Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

Laiks pasaules hokeja čempionāta pusfināliem un finālam arī VSB tiešraidē

Andrejs Siliņš

Laiks pasaules hokeja čempionāta pusfināliem un finālam arī VSB tiešraidē
Edgars Lūsiņš
Foto: VSB

Šajā nedēļas nogalē „Viasat Sport Baltic” pārraidīs Pasaules čempionāta hokejā abus pusfinālus, spēli par 3.vietu un visu izšķirošo finālu. Sestdien, 19.maijā pusfinālos Krievija spēlēs ar Somiju un Čehija ar Slovākiju. Nenokavējiet izšķirošās Pasaules čempionāta hokejā spēles 19. un 20.maijā tikai "Viasat Sport Baltic".

Ceturtdaļfinālu un visa čempionāta lielāko sensāciju sagādāja Slovākija, ar 4:3 uzvarot talantīgo Kanādas izlasi. Čehija pēdējā spēlē Stokholmā ar 4:3 uzvarēja laukuma saimniekus zviedrus. Krievija apspēlēja Norvēģiju ar 5:2 un Somija, gūstot uzvaras vārtus 8 sekundes līdz spēles beigām, ar 3:2 uzvarēja ASV. Pasaules čempionāta hokejā pusfinālus un finālus komentēs „Viasat Sport Baltic” (VSB) Aivars Zahārovs, Jānis Vuguls, Toms Prāmnieks un Edgars Lūsiņš.

J.Vuguls par Pasaules čempionāta hokejā pusfināliem: “Krievija – Somija ir pagājušā gada pusfināla atkārtojums. Krievijas izlase šajā čempionātā spēlē ļoti gudru hokeju, daudz domājot par aizsardzību un tagad komandai ir divas ļoti iespaidīgas uzbrucēju maiņas. Jau pirmajā spēlē papildinājums no NHL - Ovečkins un Sjomins parādīja, ka ir lieliskā fiziskā formā un līdz ar to Krievija ir favorīte šajā pārī. Somijai ir saliedēta komanda ar izcilu darba ētiku visas spēles garumā un papildus enerģiju viņiem dod fantastiskais līdzjutēju atbalsts.

Čehija un Slovākija ir ļoti principiāls kaimiņu derbijs, kur abu komandu izredzes vērtējamas kā līdzīgas. Sagaidāma divu čehu treneru - Vujteka un Adamčika taktiskā cīņa, kas nesola pārāk skatāmu hokeju, tomēr vajadzības gadījumā čehi var spēlēt arī skaisti. Viņu uzbrukuma līderi - Hemskis, Mihaleks, Krejči, Erats un Nedeveds var izšķirt mača likteni ar savu individuālo meistarību.”

Prognozēt – liels neprāts

VSB komentētājs, hokejists Edgars Lūsiņš par Pasaules čempionāta hokejā pusfināliem: “Krievijas - Somijas pusfinālā būs rezultatīva spēle un, neskatoties uz Krievijas zvaigžņoto sastāvu, uzvarēs Somija. Čehijas - Slovākijas spēle būs krietni mazāk skatāma, kurā beigās uzvarēs slovāki. No tā, ko redzēju 1/4 finālos, kaut ko objektīvi prognozēt ir liels neprāts... Nu jau var notikt jebkas. Krievi, protams, uz papīra ir favorīti, bet somi arī nebūs dāvana, un pēc tik emocionālām uzvarām, kādas guva Čehija un Somija, abas komandas čempionātā vēl var paveikt lielas lietas. No šīm atlikušajām četrām komandām pastarītis ir Slovākija.... bet čehiem tieši viņi var būt visneērtākais pretinieks.”

Pasaules čempionāta hokejā ¼ finālu tiešraides VSB:

• Sestdien, 19.maijā, 14:20 Pasaules čempionāts hokejā. Pusfināls. Krievija – Somija.
• Sestdien, 19.maijā, 18:25 Pasaules čempionāts hokejā. Pusfināls. Čehija – Slovākija.
• Svētdien, 20.maijā, 15:55 Pasaules čempionāts hokejā. Spēle par 3.vietu.
• Svētdien, 20.maijā, 20:20 Pasaules čempionāts hokejā. Fināls.

Krievijas – Somijas pusfināla spēli un finālu tiešraidē pārraidīs arī TV3.

Vairāk: Viasat / Sports / Skaties Viasat