Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

VSB piedāvā MTB Pasaules kausa izšķirošo posmu

VSB piedāvā MTB Pasaules kausa izšķirošo posmu
Reičela Eitertone
Foto: AP/Scanpix

Sestdien, svētdien un pirmdien "Viasat Sport Baltic" (VSB) piedāvā MTB Pasaules kausa izcīņas pēdējo un izšķirošo posmu Valdisolē Itālijā. Baudi kalnu riteņbraukšanu tikai "Viasat Sport Baltic" kanālā!

MTB Pasaules kausa sacensības Itālijas pilsētā Valdisolē atgriežas pēc gada pārtraukuma, un šoreiz sacīkstēm ir īpašs statuss – sezonas noslēdzošais posms, kurā noskaidrosies visi 2015. gada PK ieguvēji. Nepilnas divas nedēļas pirms 2015. gada sezonas svarīgākajām sacensībām – pasaules čempionāta – Valdisolē startēs arī neredzēti liels Latvijas sportistu skaits, turklāt ne tikai XCO, bet arī DHI disciplīnā! Nobraucienam pieteikušies Mārcis Ščerbiņins un Renārs Vilnis, kuriem piektdienas kvalifikācijas sacenībās jātiek starp labākajiem 80 no vairāk nekā 180 pieteiktajiem sportistiem, lai sestdien piedalītos PK pamatsacensībās. Abiem latviešiem tas nebūt nav vienkāršs uzdevums... Savukārt XCO sacensībām Valdisolē pieteikti četri latvieši – Matīss Preimanis startēs kungu elitē, bet Mārtiņš Blūms, Arnis Pētersons un Pēteris Janevics – XCO U-23 vecuma grupā. Blūms un Pētersons PK mačos šogad Latvijai izcīnījuši nebijušus panākumus, taču iegūt vietu labāko desmitniekā pagaidām vēl nav izdevies.

Pēteris Siksnis, "Viasat Sport Baltic" komentētājs: "Nobrauciena jeb DHI disciplīnas dāmu konkurencē, par nu jau četrkārtējo PK ieguvēju kļuvusi Reičela Eitertone no Lielbritānijas, kurai šī sezona padevusies fantastiska: pēc pirmajā PK posmā izcīnītās otrās vietas, viņa uzvarējusi visus piecus nākamos posmus pēc kārtas! Ja Eitertone kā PK ieguvēja šobrīd var nedaudz pietaupīties 2015. gada pasaules čempionātam, kas jau septembra pirmajā nedēļā sāksies Andorā, DHI vīriešu konkurencē cīņa par PK titulu nav galā. Reālākais pretendents ir divkārtējais PK ieguvējs amerikānis Ārons Gvins, kuram titula iegūšanai pietiek ar izcīnītu sesto vietu Valdisolē, lai kopvērtējumā aiz sevis atstātu otrajā vietā esošo leģendāro DĀR sportistu Gregu Mināru. Teorētiski, par DHI kopvērtējuma uzvarētāju var kļūt arī šobrīd trešajā vietā esošais francūzis Loiks Bruni, taču tas var notikt tikai tādā gadījumā, ja Gvins un Minārs Valdisolē neiegūs nevienu punktu... DHI kvalifikācijas sacensības, kurās arī tiek izcīnīti šobrīd tik vērtīgie punkti, notiks piektdien, bet pamatsacensības – sestdien.

Olimpiskā krosa jeb XCO sezonas kopvērtējumā, gan dāmu, gan kungu konkurencē, līderpozīcijās pirms noslēdzošā posma ir divi Šveices sportisti – Jolanda Nefa dāmām un Nino Šurters kungiem. Pēc aizvadītajiem pieciem PK posmiem, abiem šveiciešiem ir pilnīgi identiska situācija kopvērtējumā – abi izcīnījuši vienādu punktu skaitu, un arī tuvākais sekotājs atpaliek ar vienādu punktu skaitu! Tas nozīmē, ka gan Nefai, gan Šurteram Valdisolē pietiek ar izcīnītu 22. vietu, lai, neraugoties uz konkurentu rezultātiem, kļūtu par uzvarētājiem kopvērtējumā. Nefa var kļūt par PK ieguvēju otro gadu pēc kārtas, savukārt Šurters par sezonas uzvarētāju kļuvis trīs reizes, iepriekšējo reizi - 2013. gadā."

MTB pasaules kausa izcīņa kanālā VSB:
• Sestdien, 22. augustā, 20:50 Nobrauciens.
• Svētdien, 23. augustā, 12:00 Olimpiskais kross. Sievietes.
• Pirmdien, 24. augustā, 00:30 Olimpiskais kross. Vīrieši.

Informāciju sagatavoja:
Līna Kārkliņa,
"Viasat" sabiedrisko attiecību vadītāja