Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

Kanālā VSB Pirmās formulas Vācijas GP

Krišs Upenieks

Kanālā VSB Pirmās formulas Vācijas GP
Niko Rosbergs
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Šonedēļ, piektdien, sestdien un svētdien Viasat Sport Baltic piedāvā Pirmās Formulas 2016.gada sezonas divpadsmito posmu – Vācijas Grand Prix treniņbraucienu, kvalifikācijas un Grand Prix izcīņas tiešraides.

Trīskārtējais pasaules čempions Luiss Hamiltons Mercedes mājas sacīkstēs Hokenheimā pirmo reizi šosezon ierodas kā līderis. Pēc uzvaras Ungārijā Hamiltons čempionāta kopvērtējumā tagad apsteidz komandas biedru Niko Rosbergu par sešiem punktiem. Tomēr tieši Rosbergs uzvarēja iepriekšējā Vācijas Lielās Balvas izcīņā 2014.gadā. Toreiz gan Hamiltonam jau kvalifikācijā radās problēmas ar bremzēm un sacīkstēs viņš bija spiests startēt no 20.vietas, finišējot trešajā pozīcijā. Katrā ziņā arī Hokenheimā abi Mercedes piloti būs galvenie favorīti, bet Red Bull un Ferrari braucēji cīnīsies par goda pjedestāla trešo pakāpienu.

Aldis Putniņš, Viasat Sport Baltic komentētājs: “Māju posms Niko Rosbergam pienāca pareizā brīdī - pēc Luisa Hamiltona uzvaras Ungārijā vācietis ir zaudējis vadību čempionāta kopvērtējumā un vasaras brīvdienās noteikti labprāt dotos ar pozitīvām emocijām pēc panākuma Hokenheimā. Pērn Vācijas GP nenotika, bet 2014.gadā Hokenheimā trumfēja tieši Rosbergs.

Pēc Ungārijas posma pārmaiņas arī Mercedes komandas konkurentu nometnēs - Ferrari Hokenheima būs pirmais Grand Prix bez tehniskā direktora Džeimsa Elisona, bet Red Bull vienībā Daniels Rikjardo ar pjedestālu Ungārijā atgrieza sev komandas līdera lomu un labu omu, kas viņam ir ļoti svarīga ceļā uz augstvērtīgiem rezultātiem.”

Vācijas Grand Prix kanālā Viasat Sport Baltic:
• Piektdien, 29.jūlijā, 10:55 1.treniņbraucieni.
• Piektdien, 29.jūlijā, 14:55 2.treniņbraucieni.
• Sestdien, 30.jūlijā, 11:45 3.treniņbraucieni.
• Sestdien, 30.jūlijā, 14:55 Kvalifikācija.
• Svētdien, 31.jūlijā, 14:50 Vācijas GP.

Papildu informācija:
Līna Kārkliņa Viasat sabiedrisko attiecību vadītāja