Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

VSB piedāvā Eirolīgas "Final Four" spēles

VSB piedāvā Eirolīgas "Final Four" spēles
Žeļko Obradovičs
Foto: AFP/Scanpix

Šonedēļ "Viasat" sporta kanāls "Viasat Sport Baltic" tiešraidē pārraidīs "Turkish Airlines" Eirolīgas "Final Four" spēles. Turnīra pusfinālā Maskavas CSKA tiksies ar Pireju "Olympiacos" un Madrides "Real" ar Stambulas "Fenerbahce", bet svētdien notiks spēle par trešo vietu un fināls. Baudi basketbolu kanālā "Viasat Sport Baltic"!

Otro reizi pēdējo septiņu gadu laikā, četras labākās "Turkish Airlines" Eirolīgas komandas jauno čempionu noskaidros Madrides "Barclaycard" arēnā. Trīs komandas ir ar lielu Eirolīgas "Final Four" pieredzi – Maskavas CSKA, Pirejas "Olympiacos" un Madrides "Real", kam šoreiz pievienojusies Žeļko Obradoviča trenētā Stambulas "Fenerbahce".

Maskavas CSKA pret "Olympiacos" – Māris Lindenbaums, "Viasat Sport Baltic" komentētājs: "Visspilgtākais šo komandu kopējais ieraksts Eirolīgas vēsturē glabājas no 2012. gada finālspēles, kad sekmīgu atspēlēšanos no 19 punktu deficīta līdz uzvarai noveda "Olympiacos". Arī gadu vēlāk abas komandas tikās "Final Four" ietvaros. Toreiz jau pusfinālā atkal uzvarēja grieķu klubs un vēlāk vēlreiz kļuva par čempioniem. Tāpēc jādomā, ka sezonas galvenajās cīņās, Maskavas CSKA kā pretinieki Pirejā tiek uzskatīta par veiksmes zīmi. Interesanti, ka šajā duelī pārāko noskaidros arī Eirolīgas labākais uzbrukums un aizsardzība (CSKA vidēji spēlē 87.8 gūti punkti, "Olympiacos" vidēji zaudē tikai 71.2 punktus). Piektdien taps zināms vai CSKA, ceļā uz ilgi kāroto titulu, trešo reizi pēdējo četru sezonu laikā paklups tieši pret grieķu karstasinīgi atbalstīto Pirejas "Olympiacos", kuri sevišķi labi zina kā uzvarēt tad, kad tas nepieciešams visvairāk. Varbūt tas izdodas arī šoreiz un ne tikai pusfinālā.”

Madrides "Real" pret Stambulas "Fenerbahce" - Madars Bergmanis, "Viasat Sport Baltic" komentētājs: "Pēc astoņu gadu pārtraukuma "Final Four" atkal spēlēs komanda, kuras mājvietā turnīrs notiks. Sava laukuma priekšrocības neizbēgami rada papildus spiedienu un bieži izrādās klupšanas akmens. Real vadošie spēlēji par to pārliecinājās jau pagājušajā vasarā Spānijas izlases rindās. Pagaidām neatbildēts paliek arī jautājums - vai pietiks jaudas soda laukumā? Ceturtdaļfināla sērijā pret "Anadolu Efes" Madrides komanda izskatījās ievainojama šajā ziņā. Citādi "Real" nu jau četrus gadus ir izcilības standarts Eiropas basketbolā. Komanda noteikti ir spējīga gan iekļūt, gan uzvarēt Eirolīgas finālā, tas ir paveikt to, kas līdz galam neizdevās divās iepriekšējās sezonās.

Turcijas basketbols attīstās pa stabili augšupejošu līkni jau 20 gadus, un Stambulas "Fenerbahce" iekļūšana finālturnīrā ir likumsakarīgs turpinājums un jauna virsotne. Varētu pat teikt, ka tā sasniegta ar novēlošanos, ņemot vērā Turcijas komandu finansiālo rocību. Kopš janvāra vidus "Fenerbahce" Eirolīgā zaudējuši tikai vienu spēli. Viņiem ir arī uzvarām bagātākais treneris Eirolīgas vēsturē – Žeļko Obradovičs. Pat ja neizdosies tikt pie uzvarām Madridē, sezona vienalga tiks vērtēta kā izdevusies. "Fenerbahce" šeit nav ko zaudēt un tas var palīdzēt sagādāt kādu lielu pārsteigumu.”

"Turkish Airlines" Eirolīgas spēles tiešraidē kanālā "Viasat Sport Baltic":
• Piektdien, 15. maijā 18:50 Pusfināls. Maskavas CSKA – "Olympiacos"
• Piektdien, 15. maijā 21:50 Pusfināls. Madrides "Real" – "Fenerbahce"
• Svētdien, 17. maijā 17:50 Spēle par trešo vietu.
• Svētdien, 17. maijā 20:50 Fināls.

Informāciju sagatavoja:
Līna Kārkliņa,
"Viasat" sabiedrisko attiecību vadītāja