Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Anglijas un Vācijas kausa izcīņas finālspēles VSB kanālā

Anglijas un Vācijas kausa izcīņas finālspēles VSB kanālā
Arsēns Vengers
Foto: AP/Scanpix

Sestdien, 17.maijā, "Viasat Sport Baltic” (VSB) piedāvā Anglijas un Vācijas kausa izcīņu finālspēles – Londonas "Arsenal" pret "Hull City" un Dortmundes "Borussia" pret Minhenes "Bayern". Nenokavējiet futbolu ekskluzīvi kanālā VSB!

Pasaulē vecākā futbola turnīra - Anglijas kausa - finālā Londonas "Arsenal" "Wembley" stadionā tiksies ar "Hull City". "Arsenal" ir viens titulētākajiem Anglijas klubiem – 13 reizes lielgabalnieki kļuvuši par čempioniem un 10 reizes izcīnījuši Anglijas kausu. "Hull City" jau ar iekļūšanu finālā ir pārspējuši kluba vēsturē lielākos panākumus – Anglijas kausā komanda līdz šim tikai reizi ir spēlējusi pusfinālā, turklāt tas notika tālajā 1930.gadā, bet 1984.gadā "Hull City" mazāk prestižā Futbola līgas kausa finālā ar 1:2 zaudēja "Bournemouth" – pirms 30 gadiem par šo trofeju cīnījās tikai 3. un 4.divīzijas klubi. Pirmo Anglijas kausu futbolā 1872.gadā izcīnīja Londonas "Wanderers", finālā ar 1:0 uzvarot "Royal Engineers".

Pretēja situācija ir Vācijas kausa finālā – Berlīnes Olimpiskajā stadionā savā starpā spēlēs valsts titulētākie klubi Minhenes "Bayern" un Dortmundes "Borussia". Abas komandas Vācijas kausa izšķirošajā mačā tikās arī pirms diviem gadiem, un toreiz "Borussia" uzvarēja ar 5:2. "Bayern" kausu izcīnījusi 16, "Borussia" - trīs reizes. Vācijas kausu pirmo reizi izcīnīja 1935.gadā un toreiz tas saucās “von Tschammer und Osten Pokal” – Vācijas sporta ministra Hansa fon Čammera un Ostena (Hans von Tschammer und Osten) vārdā. Pirmo Vācijas kausu ieguva "1.FC Nuremberg", finālā ar 2:0 uzvarot Gelzenkirhenes "Schalke 04".

VSB komentētājs Ilvars Koscinkevičs: “Divu Premjerlīgas komandu duelī Anglijas kausa izcīņas finālā neapšaubāma favorīte ir "Arsenal", kam ir lieliska iespēja pārtraukt deviņu gadu tukšo sēriju bez trofejām. Viens otrs jau mēļo, ka, neizcīnot uzvaru, galvenais treneris Arsēns Vengers būs spiests atstāt savu amatu, uz ko viņš pats atbildējis, ka tas būtu pārāk neloģiski, ka viena spēle izšķir likteni cilvēkam, kurš komandu vadījis tik ilgi. Šosezon abās savstarpējās spēlēs Premjerlīgā "Arsenal" uzvarēja ar 2:0 un 3:0.”

VSB komentētājs Anatolijs Kreipāns: “2013.gada UEFA Čempionu līgas fināla atkārtojums - tieši tā var saukt Vācijas kausa izcīņas finālmaču starp Minhenes "Bayern" un Dortmundes "Borussia". Čempions pret vicečempionu. Gan 2013.gada Čempionu līgā, gan šā gada Vācijas bundeslīgā. Abas komandas spēlēja finālā 2012.gadā, un toreiz "Borussia" sagrāva FCB ar 5:2, savukārt 2008.gadā minhenieši uzvarēja ar 2:1 papildlaikā. Kā beigsies trešais šo komandu Vācijas kausa izcīņas fināls? Īpaša šī spēle būs "Borussia" poļu uzbrucējam Robertam Levandovskim, kurš nākamsezon spēlēs jau "Bayern" rindās... Bavāriešu galvenais treneris sezonu sāka tieši ar spēli Vācijas superkausa izcīņā pret "Borussia" un toreiz zaudēja. Tagad tieši pret "Borussia" viņš pabeigs savu pirmo sezonu pie FCB stūres. Vai būs revanšs?”

Anglijas un Vācijas kausa izcīņu fināli kanālā VSB:
• Sestdien, 17.maijā 18:55 Anglijas kauss. Fināls. Londonas "Arsenal" – "Hull City"
• Sestdien, 17.maijā 20:55 Vācijas kauss. Fināls. Dortmundes "Borussia" – "Minhenes Bayern"

Informāciju sagatavoja:
Līna Kārkliņa
"Viasat" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja


Foto: HK Mogo

Hokejs, telpu futbols un līderu cīņas florbolā Sportacentrs.com tiešraidēs

Šajā nedēļas nogalē Sportacentrs.com piedāvās 10 tiešraides no kurām piecas varēs redzēt arī Sportacentrs.com TV.
Matīss Salmiņš "FBK Valmiera" 
Foto: Floorball.lv
1

Jauniešu hokejs un spraigas cīņas florbolā Sportacentrs.com TV tiešraidēs

Šajā nedēļas nogalē Sportacentrs.com piedāvās deviņas tiešraides no kurām piecas varēs redzēt arī Sportacentrs.com TV.
Jēkabs Rēdlihs
Foto: HK Kurbads
2

Plašs sporta veidu piedāvājums Sportacentrs.com tiešraidēs

Šajā nedēļas nogalē Sportacentrs.com piedāvās 12 tiešraides no kurām sešas varēs redzēt arī Sportacentrs.com TV.