvijas MTB vesture!”

MTB pasaules kausa izcīņa kanālā Viasat Sport Baltic:

• Sestdien, 1.augustā, 21:30 Nobrauciens.
• Svētdien, 2.augustā, 18:00 Olimpiskais kross. Sievietes.
• Svētdien, 2.augustā, 23:30 Olimpiskais kross. Vīrieši.