Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

Kanālā VSB pirmā formula - Bahreinas GP

Andrejs Siliņš

Kanālā VSB pirmā formula - Bahreinas GP
Luiss Hamiltons
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Šonedēļ, piektdien, sestdien un svētdien Viasat Sport Baltic (VSB) piedāvā Pirmās Formulas 2015.gada sezonas ceturto posmu – Bahreinas Grand Prix treniņbraucienu, kvalifikācijas un Grand Prix izcīņas tiešraides.

Pirmās Formulas piloti Bahreinā ieradīsies jau 11 reizi. Pirmajās sacīkstēs 2004.gadā uzvaru izcīnīja Mihaels Šūmahers, pārspējot savu Ferrari komandas biedru Rubensu Baričello un BAR pilotu Džensonu Batonu. Savukārt 2011.gadā iedzīvotāju protestu dēļ, sacīkstes tika atceltas. Pagājušajā gadā Mercedes piloti Luiss Hamiltons un Niko Rosbergs aizvadīja, iespējams, aizraujošāko savstarpējo cīņu visā sezonā, kurā vēlājā čempiona titulu izcīnījušajam Hamiltonam izdevās pārspēt savu komandas biedru.

Ģirts Timrots, Viasat Sport Baltic komentētājs:

“Ķīnā Hamiltons un Mercedes komanda atkal bija nepārspējami. Vai Bahreinā augstākas temperatūras dēļ Ferrari var cerēt uz tādiem panākumiem kā sezonas otrajā posmā? Vai Mercedes formulas būs saudzīgākas pret riepām un atkārtosies pagājušais gads, kad ar Hamiltonu un Rosbergu spēja cīnīties tikai Hamiltons un Rosbergs? Kaut gan par Rosbergu daudziem līdzjutējiem jau radušās šaubas. Tomēr viņa četras simtdaļas kvalifikācijā un mēģinājumi izsist Hamiltonu no līdzsvara vismaz ārpus trases, liecina, ka padevies viņš nav un turpina meklēt ceļu garām komandas biedram.”

Aldis Putniņš, Viasat Sport Baltic komentētājs:

“Pirms nepilnas nedēļas Ķīnā Luiss Hamiltons izcīnīja otro uzvaru šosezon, bet Niko Rosbergs zaudēja savaldīšanos, apjaušot, ka jau ar sezonas pirmajiem posmiem sāk atpalikt cīņā par čempiona titulu. Tieši Bahreinas posmā pērn mēs redzējām vislieliskāko dueli trasē starp abiem Mercedes pilotiem un šogad panākuma gadījumā tā varētu būt iespēja Niko Rosbergam atgūt kaut daļu pārliecības un atgriezt intrigu komandas biedru cīņā. Tomēr šoreiz jārēķinās ar vēl vienu ļoti svarīgu aspektu – Ferrari klātbūtni un iejaukšanos, kas pilnībā maina stratēģisko uzstādījumu: Mercedes nevar plānot tikai savstarpējo cīņu, bet komandai ir jābūt gatavai ārējam ienaidniekam. Tas vēl vairāk saasinās cīņu starp Rosbergu un Hamiltonu, jo šī dueļa zaudētājs var nonākt Ferrari ‘nagos’, kā tas gandrīz jau notika Ķīnā.”

Bahreinas Grand Prix kanālā VSB:

• Piektdien, 17.aprīlī, plkst. 13:55 F1 Bahreinas GP 1.treniņbraucieni.
• Piektdien, 17.aprīlī, plkst. 17:55 F1 Bahreinas GP 2.treniņbraucieni.
• Sestdien, 18.aprīlī, plkst. 14:55 F1 Bahreinas GP 3.treniņbraucieni.
• Sestdien, 18.aprīlī, plkst. 17:55 F1 Bahreinas GP kvalifikācija.
• Svētdien, 19.aprīlī, plkst. 17:30 F1 Bahreinas GP.

Informāciju sagatavoja
Līna Kārkliņa
Viasat sabiedrisko attiecību vadītāja